ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΡΟΥΧΑ!
Πως να φυλάξετε σωστά τα καλοκαιρινά ρούχα! - Γράφει η Κολαΐτη Ειρήνη

Νοέμβριος! Άρχισε επιτέλους να μυρίζει φθινόπωρο. Κρυωσε ο καιρός και ήρθε η ώρα να φορέσουμε εκείνο το μακρυμανικο μπλουζάκι που αγοράσαμε εχτές επειδή ακούσαμε ότι θ χαλάσει ο καιρός και φυσικά δεν κατεβάσαμε ακόμη τα χειμερινά (ούτε στρωσαμε χαλια) ΑΛΛΑ συμβιβαστηκαμε πλέον ότι τα ανάλαφρα καλοκαιρινά μας ρούχα πρέπει να μπουν σε χειμερία νάρκη!

Πως όμως θα έχουμε φρέσκα μυρωδάτο ρουχαλάκια έτοιμα ν μπουν στην καλοκαιρινή μας ντουλάπα ξανά σε μερικούς μήνες δίχως να χαραμισουμε ώρα από τις βουτιές μας πλένονται κ σιδερωνοντας?
Η λύση είναι απλή! Ακολουθήστε τις τέλειες συμβουλές που βρήκαμε με τη βοήθεια του αγαπητού μας φίλου Mr Google!

1.Καντε ένα ξεκαθάρισμα καλό! Ότι παλιωσε, τρύπησε, έλιωσε, ξεβαψε το πετάμε ή το κάνουμε ξεσκονοπανο! Ότι δε μας χωράει (😊) ή δε σκοπεύουμε να το ξανά φορέσουμε, το χαρίζουμε! Μην μαζεύετε ρούχα τα οποία "νομίζετε" ότι θα φορέσετε ξανά αλλά δεν πρόκειται να συμβεί.

2.Φροντιστε τα ρούχα να είναι πλυμένα, να έχουμε βάλει μια δόση γερή από το αγαπημένο μας μαλακτικό για έξτρα άρωμα. Σημαντικό, να είναι τελείως στεγνά! Να τα έχουμε σιδερωσει και φυσικά να έχουν διπλωθει σωστά (υπάρχουν άπειρα βίντεο στο you tube)Το σωστό δίπλωμα είναι βασικό!

3.Προμηθειτειτε κουτιά αποθήκευσης ή σακούλες οι οποίες κλείνουν αεροστεγώς με τη βοήθεια ηλεκτρικής σκούπας.

4.Τοποθετηστε τα ρούχα ανά κατηγορία! Έτσι θα μπορείτε να τα τοποθετήσετε στη ντουλάπα ευκολότερα όταν έρθει η ώρα.

5.Αφού έχετε τοποθετήσει τα ρούχα σας στα κατάλληλα κουτιά, ενδιάμεσα μπορείτε να τοποθετήσετε τα κατάλληλα σακουλάκια με αποξηραμένα αρωματικά φυτά (potpourri) όπως λεβάντα, δενδρολίβανο ακόμα και τις ειδικές ταμπλέτες που κυκλοφορούν στην αγορά, προστατεύοντας έτσι τα ρούχα σας από σκόρους και άλλα παράσιτα.

6.Αποθήκευση ανά χρώμα Αν αγαπάτε τα ρούχα σας, είστε αρκετά σχολαστικοί και έχετε ελεύθερο χρόνο φροντίστε να τα αποθηκεύσετε ανά χρώμα έτσι ώστε να αποφύγετε τον κίνδυνο τυχόν ξεθωριάσματος ή να ξεβάψουν μεταξύ τους από την ζέστη ή την υγρασία. Για παράδειγμα αν βάλετε ένα μαύρο μπλουζάκι πάνω σ’ ένα λευκό με τα υψηλά επίπεδα υγρασίας μπορεί να έχετε δυσάρεστα αποτελέσματα.


7.Ταμπελάκια στα ρούχα Αν οι θήκες ή οι σακούλες δεν είναι διάφανες και δεν σας δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίζετε τι έχετε αποθηκεύσει και που, μπορείτε εύκολα να βάλετε αυτοκόλλητες ταμπέλες. Με τις κλιματολογικές αλλαγές που τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας είναι πολλές και ξαφνικές ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να χρειαστείτε. Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίγετε τη θήκη που σας ενδιαφέρει χωρίς να ανακατεύετε όλα σας τα ρούχα μέχρι να βρείτε αυτό που θέλετε.
8.Παπουτσια!
Ένα καλοκαιρινό σύνολο συμπληρώνεται σωστά με ένα αντίστοιχο καλοκαιρινό παπούτσι. Όχι μόνο τα ρούχα αλλά και τα καλοκαιρινά παπούτσια χρειάζονται την φροντίδα και τη σωστή φύλαξη. Ένα καλό καθάρισμα με ένα υγρό πανάκι αλλά και το «γέμισμά» τους με εφημερίδες θα βοηθήσουν να διατηρηθεί η φόρμα και το σχήμα τους. Στη συνέχεια δεν έχετε παρά να τα βάλετε στα κουτιά τους ή να προμηθευτείτε πλαστικά εάν δεν έχετε.

Καλό χειμώνα! 

Κολαϊτη Ειρήνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!