ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ? ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΛΥΣΗ
Όταν μαζί με τα φύλλα των δέντρων πέφτει και η ψυχολογία μας - Γράφει η Κολαΐτη Ειρήνη

Φθινόπωρο  αρχαία ελληνική φθινόπωρον φθίνω (=λιγοστεύω) + ὀπώρα(=φρούτο)

Ήδη  βρισκόμαστε βαθιά μέσα στη χρυσοκίτρινη εποχή του χρόνου. Τα χρώματα αυτά, το κίτρινο και το χρυσό δηλαδή, αποτελούν αναμφισβήτητα τα χρώματα που χαρακτηρίζουν το φθινόπωρο, την εποχή του χρόνου που η φύση σιγά σιγά πεθαίνει. Λένε ότι το φθινόπωρο διαταράσσει την ισορροπία του ανθρώπου και ότι την εποχή αυτή μπορεί να συμβεί να σβύσουν και οι μεγαλύτεροι έρωτες. Στην ποίηση, πολύ συχνά το φθινόπωρο είναι μοιραίο και παίρνει μαζί του την αγάπη και την ελπίδα από τις καρδιές μας, ενώ στη θέση τους αφήνει τη θλίψη και το χωρισμό. Κάποιες φορές μάλιστα, το φθινόπωρο είναι ακόμη πιο σκληρό και από τον κρύο χειμώνα. Οι αναμνήσεις στήνουν χορό όταν κοιτάζουμε τη βροχή από το παράθυρο πίνοντας ένα φλιτζάνι μυρωδάτο καφέ κ μη μου πείτε όχι! Ψέμματα μεταξύ μας? Κ οι αναμνήσεις αυτές κάποιες φορές φέρνουν χαρά μα άλλες δάκρυα. Το φθινόπωρο σηματοδοτεί την έναρξη μιας περιόδου λίγο περισσότερο ζόρικης για κάποιους. Βλέπετε τελειώνουν οι διακοπές  ξεκινούν τα σχολεία! Δεν πρέπει όμως αυτό να καταφέρνει να ρουφάει την ενέργεια μας!Πρέπει αρχικά να πάρουμε την έναρξη του φθινοπώρου σαν την έναρξη μιας περιόδου με πολύ χουχουλιασμα, ατμοσφαιρικες βραδιές, βόλτες στη φύση, και επιστροφή στο πανέμορφο σαλόνι μας που με τόσο κόπο φτιάξαμε παίζοντας επιτραπέζια ή βλέποντας την αγαπημένη μας σειρά! Και αν η σκέψη αυτή δε σας βοηθάει παρακάτω έχω μικρά μυστικά για να νικήσετε το τέρας της φθινοπωρινής μελαγχολίας!


Φτιάξε τη μέρα κάποιου

Άφησε ένα ευχαριστήριο σημείωμα σε κάποιο συνεργάτη σου, κέρασε καφέ έναν φίλο σου ή προθυμοποιήσου να βοηθήσεις κάποιον που το έχει ανάγκη.

Έκφρασε την ευγνωμοσύνη σου

Είτε το πεις σε κάποιον στο τηλέφωνο είτε σε μήνυμα, δείξε την ευγνωμοσύνη σου. Μια τέτοια πράξη βελτιώνει την υγεία, την ευτυχία, τις σχέσεις και το εισόδημα σου.

Ονειροπόλησε

Φαντάσου τι έκανες όταν ήσουν έξι, δέκα ή δεκαπέντε χρόνων. Ή σκέψου τους στόχους σου και πόσο ευτυχισμένη θα είσαι όταν τους πετύχεις. Με άλλα λόγια, «μπες» στη στιγμή που σε έκανε ή θα σε κάνει ευτυχισμένη και απλά… ζήστο!

Βρες ένα ήσυχο μέρος

Για μία στιγμή, πήγαινε σε ένα ήσυχο μέρος και διώξε τις άσχημες σκέψεις.

Κάνε μια βόλτα

Μόνη ή με κάποιον φίλο που σε καταλαβαίνει, ένας μικρός περίπατος είναι πάντα αναζωογονητικός.

Άκου μουσική

Υπάρχουν εκείνα τα αγαπημένα τραγούδια που δεν θα αποτύχουν ποτέ να σε κάνουν χαρούμενη. Δοκιμασμένη μέθοδος για να δώσεις τέλος στην κακή δίαθεση.

Φυσικά εδώ στην Κρήτη είναι ακόμη καλοκαίρι και οι βουτιές στη θάλασσα δεν έχουν σταματήσει οπότε θα αφήσουμε έτσι κ αλλιώς τη μελαγχολία για το χειμώνα! (αν έρθει) Σας φιλώ! Μου λείψατε! 

Κολαϊτη Ειρήνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!