ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ:ΠΩΣ Η ΔΥΤΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ
Της Αθηναΐς

Η δυναμική της Δυτικής Αστρολογίας,νομίζω πως επιβεβαιώνετε πλέον έναντι  των άλλων ολοφάνερα.
Μια χρονιά όπως το 2020 που για εμάς τους  Δυτικούς αστρολόγους  ήταν και είναι ολοφάνερα  μια σκληρή χρονιά....δίνοντας  πχ  την έντονη παρουσία του Ποσειδώνα (εκτός των άλλων) άρα και την αναταραχή του πλανήτη απο καταστάσεις επιδημίας....μια χρονιά πληθώρας  εκλείψεων και με πολλά άλλα χαρακτηριστικά που θα αναλύσουμε σε άλλα άρθρα. 
Σε αντίθεση το Κινεζικό ωροσκόπιο περίμενε μια πρωτοχρονιά...που θα ήταν γεμάτη υγεία και ευημερία...και οι εορτασμοί....θα ήταν ακόμα πιο μεγαλοπρεπής  χάρη στη σημαντικότητα των προηγουμένων.....
Δυστυχώς ο κορονοϊός...ήρθε να επιβεβαιώσει την Δυτική Αστρολογία.......
Και φυσικά δεν αποζητά τα εύσημα με ετούτο το κείμενο...μακάρι να μην είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά!!!!!
Και η Κινεζική Πρωτοχρονιά...να γιορταζόταν...και να έφερνε όσα θα διαβάσετε παρακάτω
Αφιερωμένα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που παλεύουν καθημερινά....που τελούν υπό αναγκαστική αιχμαλωσία.....που ελπίζουν και μαζί τους ελπίζουμε...και μεις....στο τέλος του εφιάλτη.


Για τους Κινέζους το πρώτο ζώδιο του ωροσκοπίου δίνει την επιρροή του στην αρχή μιας νέας δεκαετίας. Το ζώδιο του αρουραίου ή του ποντικού κατά άλλους, σηματοδοτεί την σημασία του 2020 για τους λάτρεις της Κινεζικής αστρολογίας αλλά και γενικότερα αυτής της κουλτούρας, πόσο μάλλον για τους ίδιους.

Αυτή η πρωτοχρονιά είναι για εκείνους η αρχή ενός νέου κύκλου. Όλα μπαίνουν σε μια νέα πορεία ,πολύ πιο αισιόδοξη σε αντίθεση με το δυτικό αστρολογικό σκηνικό που δεν σκιαγραφεί το ίδιο την φετινή χρονιά. Η ιστορία λέει ότι  ο Βούδας είχε προσκεκλημένα όλα τα ζώα να γιορτάσουν μαζί του την πρωτοχρονιά, δυστυχώς ή ευτυχώς, μόνο 12 ανταποκρίθηκαν. Ο Αρουραίος, το Βουβάλι, η Τίγρης, το Κουνέλι, ο Δράκος, το Φίδι,το Άλογο,ο Τράγος, ο Πίθηκος, ο Κόκορας, ο Σκύλος, το Γουρούνι, ενώ το πρώτο που παρευρέθηκε ήταν ...ο αρουραίος!  Ο συμβολισμός του υπέροχος! Αφθονία και ευημερία για όλους. Η χρονιά του νερού και όλα θα κυλήσουν όπως αυτό!

Πως λοιπόν να μην κυριαρχεί η αισιοδοξία ; Στις 25 Ιανουαρίου (η κινεζική Πρωτοχρονιά δεν εχει σταθερή ημερομηνία) και κατά την έλευση της δεύτερης Νέας Σελήνης μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο,οι Κινέζοι θα φορέσουν απαραίτητα το κόκκινο χρώμα,θα ρίξουν εκατομμύρια πυροτεχνήματα για να διώξουν τα κακά πνεύματα και θα βρεθούν σε μεγάλα οικογενειακά τραπέζια.Η διάρκεια των εορτασμών είναι δεκαπέντε ημερών αλλά η εορταστική αργία θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι Κινέζοι της διασποράς έχουν την ευκαιρία να ζήσουν το εορταστικό  αυτό κλίμα και στην Ελλάδα αφού γίνονται πολλές εκδηλώσεις που ενώνουν τις δυο κουλτούρες με την ευκαιρία της πρωτοχρονιάς,το «Happy Chinese New Year» και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού η ποιότητα και η ποικιλία του προγράμματος τους είναι ένα μοναδικό ταξίδι στην Άπω Ανατολη.

Στα πλαίσια του «Happy Chinese New Year 2020» ,το Φεστιβάλ της Άνοιξης είναι μια εκπληκτική ευκαιρία να ζήσετε τον Κινεζικό πολιτισμό άλλα και στοιχεία από την καθημερινότητα του σε όλο του το μεγαλείο. Μια τελείως διαφορετική οπτική ζωής από αυτή του Δυτικού κόσμου θα σας κάνει σίγουρα να νιώσετε μαγεμένοι. Τώρα, αν αναρωτιέσαι μήπως έχεις γενέθλια και συ σύμφωνα με το Κινέζικο ωροσκόπιο,θα πρέπει να δεις τις χρονολογίες που ακολουθούν και αν έχεις γεννηθεί σε μια από αυτές....Χρόνια Πολλά!

1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996 και 2008

Θέλεις όμως να μάθεις τι σημαίνει αυτό; Δυο εκδοχές υπάρχουν: Η μία αφορά όσους γεννήθηκαν σε αυτές τις χρονολογίες ενώ η δεύτερη όσους γεννηθούν μέσα στη φετινή χρονιά. Οι πρώτοι χαρακτηρίζεστε από ευστροφία, αποφασιστικότητα, κοινωνικότητα και πολύ γοητεία.
Οι δεύτεροι θα είναι εγωιστές και πεισματάρηδες,υπέρμετρα φιλόδοξοι και θα μιλάνε πολύ. Ακόμα και όταν πρέπει να σιωπούν.Και στις δυο περιπτώσεις πάντως έχετε γεννηθεί στο έτος που χαρακτηρίζετε από σοφία,

Περιμένοντας λοιπόν κατά την Κινεζική αστρολογία μια χρονιά τυχερή και όμορφη για όλους ας δούμε ό,τι μπορεί να είναι τυχερό φέτος και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε πρακτικά στην καθημερινότητα μας φέρνοντας ακόμα πιο κοντά μας την αναμενόμενη εύνοια.
Τυχεροί αριθμοί φέτος θεωρούνται οι : 5, 7, 9 ενώ τυχερές ημέρες η 4η, η 8η, η 13η και η 22η κάθε μήνα του κινέζικου έτους.Τυχερά χρώματα: λευκό, κίτρινο, μπλε, πράσινο, γκρι και μαύρο.

Πολύ ..μα πολύ πριν..... την επόμενη Πρωτοχρονιά το 2021 στις 12 Φεβρουαρίου (Έτος του Βοδιού) όσο γίνεται πιο σύντομα ,προσευχόμαστε όλοι για τους κατοίκους της και όλο τον πλανήτη, όλο αυτό του εφιαλτικό ''σεναρίο'' να έχει το γρηγορότερο  ένα αίσιο τέλος.

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!