ΕΓΚΑΙΝΙΑ 14ης ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΕΣΑΡΑΣ
Άνοιξε χθες τις πύλες της η 14η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς στους Βώρους του Δήμου Φαιστού, η οποία θα διαρκέσει έως τις 20  Ιουλίου. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης & Αρκαδίας κ.κ Ιωακείμ και παρέστησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, ο Ευρωβουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Νότης Μαριάς, ο Βουλευτής των  Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Κώστας Δαμοβολίτης, ο Αντιπεριφεριάρχης Κρήτης κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη, ο νέος Δήμαρχος Φαιστού κ.  Γιώργος Αρμουτάκης. και ο Δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης.

Η έκθεση πραγματοποιείται από το 1988 κάθε δύο χρόνια στο χώρο δίπλα από το Ερευνητικό Κέντρο Βώρων.Φέτος μετέχουν συνολικά 54 επιχειρήσεις, μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, αρωματικών φυτών, αγροτικών μηχανημάτων κλπ  από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη κατά την τελετή εγκανίων:

"Φίλες και Φίλοι

Η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες συναντήσεις του αγροτικού κλάδου στην ενδοχώρα του Νομού μας και προσελκύει τις σημαντικότερες επιχειρήσεις της αγροτικής παραγωγής.  Δίνοντας προτεραιότητα στην ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα της Κρήτης, που μπορεί να απορροφήσει ανέργους, η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς, πλαισιώνεται από πλήθος επιμέρους παράλληλων δραστηριοτήτων, κάτι που εκτός των άλλων καταδεικνύει ότι η οικονομική κρίση που είναι μεγαλύτερη στην αγροτική οικονομία, δε στάθηκε εμπόδιο στη διοργάνωση της έκθεσης.

Στόχος της Έκθεσης και φέτος είναι η ενημέρωση του αγροτικού κόσμου αλλά και η ανάδειξη των προοπτικών που διανοίγονται για μια συνεχώς βελτιωμένη αγροτική ανάπτυξη του τόπου μας. Εδώ στους Βώρους που φιλοξενείται η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς από το 1988, αναδεικνύεται πλήρως η διάσταση της σύγχρονης αγροτικής παραγωγής, που ιδιαίτερα μέσα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία θα πρέπει να αποτελέσει το στρατηγικό τομέα παραγωγής της τοπικής οικονομίας. Μιας οικονομίας που θα πρέπει να συνάδει με την ιστορική πορεία του ελληνικού αγροτικού χώρου και της υπαίθρου. Που θα διατηρεί έναν πολυλειτουργικό ρόλο που σχετίζεται άρρηκτα με τη διατήρηση της φυσιογνωμίας της υπαίθρου, τη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας αλλά και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς αποτελεί πλέον θεσμό για τον Νομό Ηρακλείου καθώς έχει συνεισφέρει αποτελεσματικά στη γεωργική ανάπτυξη της περιοχής, ενώ, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όχι μόνο των Κρητικών αλλά και επιχειρηματιών και αγροτών και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στάθηκε αρωγός στην συγκεκριμένη  προσπάθεια από το ξεκίνημά της, πιστεύοντας στην αναπτυξιακή συμβολή της τόσο για το θεματικό περιεχόμενο της, όσο και τον αποκεντρωμένο χαρακτήρα της. Οι θεματικές εκθέσεις είναι απολύτως βέβαιο ότι συνθέτουν την προοπτική του Εκθεσιακού θεσμού, και η διοργάνωση της συγκεκριμένης έκθεσης μέσα στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου δίνει τον ρυθμό για ουσιαστική και ισόρροπη ενδοπεριφερειακή ανάπτυξη.

Δίνοντας προτεραιότητα στην ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα του τόπου, που μπορεί να απορροφήσει ανέργους, αλλά και στην ανάδειξη των τοπικών αγροτικών προϊόντων η φετινή διοργάνωση υπόσχεται πολλές νέες δράσεις, μεγαλύτερη διάρκεια, πληρότητα και ποιότητα εκθεμάτων αλλά και κοινωνικοπολιτιστικά γεγονότα που θα συμπληρώσουν αρμονικά τις αμιγώς επιχειρηματικές δραστηριότητες. "

http://www.ebeh.gr

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!