"ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ" ΈΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ STAVENTO

΄΄ Για να θυμάμαι ΄΄Το νέο τραγούδι των Stavento, που γεννήθηκε εν μέσω Κορωνοϊού, στέλνει το δικό του μήνυμα. - Από τη Δέσποινα Τσώπου

Όλα τα τραγούδια έχουν τη δική τους αλήθεια και ο Μιχάλης Κουϊνέλης των Stavento καταθέτει κάθε φορά τη δική του αλήθεια σε κάθε τραγούδι του. Χωρίς φίλτρα και με τον αυθορμητισμό που διακρίνει κάθε καλλιτέχνη που το μόνο που θέλει ,το μόνο που έχει ανάγκη είναι να επικοινωνήσει με τον κόσμο τα συναισθήματά του, την αλήθεια του, όπως τη νιώθει αυτός και όπως ο ίδιος τη βιώνει.
Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό τραγούδι που καταγράφει τη νέα πραγματικότητα της πανδημίας.
Το «Για Να Θυμάμαι» γράφτηκε από τον Μιχάλη Κουινέλη την Κυριακή 12 Απριλίου 2020, εν μέσω κορωνοϊού στην Ελλάδα και εκφράζει σκέψεις και συναισθήματα, αγωνίες και προβληματισμούς.
Γράφτηκε για να μην ξεχάσουμε. Γράφτηκε για να θυμόμαστε για πάντα όλα όσα ζούμε, όλα όσα μάθαμε, όλα όσα νιώσαμε και μας στιγμάτισαν, όλα αυτά που κρατάει βαθιά μέσα του ο καθένας μας από μια τέτοια εμπειρία ζωής.
«Αναρωτιέμαι σενάρια πολλά καθώς τελώ υπ’αγρύπνηση, μια μέρα τη Μεγάλη Εβδομάδα οι πασχαλιές ανθισμένες, όμως δεν θα ανάψει λαμπάδα / 41 χρόνια τώρα που αναπνέω στη Γη, αναρωτιέμαι “ένα τέλος ή μια νέα αρχή;” / Αναρωτιέμαι μονάχος και μονολογώ, τα πράγματα πώς θα ναι μετά τον κορονοϊό…», λέει ο Μιχάλης Κουινέλης μέσα από τους στίχους του τραγουδιού.
«Για να θυμάμαι αναφέρω το όνομά του, καθώς χιλιάδες οι νεκροί στο πέρασμά του / Για να θυμάμαι, ο πλανήτης σε κατάρρευση, όλοι σε καραντίνα – άλλοι σ’ αναπνευστήρα ή σ’ ανάρρωση», συνεχίζει.
Το σίγουρο είναι ότι πολλά είναι αυτά που θα αποκομίσουμε απο αυτήν την πρωτόγνωρη εμπειρία που ζούμε όλοι.Αντιλήψεις θα αναθεωρηθούν, προτεραιότητες θα αλλάξουν και τίποτα δεν θα θεωρείται πλέον δεδομένο, όπως θα έπρεπε να είναι πάντα δηλαδή αλλά μέσα στη καθημερινότητα το ξεχνάμε.
Και μέσα σ΄όλα αυτά, το τραγούδι αυτό των stavento θα είναι μια κληρονομιά που θα την έχουμε, για να μας θυμίζει όλα αυτα που δέν πρέπει να ξεχάσουμε απο όλη αυτή την περίοδο που περνάμε που δεν ξέρουμε που θα βγεί όμως ένα είναι το σίγουρο.Κανείς μας δεν θα βγεί απο όλο αυτό ο ίδιος.Και στο χέρι μας είναι η αλλαγή αυτή να είναι μόνο προς το καλύτερο.
Γι΄αυτό πρέπει πάντα να θυμόμαστε..Να θυμάσαι..
Το «Για Να Θυμάμαι» θα είναι το τελευταίο τραγούδι (οutro) στο επερχόμενο άλμπουμ του Stavento που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.
Το τραγούδι έκανε πρεμιέρα στο YouTube και κυκλοφόρησε από τη Παρασκευή 17 Απρίλη, σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες από τη Minos EMI / Universal .

Από τη Δέσποινα Τσώπου

Κολαϊτη Ειρήνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!