ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΗΜΟΥΝΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΘΑ ΡΘΕΙΣ-ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ

Εκεί που είσαι ήμουνα και εκεί που είμαι θα 'ρθεις! - 8 αξίες που έμαθα από τον παππού και τη γιαγιά - Γράφει η Κολαΐτη Ειρήνη

Παππούς και γιαγιά- οι άνθρωποι που διαμορφώνουν επί το πλείστον την παιδική μας ηλικία. Οι πιο γλυκές αναμνήσεις! Δε θα ξεχάσω ποτέ τα καλοκαίρια στην αυλή τους, τις ατελείωτες ιστορίες για πρίγκιπες και δράκους, τη μυρωδιά από νυχτολουλοδο και γιασεμί!
 Δε θα ξεχάσω ποτέ τον παππού μου που έσπαγε το μελατο αυγό στα χέρια του προσπαθώντας να με ταΐσει, ούτε τις φορές που τον έπαιρνε ο ύπνος στην πολυθρόνα και τον ξυπναγα γελώντας! Δεν είναι εδώ πια μα θυμάμαι κάθε στιγμή μαζί τους, πολύτιμο και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου! Η Σοφία τους δεν προήλθε από το σχολείο, δεν γνώριζαν Μαθηματικά και χημεία, η γιαγιά μου δεν ήξερε καν να γράφει όμως αποφοίτησαν με άριστα από το σχολείο της ζωής! Γνώρισαν πόλεμο, πείνα, μετανάστευση, αλλά η ζωή ήταν πάντα γλυκιά και εκείνοι αισιόδοξοι και γεμάτοι ελπίδα! Και αυτό ακριβώς προσπάθησαν να μου διδάξουν! Οι συμβουλές τους πολλές χρειάζονται βιβλία τόμοι να γραφτούν μα πάμε να δούμε κάποιες από αυτές!

1.Να μάθεις στη ζωή σου να είσαι ανεξάρτητη!
Να στέκεσαι στα πόδια σου και όχι στις πλάτες άλλων. Να ορίζεις εσύ τη ζωή σου!

2.Αγαλι αγάλι γίνεται η αγουριδα μέλι! Μάθε να περιμένεις! Άλλωστε όταν αργεί κάτι γίνεται πιο σωστά, είναι πιο γλυκό! Με υπομονή και επιμονή καταφέρνεις τα πάντα!

3. Έχε πίστη! Στον εαυτό σου και το Θεό! Πάντα υπάρχει ελπίδα ακόμη και αν όλα φαντάζουν δύσκολα!

4. Οικογένεια! Βρες έναν άνθρωπο να μοιραστείς τη ζωή σου μαζί του! Να τον σέβεσαι και να σε σέβεται, να ζείτε για το εμείς όχι για το εγώ.

5. Μη βιαστείς να μεγαλώσεις! Τα χρόνια περνούν σαν αστραπή. Ζήσε το τώρα σα να μην υπάρχει αύριο.

6. Να είσαι ερωτευμένος με τη ζωή! Μια φορά ζούμε δεύτερη δεν υπάρχει! Εδώ είναι η κόλαση εδω και ο παράδεισος!

7. Υγεία πάνω από όλα! Όλα τα χρήματα του κόσμου κ αν έχεις αν δεν υπάρχει υγεία δεν έχουν αξία. Πρόσεχε τον εαυτό σου για να μη σε προδώσει!

8. Εκεί που είσαι ήμουνα και εκεί που είμαι θα ρθεις! Να σέβεσαι τους ηλικιωμένους! Υπήρξαν και αυτοί νέοι γεμάτοι ζωή! Μην τους κοροϊδεύεις αν δεν μπορούν πλέον να κάνουν πολλά! Βοήθησε τους μα πάνω από όλα κράτα τους συντροφιά!

Αυτές οι δύο φιγουρες με τα χιονισμένα μαλλιά και τα λαμπερά ματιά κάποιοι έχουν την ευλογία να τους έχουν ακόμη μαζί τους κάποιοι άλλοι τους έχουν φυλακές αγγέλους. Τους αξίζει ενα τεράστιο  ευχαριστώ! Μην επιτρέψετε ποτέ να φύγουν από την καρδιά σας!

***ΤΟ ΞΈΡΑΤΕ ΟΤΙ 1η Οκτωβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα γιαγιάς και παππού?

**Αφιερωμένο σε όλους τους παππούδες και τις γιαγιάδες σε αυτούς που είναι ακόμη εδώ και σε αυτούς που ταξίδεψαν στη γειτονιά των αγγέλων! 

Κολαϊτη Ειρήνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!