ΚΩΣΤΑΣ ΧΕΙΛΑΣ:''ΝΙΚΗ ΣΤΟ THE VOICE ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ!''


ΓΡΑΦΕΙ Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΨΙΜΟΥΛΑΚΗ

"Απ΄ την Κρήτη στο THE VOICE"
Τα Κρητοπαινεματα φιλοξενούν τον Κώστα Χειλά. Ένα νέο καλλιτέχνη που έχει καταφέρει να καταξιωθεί στον χώρο και είναι χαρά μου να βλέπω νέους που ασχολούνται με την παράδοση γράφοντας όμορφους στίχους και μουσική. Με καταγωγή απο την Ιεράπετρα, γεννημένος και μεγαλωμένος στο Ηράκλειο, ασχολείται με τη μουσική απο μικρό παιδί.
- Κώστα μου καλησπέρα, σ' ευχαριστώ που δέχτηκες την πρόσκλησή μου, καλώς ήρθες στα Κρητοπαινεματα. 

- Καλησπέρα Δήμητρα, καλώς σε βρήκα.

- Παρ' όλο που απο μικρός, παίζεις λύρα ουσιαστικά ξεκίνησες επαγγελματικά δίπλα στον Μανώλη Τιτακη, παίζοντας σε γλέντια και σε εκδηλώσεις ξενοδοχείων, και το 2016 γράφεις το ''ΜΗΝ ΠΟΛΕΜΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ'', ένα τραγούδι που έκανε μεγάλη επιτυχία.
- Ναι, τότε άκουσα την υπέροχη μουσική του Μανώλη Τιτάκη, η οποία με ενέπνευσε να γράψω τους στίχους αυτούς  και η αληθεια είναι οτι έκανε την έκπληξη το τραγούδι αυτό. 

- Ηταν και μια περίοδος, αρκετά δύσκολη για την χώρα και γι' αυτό άγγιξε τον κόσμο. Γενικά σου βγαίνουν στίχοι για επαναστατικά τραγούδια, αν λάβουμε υπόψιν μας και το τραγούδι ΚΟΛΠΟ ένα τραγούδι για το ΌΧΙ. 

- Ναι την ίδια περίοδο γράφτηκε κι αυτό.

- Πουλάνε πιο πολύ τα επαναστατικά πιστεύεις; 

- Δεν ξέρω αν πουλάνε πιο πολύ ή ποια πουλάνε, εγώ γράφω αυτά που νιώθω, κι άλλοι τα αποδέχονται και τους αρέσουν κι άλλοι ίσως όχι. 

-Ο δρόμος σου μέχρι τώρα ήταν εύκολος ή αντιμετώπισες προβλήματα; Είναι εύκολο για έναν νέο καλλιτέχνη να σταθεί στο χώρο; 

-Νομίζω είναι αρκετά δύσκολο να αναγνωριστεί κάποιος. 

- Τι το κάνει δύσκολο; 

- Καταρχήν δεν υπάρχουν χρήματα να βγει ο κόσμος, επίσης δεν υπάρχουν μαγαζιά να σταθεί ένας καλλιτέχνης και είναι λίγοι αυτοί που έχουν πραγματικά το ταλέντο. 

- Πώς γίνεται κάποιος που δεν έχει ιδιαίτερο ταλέντο να μπορεί να κάνει δουλειές και να αναγνωρίζεται σε αντίθεση με έναν αρκετά ταλαντούχο που μένει στην αφάνεια; 

-Παίζουν ρόλο και οι γνωριμίες κακά τα ψέματα, καθώς επίσης και οι μαγαζάτορες σήμερα περιμένουν απο τον καλλιτέχνη να τους γεμίσει το μαγαζί. 

-Τι πιστεύεις οτι στερουμαστε στον χώρο;

-Καλλιτέχνες και οργανοπαικτες και τραγουδιστές έχουμε, αυτό που στερουμαστε είναι μουσικές που γίνεται ανακύκλωση των ίδιων συνεχώς.

-Τώρα είμαστε σε μια όμορφη διαδικασία ευχάριστη που σε πάει ένα βήμα μπροστά. Ήμαστε στην φάση του THE VOICE. Πώς είναι αυτή η εμπειρία;

-Παρα την κούραση η διαδικασία είναι υπέροχη, φοβερή εμπειρία, γνωριμίες με τα παιδιά και πρωτόγνωρα συναισθήματα.


-Είχες άμεση και φοβερή ανταπόκριση απο τους κριτές, γύρισαν οι καρέκλες, ενθουσιαστηκαν απο την ερμηνεία σου η οποία σχολιάστηκε ιδιαιτέρως τόσο απο αυτούς όσο και απο το κοινό. Μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν έχω διαβάσει αρνητική κριτική για την παρουσία σου. Σε πολλά σαιτ διάβασα ''Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΤΡΕΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ''. Μέχρι πριν γυρίσει κάποια καρέκλα,τι σκεφτόσουν; 

-Καταρχήν δεν ήθελα να σκεφτώ οτι δεν θα γυρίσει κάποια καρέκλα, πήγα με θετική σκέψη και δεν είχα άγχος οταν τραγουδούσα, ίσως είχα λίγο άγχος μετά. 

-Πιστεύεις οτι αυτό θα σε βοηθήσει στην μετέπειτα πορεία σου;

-Δεν ξέρω αν θα με βοηθήσει, ευελπιστώ αλλά κρατώ μικρό καλάθι, και με το ''ΜΗΝ ΠΟΛΕΜΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ'' κάναμε επιτυχία, ακούστηκε σε όλη την Ελλάδα, μας κάλεσαν και απο εκπομπές σε μεγάλα κανάλια όπως π.χ στην Τατιάνα Στεφανίδου αλλά μετά έμεινε εκεί. 

-Ο στόχος είναι απόλυτα να κερδίσεις το παιχνίδι;

-Ο στόχος είναι να φτάσω μέχρι όπου μπορώ, να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και να ακούσει ο κόσμος αυτό που έχω να προσφέρω. Αυτή θα ήταν νίκη κι όχι απαραίτητα το έπαθλο.

-Εκκρεμείς δουλειές υπάρχουν που θα δούμε σύντομα; 

-Φυσικά, υπάρχουν στα σκαριά πάνω απο 30 τραγούδια. 

-Τα Κρητοπενεματα θα είναι δίπλα σου και θα ακολουθούν την πορεία σου με μεγάλη χαρά. Σ' ευχαριστώ πολύ, και σου εύχομαι κάθε σου όνειρο να γίνεται πραγματικότητα. 

-Εγώ σ' ευχαριστώ για την φιλοξενία κι εύχομαι κάθε επιτυχία στα Κρητοπαινεματα και σε 'σένα.


ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ ΗΜΕΡΑΣ
creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!