ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΤΣΟΓΡΕΣΑΚΗ: ΜΙΑ ΝΕΡΑΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣΣήμερα τα ΚΡΗΤΟΠΑΙΝΕΜΑΤΑ πλημμυρίζουν από ομορφιά. Ομορφιά, λάμψη, θηλυκότητα. Έχω δίπλα μου τη "Νεράιδα των αιθέρων". Θα μπορούσε απόλυτα να μεσουρανεί και να βασιλεύει πάνω απ΄τα σύννεφα. Μια γυναίκα σπάνιας ομορφιάς αλλά και προσωπικότητας. Τη θαύμασα απ΄την πρώτη στιγμή που την είδα και δε θα μπορούσε να λείπει απ΄τα Κρητοπαινέματα. Μαζί μας η Κυριακή Κατσογρεσάκη, η αεροσυνοδός του Σεΐχη της Αραβίας. 
-Κυριακή μου, καλώς εσμίξαμε. Χαίρομαι ιδιαίτερα που δέχτηκες την πρόσκλησή μου.

-Δήμητρά μου, εγώ σ΄ευχαριστώ για την πρόσκληση. Αγαπώ την Κρήτη μας και δε θα γινόταν να λείψω απ΄τα Κρητοπαινέματα.

-Νομίζω ότι είναι η πιο εντυπωσιακή συνέντευξη που θα έχω κάνει. Είσαι εκθαμβωτική. Έχεις καταγωγή απ την Κρήτη μας εξου και η ομορφιά. Συγκεκριμένα είσαι από τη Σητεία. Μπορεί να είσαι πραγματικά πανέμορφη όμως έχεις κάτι ιδιαίτερο. Τα προσόντα σου δεν εστιάζουν μονο στην εξωτερική ομορφιά όπως πολλές φορές συμβαίνει αλλά έχεις και ιδιαίτερα προσόντα. Είσαι μια κοπέλα με μόρφωση, έχεις τελειώσει τη φιλοσοφική Ρεθύμνου και μιλάς 3 γλώσσες. Επίσης σπουδάζεις πιλότος.

-Κατάγομαι από την Κρήτη και πιο συγκεκριμένα από ένα χωριό που βρίσκεται έξω από τη Σητεία,τη Ζήρο. Ναι είμαι απόφοιτη της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου και μιλάω 4 γλώσσες. 

- Ξεκίνησες να δουλεύεις για την Emirates όπου πέρασες μέσα στις 700 υποψήφιες για τη δουλειά. Και αποφασίζεις να δοκιμασεις την τύχη σου και σαν αεροσυνοδός σε ιδιωτικό σκάφος πλούσιας οικογένειας μιας και ξέρω ότι δεν ήσουν ενήμερη ότι πρόκειται για τον σεΐχη της Αραβίας. Πως έγινε;

-Λίγο μετά που πήρα το πτυχίο του Πανεπιστημίου βρήκα την πρώτη μου δουλειά ως αεροσυνοδός στο Ηράκλειο της Κρήτης. Αφού εργάστηκα στο Ηράκλειο για 4 χρόνια έβαλα στόχο την Έμιρειτς, μια από τις μεγαλύτερες και πιο αναγνωρισμένες αεροπορικές παγκοσμίως. 

Η εισαγωγή μου στην Εμιρειτς σήμανε τη μετανάστευση μου στο κοσμοπολίτικο Ντουμπάϊ, ένα από τα επτά Εμιράτα, όπου διαμένω εκεί μέχρι και σήμερα. Αποφάσισα να γίνω αεροσυνοδός και το έκανα στη ανώτατο επίπεδο. Τα όνειρα και οι στόχοι μπορούν να γίνουν πραγματικότητα εάν προσπαθήσεις γι’αυτά. Δούλεψα λοιπόν στην Εμιρέιτς για δύο χρόνια κ έπειτα κατάφερα να ενταχθώ στο αποκλειστικό προσωπικό της Βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας και να ταξιδεύω μαζί τους με το υπερπολυτελές τους αεροπλάνο. Νιώθω πολύ τυχερή που κατάφερα να ενταχθώ στη Βασιλική αυτή οικογένεια καθώς δεν το βιώνω σαν εργασία αλλά σαν μια ευχάριστη εμπειρία, σαν διακοπές λόγω του ότι δεν κάνουμε πολλές πτήσεις το μήνα και σε κάθε προορισμό μένουμε αρκετές ημέρες ώστε να μπορώ να ξεκουράζομαι και να εξερευνώ τον εκάστοτε προορισμό. 

-Εγώ βλέπω πίσω από τη χλιδή και την πολυτέλεια. Ναι μεν έχει κάποια θετικά όπως ζωή στο παλάτι, προσωπικό σοφέρ, γυμναστήριο, μασέρ, χαμάμ, πισίνα κτλ αλλά είναι ένα πόστο υπεύθυνο σε μια χώρα ιδιαίτερη όσον αφορά κάποια θέματα που αφορούν γυναίκες, έχεις υπογράψει συμφωνητικό "εχεμύθειας" και θα ήταν πρόβλημα αν κάτι δε χειριστείς σωστά. Δε θεωρώ ότι ειναι μια εύκολη δουλειά επειδή έχει καλό μισθό και πολλές παροχές. Ένα λάθος μπορεί να ειναι μπελάς.

-Ένας από τους όρους του συμβολαίου είναι η «ρήτρα εμπιστευτικότητας». Ο παραπάνω όρος προϋποθέτει πως υποχρεούμαι να τηρώ απόλυτη εχεμύθεια για μη δημοσιοποίηση των απόρρητων πληροφοριών. Αναμφισβήτητα δεν είναι μια εύκολη δουλειά, έχω πολλές ευθύνες και είναι πολλά τα καθήκοντα με τα οποία εμπλέκομαι . Ένα μικρό λάθος μπορεί να μου κοστίσει τη δουλειά μου. Πρέπει να είμαι πολύ τυπική σε κάποιες συγκεκριμένες προτιμήσεις που έχουν. Όμως η μεγαλύτερη δυσκολία για μένα είναι το τζετ λαγκ. Πολλές φορές κάνουμε υπερατλαντικές πτήσεις όπου υπάρχει μεγάλη διαφορά ώρας και η προσαρμογή στην νέα ζώνη δεν είναι εύκολη. 

- Ένας μήνας δουλειά ένας μήνας ρεπό; Ισχύει; Και το μήνα που είσαι Ελλάδα πως τον περνάς; Με τι ασχολείσαι;

-Το συμβόλαιο μου περιλαμβάνει ένα μήνα συνεχόμενης εργασίας και τον αμέσως επόμενο μήνα έχω ρεπό, κάτι που μου δίνει αρκετό ελεύθερο χρόνο για να μπορέσω να  εκπληρώσω τον επόμενο στόχο μου...να γίνω πιλότος! Τον μήνα που έχω ρεπό επιστρέφω στο Ντουμπάϊ. Ξοδεύω πολύ από το χρόνο μου πάνω από τα βιβλία, όμως πάντα βρίσκω χρόνο για το γυμναστήριο, για μια βόλτα στο mall ή για ηλιοθεραπεία στην πισίνα. 

-Έχεις βάλει στόχο να κυβερνάς τους αιθέρες. Σπουδάζεις πιλότος. Πόσο δύσκολο είναι να σπουδάσει κάποιος πιλότος;

-Το γεγονός πως κάνω την εκπαίδευση για πιλότος εξ' αποστάσεως χωρίς να έχω καμία απολύτως βοήθεια είναι κάτι που δείχνει την δυνατή προσωπικότητά μου και το πείσμα μου για την επιτυχία. Να τονίσω πως παράλληλα με την εκπαίδευση μου δουλεύω, όταν  το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών πιλότων δεν εργάζονται και βρίσκονται κάθε μέρα στην τάξη 8 ώρες με τον καθηγητή δίπλα τους να τους διδάσκει αυτά τα οποία προσπαθώ εγώ να κατανοήσω μόνη μου. Αξίζει επίσης να αναφέρω το γεγονός πως είχα διαλέξει θεωρητικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο λόγω του ότι δεν είχα κλίση στα μαθηματικά και τη Φυσική. Όμως τώρα πρέπει να είμαι εξπερτ στα μαθήματα αυτά για να μπορέσω να περάσω τις εξετάσεις για πιλότος οι οποίες είναι πάρα πολύ δύσκολες. Οπότε μπορείτε να φανταστείτε τι αφοσίωση, θυσίες  πείσμα κι επιμονή απαιτείται για να τα καταφέρω! Δεν είναι τυχαίο που τους μαθητές πιλότους που κάνουν την εκπαίδευση εξ’αποστάσεως τους λένε «ήρωες»! Νοιώθω λοιπόν και εγώ μια ηρωίδα και παρόλες τις δυσκολίες θα τα καταφέρω χωρίς καμία αμφιβολία! Για 'μένα η πιο σημαντική στιγμή είναι όταν «τα μακάρι γίνονται επιτέλους»!!! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά απ’αυτήν της επιτυχίας! Αγαθά κόποις κτώνται!!
-Πως είναι η Βασιλική οικογένεια σαν άνθρωποι;

-Η Βασιλική οικογένεια αγαπάει πολύ την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Κρήτη. Απ’ ότι  μου έχουν πει την έχουν επισκεφτεί δύο φορές και είχαν εντυπωσιαστεί από το φαγητό, την μουσική και το πόσο φιλόξενοι άνθρωποι είμαστε εμείς οι Κρητικοί. 

-Ζεις στο Ντουμπάι. Πως είναι εκεί η αντιμετώπιση των γυναικών;

-Απολαμβάνω αρκετά την ζωή μου στο Ντουμπάϊ. Είναι άλλος κόσμος εδώ. Το γεγονός και μόνο πως υπάρχει καλοκαίρι όλο το χρόνο είναι σαγηνευτικό για 'μένα που είμαι λάτρης της θάλασσας. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να απομυθοποιήσω έναν μύθο όσον αφορά την ζωή της γυναίκας στο Ντουμπάϊ. Η ζωή στο Ντουμπάϊ για μια γυναίκα δεν είναι δύσκολη, δεν μας επιβάλει κάποιος να φοράμε μπούργκα! Η προσαρμογή μου ήταν εύκολη και ανέπτυξα πολύ γρήγορα καινούριες φιλίες. Πάντα ήθελα να ζήσω στο εξωτερικό και χαίρομαι ιδιαίτερα που το έχω καταφέρει. 
-Κέρδισες πρόσφατα άλλο ένα σημαντικό τίτλο ομορφιάς. Αναμενόμενο βέβαια αλλά πες μου πως ένιωσες και τι τίτλος είναι αυτός ακριβώς για όσους δεν ξέρουν;

Πρόσφατα κατέκτησα τον τίτλο Miss Europe Continental Greece 2019 και έτσι είχα την τιμή να εκπροσωπήσω την Ελλάδα μας σε Πανευρωπαϊκά Καλλιστεία στο εξωτερικό, όπου και αναδείχθηκα στις τοπ 20 από τις συνολικά 170 υποψήφιες κοπέλες από όλο τον κόσμο. Τα Καλλιστεία δεν ήταν στα πλάνα μου. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ στη ζωή μου να δηλώσω συμμετοχή σε διαγωνισμό ομορφιάς, ήμουν πάντα επικεντρωμένη στις σπουδές μου, όμως η ευκαιρία αυτή μου χτύπησε την πόρτα οπότε και είπα να την αρπάξω . Δεν πήγα στα Καλλιστεία με δική μου πρωτοβουλία, ο Οργανισμός από την Ιταλία με διάλεξε, μου πρότειναν να περάσω από casting και έτσι τελικά βρέθηκα να έχω κερδίσει ένα τιμητικό τίτλο ομορφιάς!

-Σε τι θα μπορούσε να σε βοηθήσει ο τίτλος αυτός; Η ήταν καθαρά θέμα επιλογής για σένα;

-Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα, ήταν μια καινούρια πρόκληση και τη δέχτηκα με χαρά καθώς είμαι άνθρωπος που μ’αρέσει να δοκιμάζω καινούρια πράγματα. Δεν ξέρω αν θα μου χρειαστεί στο μέλλον ο τίτλος αυτός που κέρδισα, αλλά σίγουρα ο τίτλος αυτός συνοδεύεται με πολύ ευχάριστα συναισθήματα και πρόκειται για μια εμπειρία που πιστεύω κάθε κοπέλα θα ήθελε να βιώσει. 

-Έχεις ακούσει πολλά. Είσαι μια γυναίκα όμορφη και αυτό έχει δύο συνέπειες. Κάποιοι θα σε θαυμάσουν κάποιοι θα κοιτάξουν να σε μειώσουν να σε προσβάλλουν και να απαξιωσουν τα όσα κάνεις και καταφέρνεις χρεώνοντας τα μόνο στην ομορφιά σου. Εγώ πιστεύω πως όσο όμορφη και να σαι αν δεν έχεις δυνατή προσωπικότητα δεν θα μπορούσες να καταφέρεις τόσα αξιόλογα πράγματα. Ίσως να ήσουν στην επιφάνεια με κάποιο τρόπο αλλά όχι να έχεις καταφέρει όλα αυτά. Τι έχεις να πεις γι αυτούς;


-Δυστυχώς ειναι πολλα εκείνα τα άτομα για τα οποία ταιριάζει απόλυτα η φράση « Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια». Υπάρχουν άτομα που μ’ έχουν αγκαλιάσει  με αγάπη και μ’ έχουν γεμίσει ενέργεια, αλλά φυσικά υπάρχει και η κατηγορία των ζηλόφθονων ανθρώπων που επειδή βλέπουν κάποιον ν’ανεβαίνει σκαλοπάτια στη ζωή του προσπαθούν με πικρόχολα σχόλια να μειώσουν τον άλλο θεωρώντας πως μ‘ αυτόν τον τρόπο θα εξισώσουν τον εαυτό τους και θα αναδειχτούν. Προσωπικά τους ανθρώπους αυτούς δεν τους παίρνω καθόλου υπ’ οψιν μου και η κριτική τους δεν με αγγίζει καν! Δέχομαι μόνο την κριτική που προέρχεται από καλοπροαίρετους ανθρώπους. 

-Έχεις σκεφτεί να ασχοληθείς με την τηλεόραση; Σίγουρα θα είχες και θα έχεις προτάσεις για εκπομπές.

-Η τηλεόραση είναι κατι που με σαγηνεύει και εχει αρχίσει να μ' ενδιαφέρει. Από τις πρώτες φορές που με είχαν καλέσει σε διάφορες εκπομπές στην τηλεόραση άρχισα να αισθάνομαι  την μαγεία του να βρίσκεσαι μπροστά στο γυαλί και στη συνέχεια να δέχεσαι ευχάριστα μηνύματα και θετική ενέργεια από τον κόσμο! Έχουν υπάρξει κάποιες προτάσεις για την τηλεόραση. Δεν κλείνω πόρτες, είμαι ανοιχτή σε προτάσεις και αν τύχει κάτι ιδιαίτερα δελεαστικό θα το σκεφτώ σοβαρά.
-Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια; Είναι στα σχέδια σου κια οικογένεια ή ακόμη;

-Σε 10 χρονια από τωρα σίγουρα με φαντάζομαι να έχω κάνει οικογένεια. Θεωρώ πως η οικογένεια είναι ο απώτερος σκοπός του κάθε ανθρώπου για να νοιώσει ολοκληρωμένος. Πιστεύω πως μέχρι τότε θα έχω εκπληρώσει τους βασικούς στόχους μου αλλά σίγουρα ακόμα και τότε δεν θα έχω επαναπαυτεί. Με διέπει η συνέπεια , το πείσμα και η οργανωτικότητα. Είμαι άτομο που θέτω τον πήχη ψηλά και δεν παραιτούμαι. Θέτω συνεχώς καινούριους στόχους και δεν επαναπαύομαι. Είμαι πολύ αυστηρός κριτής του εαυτού μου και προσπαθώ συνεχώς να ξεπερνάω τα όρια μου, να εξελίσσομαι και να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος. Οπότε νομίζω δεν θα ησυχάσω ποτέ και σε δέκα χρόνια θα προσπαθώ να καταφέρω κάτι καινούριο, κάτι παραπάνω...

-Δε θα μπορούσα να μη σε ρωτήσω αυτό που είναι στο μυαλό όλων κακά τα ψέματα. Ποιος άντρας κατάφερε να την κάνει να τον αγαπήσει αυτή η γυναικάρα; Κι επειδή είμαι συνειδητοποίημενη ότι δε θα μου πεις ποιος χαχαχαχα τουλάχιστον πες μου αν ο έρωτας υπάρχει στη ζωή σου, αν τον ζεις η αν το έχεις αφήσει για αργότερα αυτό.

-Όσον αφορά την προσωπική μου ζωή όταν έχεις μια τόσο έντονη ζωή είναι δύσκολο να συνδυάσεις  και την αγάπη. Γιατί αυτή η δουλειά απαιτεί απόσταση να λείπω πολλές  μέρες από το σπίτι μου. Και οι  σπουδές ως πιλοτος απαιτούν πολύ χρόνο για διάβασμα. Όταν όμως υπάρχει θέληση όλα γίνονται! Ναι λοιπόν.  Η αγάπη και ο έρωτας υπάρχουν στη ζωή μου! 

-Θα μπορούσε να είναι κάποιος ξένος από μια άλλη χώρα μιας και τα ταξίδια ανα τον κόσμο είναι η καθημερινότητα σου ας πούμε; Η θα ήθελες η θέλεις Έλληνα δικό μας παιδί;

-Δεν θα έκλεινα την καρδιά μου σε κάποιον λόγω της διαφορετικής εθνικότητας. Η αγάπη δεν γνωρίζει σύνορα, το βασικό είναι να υπάρχει κατανόηση και φυσικά να μπορούμε να μιλάμε μια κοινή γλώσσα και οι δυο! Χαχαχα !

-Πως είναι η ζωή μακριά απ το νησί μας; Θα έφευγες για πάντα; Σκέφτεσαι να ζήσεις κάπου σε μια άλλη χώρα του εξωτερικού μόνιμα; Είτε λόγω της κακής κατάστασης εδώ είτε για ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά σου αύριο;

- Έχω ταξιδέψει σε τόσα μέρη στον κόσμο όμως η Ελλάδα μας δεν συγκρίνεται με κανένα μέρος! Προσπαθώ να έρχομαι συχνά και έτσι το φαγητό της μανούλας δεν μου λείπει. Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον μου αλλά δεν θα απέκλεια το γεγονός να επιστρέψω κάποια στιγμή στην Ελλάδα. Δεν έχω όμως συγκεκριμένο πλάνο ακόμα, όπως τα φέρει η ζωή.

-Πιστεύεις ότι η ομορφιά σε μια γυναίκα είναι κατάρα; Πόσα υπέρ και πόσα κατά μπορεί να έχει η πολύ ομορφιά; Τι υπερτερεί και πως να το διαχειριστεί μια κοπέλα;

-Η ομορφιά σε μια γυναίκα σίγουρα είναι προτέρημα,όμως θα πρέπει να ξέρει πως να το διαχειριστεί γιατί βέβαια η εμφάνιση από μόνη της δεν αρκεί.  Η ομορφιά είναι κάτι που  ξεθωριάζει, αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η γνώση και η ομορφιά της ψυχής!

-Κυριακή μου το ένστικτό μου δε με διέψευσε! Είσαι υπέροχος άνθρωπος και σίγουρα τομόνο σου προσόν δεν είναι η όμορφιά σου. Εύχομαι όλα σου τα όνειρα να είναι καθ' οδόν και να σ' ανταμώσουν σύντομα!

-Κι εγώ σου εύχομαι κάθε επιτυχία σε ότι κάνεις και σ' ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου!
ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ ΗΜΕΡΑΣ!


creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!