Η ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΟΥΜΕΤΗ!

 

κρητη από ψηλά

Η Κρήτη από ψηλά μέσα από το φακό του Γιάννη Τσουμέτη! - Γράφει η Κολαϊτη Ειρήνη


Πολυφωτογραφημένη, χιλιοτραγουδισμένη και πλανεύτρα η Κρήτη μας. Πόσοι από εμάς δε σκεφτόμαστε πότε επιτέλους θα τελειώσει όλο αυτό που περνάμε ώστε να δούμε ξανά από κοντά αυτό το νησί που είναι πάντα στη σκέψη και την καρδιά μας; Ακόμη και εμείς που μένουμε στην Κρήτη περιμένουμε εκείνη την άγια ώρα και στιγμή που θα μπορέσουμε να επισκεφτούμε τα αγαπημένα μας σημεία και να γεμίσουμε την καθημερινότητά μας όμορφες εικόνες. Θα πρέπει όμως να κάνουμε όλοι υπομονή. Προς το παρόν λοιπόν θαυμάστε τις εναέριες φωτογραφίες που έχουμε την τιμή και χαρά να φιλοξενούμε στο Crete On Air από τον ερασιτέχνη φωτογράφο Γιάννη Τσουμέτη! 
Αρχικά ας μάθουμε κάποια πράγματα για εκείνον!

Το όνομά του είναι Γιάννης Τσουμέτης . Είναι 30 ετών με καταγωγή από την Κρυσταλλοπηγή Θεσπρωτίας ενώ τα τελευταία τρία χρόνια είναι αναπληρωτής δάσκαλος στη Μεσσαρά. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη φωτογραφία και τις εξορμήσεις στη φύση.
Τι τον έκανε να αγαπήσει τη φωτογραφία; Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρει ακριβώς τί τον έκανε να αγαπήσει τη φωτογραφία, ξεκίνησε όμως να παίζει με μια φωτογραφική μηχανή που υπήρχε στο σπίτι όταν ήταν σε μικρή ηλικία και δε σταμάτησε ποτέ. Βέβαια όπως μας είπε τα τελευταία χρόνια κατάφερε να αφιερώσει λίγο περισσότερο χρόνο. 
Αντλεί την έμπνευσή του φωτογραφίζοντας μέρη που δεν έχουν φωτογραφηθεί ή πολυφωτογραφημένα μέρη από μία διαφορετική οπτική γωνία!Η φωτογραφία δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή επαγγελματικά στο μυαλό του, προτιμάει να μείνει στο σχολείο και να ασχολείται τον ελεύθερο χρόνο του με εκείνη. Πιο πολύ είναι ένας συνδυασμός φυσιολατρίας και φωτογραφίας.Κάποια στιγμή θα ήθελε να συνδυάσει ταξίδια και φωτογραφία, να ταξιδέψει σε όσα το δυνατόν περισσότερα μέρη και να τα φωτογραφήσει. Δεν έχει λάβει ποτέ μέρος σε κάποια έκθεση αλλά θα ήθελε πολύ να δει φωτογραφίες του εκτυπωμένες.
Τέλος τον ρωτήσαμε να μας πει για την Κρήτη!

"Για την Κρήτη τί να πρωτοπώ, είναι ένα ευλογημένο μέρος και μόνο τα καλύτερα έχω να πω, ειδικά για τους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στη Μεσσαρά και τους νιώθω δικούς μου ανθρώπους. Φυσιολατρικά δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι που μπορώ να πω, όλος ο κόσμος ξέρει πόσο όμορφη είναι η Κρήτη, πόσα εντυπωσιακά μέρη έχει και πόσο διαφορετικά τοπία μπορείς να δεις στο ίδιο το νησί!"
 
Σε ευχαριστούμε Γιάννη! 
Κολαϊτη Ειρήνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!