ΜΑΡΙΑ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ:ΜΙΑ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑ,ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΣΚΟΠΟ!


ΓΡΑΦΕΙ Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΟΥΡΑΤΟΓΛΟΥ

Όλοι γνωρίζουμε τους σούπερ ήρωες με κάπα (βλ. batman και superman) όπως και τις γυναίκες σούπερ ηρωίδες με κάπα (βλ. batwoman και wonder woman). Όμως υπάρχουν κάποιοι αφανείς ήρωες και ηρωίδες αλλά χωρίς κάπα ή κάποια σούπερ δύναμη, βέβαια έχουν μία δύναμη που βρίσκεται μέσα στην ψύχη τους, η δύναμη για ζωή. 


Η σημερινή μου  συνέντευξη από μια τέτοια ηρωίδα. Έψαξα λοιπόν , διάβασα, ενημερώθηκα για εκείνη αλλά όσο της μιλούσα ένιωθα ότι είναι ένας υπέροχος και αξιοθαύμαστος  άνθρωπος,  αυτός ο άνθρωπος λοιπόν είναι η Κα Μαρία Σφακιανάκη, η οποία έχει διώξει από πάνω της έναν (όπως λέει και η ίδια) απρόσκλητο επισκέπτη, τον καρκίνο του μαστού.


Καλημέρα σου Μαράκι μου θα ήθελα να μάθω και γω και ο κόσμος κάποια πράγματα για σένα.....


Καλημέρα, ονομάζομαι Σφακιανάκη Μαρία και είμαι από το Ηράκλειο Κρήτης. Πολύτεκνη μητέρα τεσσάρων  υπέροχων αγοριών και σύζυγος ενός υπέροχου ανθρώπου. 
Στα 36 μου ήρθε ο δικός μου απρόσκλητος επισκέπτης και μου άλλαξε την ζωή. Ακολούθησαν χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες και άλλες θεραπείες που με βοήθησαν να βγω από αυτή την σκοτεινή τρύπα και από τότε ορκίστηκα στον εαυτό μου να βοηθήσω όσο περισσότερο κόσμο μπορώ και όπως μπορώ. 
Έτσι αποφάσισα να κάνω την ομάδα ''ΑΓΓΕΛΟΙ ΕΠΙ ΓΗΣ''.

Ποιος είναι ο σκοπός της ομάδας ''Άγγελοι επί γης''
  
Η ομάδα αυτή είναι μια ομάδα στήριξης καρκινοπαθών και όχι μόνο. Σκοπός της είναι η αλληλοστήριξη, η βοήθεια και η αλληλεγγύη μεταξύ μας. Επίσης στην ομάδα μας συγκεντρώνουμε περούκες, μαντίλια, επιθέματα στήθους και άλλα αναλώσιμα είδη άμεσης ανάγκης για καρκινοπαθείς.  Η δύναμη που υπάρχει μέσα στην ομάδα είναι κάτι μοναδικό.

Μέσα στην ομάδα υπάρχουν άτομα που τα οποία δεν έχουν νοσήσει αλλά έχουν μπει για να βοηθήσουν και να στηρίξουν την προσπάθεια σας;
  

Στην ομάδα έχουμε πέρα από ογκολογικούς ασθενείς, έχουμε ανθρώπους που παλεύουν με αυτοάνοσα αλλά και με κατάθλιψη. Έχουμε όμως και φροντιστές που θέλουν να μάθουν ψυχολογική στήριξη αλλά και ανθρώπους που απλά μπαίνουν για να μας στηρίξουν αλλά και για να δώσουν στον εαυτό τους την ώθηση να βάλουν την πρόληψη στην ζωή τους.

•  Ξέρω ότι η ομάδα δραστηριοποιείται σε διάφορους μη κερδοφόρους σκοπούς και εκδηλώσεις και ο απώτερος σκοπός  τους είναι να στηρίξουν άτομα που νοσούν και να τονώσουν την ψυχολογία τους. Μία από αυτές είναι και η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο ΠΑΓΝΗ, και δεν είναι η πρώτη χρόνια, για να μοιράσετε δώρα και πράγματα τα οποία χρειάζονται οι ασθενείς όλων των ηλικιών. Πώς μπορεί λοιπόν κάποιος να στηρίξει και να βοηθήσει αυτή την πρωτοβουλία σας;
  
Ναι η ομάδα μας παίρνει μέρος σε διάφορες δράσεις. Πέρσι τα Χριστούγεννα και το Πάσχα επισκεφθήκαμε την ογκολογική κλινική, την μονάδα χημειοθεραπείας και την παιδοαιματολογική του ΠΑΓΝΗ με απώτερο σκοπό να κάνουμε τους ογκολογικούς μας ασθενείς να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι και να νιώσουν έστω λίγο χαρά. 
Φέτος θα ξανά επισκεφθούμε τις ογκολογικές του ΠΑΓΝΗ λίγο πριν τα Χριστούγεννα για να δώσουμε και πάλι την παρουσία μας στους ανθρώπους που μας χρειάζονται. Αν κάποιος επιθυμεί να μας βοηθήσει στο έργο μας θα πρέπει να μπει στην ομάδα μας (ΑΓΓΕΛΟΙ ΕΠΙ ΓΗΣ) και να μου στείλει μήνυμα στο προσωπικό μου προφίλ που θα το βρει στην αναζήτηση ως Μαρία Σφακιανάκη. Θα είναι χαρά μας να δεχτούμε σκουφάκια όλων των ηλικιών καθώς και παιχνίδια για τα παιδιά. 
  Και τέλος Μαράκι μου θα ήθελα να περάσεις μέσα από τα λόγια σου ένα μήνυμα όπως εσύ το αισθάνεσαι στους αναγνώστες μας.

Θα θέλαμε ο καρκίνος να εξαλειφθεί να μην υπάρχει πια για κανέναν, όμως είναι εδώ για αυτό εμείς όλοι όσοι επιζήσαμε από τον καρκίνο θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα..
           ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ 
                       ΚΑΝΤΕ ΤΑΚΤΙΚΑ ΤΣΕΚ ΑΠ 
Λίγο από το χρόνο σου θα αφιερώσεις. Ο καρκίνος είναι εδώ και καθημερινά χτυπά καινούργιες πόρτες για αυτό πρόλαβε το πριν σε προλάβει. 
                           ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ πραγματικά Μαρία μου που μας έδωσες αυτή την μοναδική ευκαιρία να μάθουμε τόσο εμείς όσο και ο περισσότερος κόσμος πως πραγματικά μπορούμε και εμείς με την σειρά μας να βοηθήσουμε..

Τόσο η Κα Σφακιανάκη όσο και η συντάκτρια μας Κα Χριστίνα Μουράτογλου ,αλλά και όλη η συντακτική ομάδα του Creteonair.eu σας παρακαλούν θερμά να σεβαστείτε τον σκοπό αυτό και τα μηνύματα σας να αφορούν μόνο τον στόχο της συγκεκριμένης εκδήλωσης!!

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!