ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΙΛΑ ΜΟΥ...!!!

ΓΡΑΦΕΙ Η LITSA MER

Κιλά… Μια λέξη… Μια βιομηχανία… .Μια πληγή για πολλούς.
Συνήθως έχουμε συνδυάσει τα κιλά με την παχυσαρκία, είναι όμως και εκείνοι οι άνθρωποι  που πάσχουν από νευρική ανορεξία ή που έφτασαν τον εαυτό τους σε αυτό το σημείο γιατί κάποια στιγμή πέρασαν από την αντίπερα όχθη της βουλιμίας και είχαν κάποια κιλά παραπάνω. 
Κανείς δεν ρώτησε κάποιον γιατί πήρε αυτά τα κιλά… Κανείς δεν ρώτησε κάποιον γιατί έφτασε στο σημείο να είναι «πετσί και κόκκαλο»!
Η κοινωνία δεν έμαθε να ρωτάει.. Έμαθε να κρίνει!Σήμερα λοιπόν θέλω να μιλήσω για όλους εκείνους τους ανθρώπους που πέρασαν «bullying» και ήταν αιτία τα κιλά τους, ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ είναι η ελληνική σημασία της λέξης.
Αν με ρωτάς την ελληνική λέξη προτιμώ….  ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ…  Γιατί εμπεριέχει τη λέξη «Φόβο!»
Ανήκω στην κατηγορία ανθρώπων με τα παραπάνω κιλά. Από τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού και μέχρι τώρα είμαι ένας άνθρωπος με παραπάνω κιλά. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου κάνω  προσπάθεια να χάσω αυτά τα κιλά, κυρίως για λόγους υγείας. Το έχω πετύχει σε μεγάλο βαθμό. Χρειάζεται όμως λίγο ακόμα.
 «Φόβος!» λοιπόν….
«Φόβος!» γιατί κλείνοντας τα μάτια μου βλέπω ένα κοριτσάκι δημοτικού  να το κοροϊδεύουν οι συμμαθητές για τα κιλά του.
«Φόβος!» για να μην έρθουν στο διάλλειμα και σε χλευάσουν οι δημοφιλείς μαθητές του σχολείου. 
«Φόβος!» στην ενήλικη ζωή…. Όταν μαζί με το σώμα σου, εξερευνάς και την αλληλεπίδραση που έχεις με το αντίθετο φύλο και ακούς έναν άνδρα να σου λέει…  «Αν ήσουν αδύνατη θα έκανα σχέση μαζί σου» και σε βάζει σε μια διαδικασία να αναρωτιέσαι… Μήπως δεν είσαι αρκετά καλή για να κάνεις σχέση; Μήπως δεν είσαι αρκετά όμορφη για να αρέσεις; Μήπως δεν είσαι «αρκετή» γενικά…..
Θυμάμαι πάντα έναν δικό μου άνθρωπο, από αγάπη για να με προστατεύσει να μου λέει….. «δες τις συμμαθήτριες σου που είναι αδύνατες… δεν ζηλεύεις; Δεν θες και εσύ να βάλεις όμορφα ρουχαλάκια; Δεν θες και εσύ να αρέσεις στα αγόρια;
Αποτέλεσμα αυτής της φωνής ήταν να προσπαθώ πάντα για να χάσω κιλά.. Για να με αγαπάμε λίγο περισσότερο… Για να αρέσω λίγο περισσότερο.. Για να είμαι αρκετή και να αξίζω λίγο περισσότερο… Για να με εκτιμήσουν περισσότερο! Γιατί συνδύασα την προσωπική μου αξία με τα κιλά μου.
Και αυτό με κατέστρεψε! Γιατί ότι και αν έκανα στα μάτια μου ήταν λίγο! Γιατί ποτέ δεν ήμουν αρκετή και ήθελα περισσότερο… Υποβάθμισα τόσο τον εαυτό μου, που σαν αποτέλεσμα είχε να κάνω λάθος επιλογές, φιλικές και ερωτικές, να ανέχομαι συμπεριφορές και ανθρώπους που με υποβάθμιζαν και είναι λογικό (!) αφού πρώτα εγώ υποβάθμισα την αξία μου! 
Τώρα όμως δεν είμαι έτσι…. Τώρα και μετά από αρκετή «δουλεία» με τον εαυτό μου, ξέρω τι αξίζω! Και ας χρειάστηκε να με πληγώσω πολύ για να καταλάβω ότι «η αξία μου δεν μετριέται με τα κιλά μου.» και πως «δεν είμαι μόνο τα κιλά μου!»
Είμαι ένας άνθρωπος, που ξέρω να αγαπώ και να δίνω.
 «δεν είμαι μόνο τα κιλά μου!» Είμαι εκείνη η γυναίκα που θα ευχόσουν να είχες γνωρίσει νωρίτερα στη ζωή σου, για να μην πληγωθείς τόσο βάναυσα…
«δεν είμαι μόνο τα κιλά μου!»  Είμαι εκείνη που κάθε φορά που θα με κοιτάς στα μάτια θα βλέπεις μόνο το δικό σου βλέμμα.
«δεν είμαι μόνο τα κιλά μου!» Είμαι ένας άνθρωπος που  εκείνον που θα επιλέξω να έχω δίπλα μου, είτε ως φίλο, είτε ως εραστή θα είναι σίγουρος πως δεν θα τον προδώσω.., αν όμως πλέον κάνει το λάθος να με υποτιμήσει θα τον διαγράψω μια και καλή! Γιατί προτεραιότητα πια βάζω τον εαυτό μου!
Σε σένα λοιπόν που διαβάζεις αυτές τι γραμμές, θα ήθελα μόνο μια συμβουλή να σου δώσω….. «δεν είσαι μόνο τα κιλά σου!»
 «αγάπησε τον εαυτό σου και καθετί που σε κάνει ξεχωριστό πάνω σου, καθετί που σε κάνει μοναδικό!» Μην υποτιμάς τον εαυτό σου! Αγάπησε τον δυνατά και απόλυτα, γιατί αν δεν το κάνεις εσύ μην έχεις την απαίτηση να το κάνουν οι άλλοι που είναι γύρω σου.  

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!