ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ PORTFOLIO MARKETING ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΑ 0-1!!


ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΤΑΣΑ ΠΕΤΡΟΥ

Το portfolio του καλλιτέχνη είναι μια συλλογή από τις δουλειές, τις εμφανίσεις του,που προορίζονται για την προβολή του στυλ ενός καλλιτέχνη . Ένα portfolio χρησιμοποιείται από τους καλλιτέχνες για να δείξει στο κοινό και όχι μόνο συγκεντρωμένο όλο το φάσμα της δουλειάς τους αλλά και τις συνεντεύξεις του,το όραμα του,τα σχέδια για το μέλλον. 
Από το σχεδιασμό έως τις σχετικές πληροφορίες που περιλαμβάνει: κάθε δικτυακός τόπος ενός  καλλιτέχνη χρειάζεται αυτά τα βασικά στοιχεία ώστε να τον βοηθήσει ακόμα και στο κλείσιμο μελλοντικών live ή να κινήσει το ενδιαφέρον διαφόρων άλλων καλλιτεχνών και όχι μόνο(στιχουργών,ανθρώπων του πνεύματος,συνεργατών κτλ)που θα δουν στον καλλιτέχνη αυτό που ψάχνουν!
Ακόμα και για τους διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, το κλειδί της επιτυχίας είναι να δημιουργηθεί ένας ιστοχώρος που θα εκθέτει την τέχνη του καθενός. Ο ιστότοπος ενός καλλιτέχνη είναι σαν μια επίσκεψη στο στούντιο του: είναι μια ευκαιρία για τους ανθρώπους να δουν όλη την δουλεια του και να μάθουν για εκεινον. Η κύρια διαφορά ανάμεσα σε έναν ιστοχώρο ενός καλλιτέχνη και μιας επίσκεψη στο στούντιο του είναι, βεβαίως, ότι ο ιστότοπος είναι πάντα ανοιχτός και μπορείς να τον επισκεφτείς από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.
Πώς λοιπόν κάποιος δημιουργεί μια προσωπική ιστοσελίδα καλλιτέχνη; Πως θα μοιάζει; Πόσες πληροφορίες θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται; Απαντούμε σε αυτές τις ερωτήσεις και πολλά άλλα.
Δημιούργησε τον ιστότοπό σου: Μην το κάνεις μόνος όμως!
Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες που σε βοηθούν να δημιουργήσεις τον δικό σου προσωπικό ιστότοπο, αλλά μερικές είναι ακόμα ειδικά σχεδιασμένες για καλλιτέχνες. Αυτοί οι ιστότοποι προσφέρουν πρότυπα με visual-intensive που είναι κατασκευασμένα για να κάνουν την τέχνη σου και την καλλιτεχνικη σου πορεια  να φανεί εξαιρετική.

Γιατί οι καλλιτέχνες χρειάζονται portfolio ;
Ένα portfolio μπορεί να είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την καριέρα σας για αυτό
υπαρχει και η ολοένα και πιο αυξανομένη ζήτηση για τα ψηφιακά portfolio την τελευταία δεκαετία περίπου τουλάχιστον στο εξωτερικό γιατί η Ελλάδα παραμένει ακόμα πόλη πίσω σε αυτό τον τομέα. ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΗΔΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ!!

Αν και μερικοί είναι δύσπιστοι , υπάρχουν πολλά προνόμια για να προχωρήσουμε ψηφιακά. Για τους καλλιτέχνες, σας επιτρέπει να προβάλλετε το έργο σας σε τεράστια κλίμακα, να καθαρίζετε το δικό σας καλλιτεχνικό ταξίδι και να ελέγχετε τη δική σας εικόνα του εαυτού σας. Ελέγξαμε γιατί κάθε καλλιτέχνης χρειάζεται ένα ψηφιακό portfolio.

Γιατί οι καλλιτέχνες χρειάζονται ψηφιακά portfolio;

1. Ορατότητα

Η μεταφόρτωση του έργου σας στο διαδίκτυο σημαίνει ότι κυριολεκτικά όποιος έχει πρόσβαση στον τομέα που επιλέγετε μπορεί να δει την εργασία σας. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν πρόσβαση στη δουλειά σας! Εκτός από το να είναι προσβάσιμοι στους ενθουσιώδες της τέχνης, τα ψηφιακά portfolio διευκολύνουν τους καλλιτέχνες να συνδεθούν σε επαγγελματικό επίπεδο.... τώρα είναι τόσο εύκολο όσο ένα σημείο και ένα κλικ.


Με έναν πιθανώς τεράστιο αριθμό θεατών που επισκέπτονται την εργασία σας, είναι σημαντικό να προβάλλετε την δουλειά, το στυλ και το καλλιτεχνικό σας ταξίδι σας με τον καλύτερο τρόπο που αντιπροσωπεύει τον εαυτό σας και τη φιλοσοφία σας. Τα ψηφιακά portfolio δίνουν την αυτονομία των καλλιτεχνών στον χώρο τους, όπου οι καλλιτέχνες είναι ανοιχτές να είναι τόσο δημιουργικοί όσο θέλουν.

2. Ανάπτυξη

Το portfolio μπορεί να λειτουργήσει ως χρονοδιάγραμμα για να  ενημερώσει για την ανάπτυξή σας, για τα διάφορα έργα στα οποία συμμετείχατε και για το ποιο καλλιτεχνικό ταξίδι σας έχει φανεί όλα αυτά τα χρόνια. 

Εάν η κύρια εστίασή σας για τη δημιουργία ενός portfolio  είναι για επαγγελματικούς σκοπούς, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποθηκεύσετε και να δείξετε την καλύτερη δουλειά σας και πόσο μακριά έχετε φτάσει ως τώρα! 

3. Ευελιξία

Το μεγάλο αβαντάζ για το  portfolio είναι ότι μπορείτε να το σχεδιάσετε, να το δημιουργήσετε και να το τροποποιήσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας. Αν έχετε νέα κομμάτια τέχνης που θέλετε να μοιραστείτε, απλά μεταφορτώστε το στο portfolio σας.  Τα portfolio καθιστούν εύκολο αυτά να παραμείνουν παρόντα και να επιδεικνύουν το έργο με το οποίο είστε πιο υπερήφανοι.


H Melody Kruzic, ανώτερη σύμβουλος καριέρας στο πανεπιστήμιο Capella University,μιλώντας για το θέμα σας ενημερώνει για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το σημαντικό ανοιγμα που σας προσφέρεται Τι είναι ένα portfolio;
Ένα portfolio είναι μια συλλογή δειγμάτων εργασίας και επαγγελματικής τεκμηρίωσης που αποδεικνύει τα επιτεύγματά σας ή δείγματα της δουλειάς σας. Πότε και γιατί χρησιμοποιείτε χαρτοφυλάκια;
Προβάλλει το έργο σας σε πιθανούς εργοδότες. Παρουσιάζει στοιχεία σχετικά με τις σχετικές ικανότητες και ικανότητές σας.Παρέχει δείγματα εργασίας σε πιθανούς πελάτες.

Εκτος από μια αναζήτηση εργασίας ή πελάτη, η αρχειοθέτηση δειγμάτων της εργασίας σας σε ένα portfolio είναι ένας πολύ καλός τρόπος προώθησης σας!  Τι τοποθετείτε σε ένα portfolio  ;
Οτιδήποτε καταδεικνύει τα επιτεύγματά σας και τις ικανότητές σας πρέπει να εμπίπτει στο portfolio σας. Tα έργα,τις συνεντεύξεις,τα video σας,το φωτογραφικό σας αρχείο,όλα όσα έχετε κάνει πρόσφατα ή μέσα στην πάροδο των ετών.

Ένα portfolio για τον καλλιτέχνη είναι μια αναπόσπαστη μέθοδος προβολής του φάσματος του καλλιτεχνικού οπτικού έργου.  Μέσα από αυτά θα δοθούν μελλοντικά έργα και ευκαιρίες με βάση τις δεξιότητες του καλλιτέχνη και την κατάλληλη τοποθέτησή τους σε συγκεκριμένα πρότυπα που σχετίζονται με συγκεκριμένους χώρους.

Τα portfolio έχουν πολλούς σημαντικούς σκοπούς, όχι μόνο χρησιμεύουν ως ιστορικό κατάλογο των επιτευγμάτων ενός καλλιτέχνη, αλλά είναι επίσης χρήσιμα κατά τη διάρκεια των εκθέσεων,εμφανίσεων κτλ. καθώς οι θεατές μπορούν να ακολουθήσουν αυτά τα έγγραφα για να εξετάσουν τις πληροφορίες που σχετίζονται με τους καλλιτέχνες για τις δικές τους περιέργειες .


Κατά τη δημιουργία του  portfolio σας είναι σημαντικό να επιδείξετε τη δική σας άποψη και ταυτότητα. Κάθε καλλιτέχνης έχει την δική του ειδικότητα και πρέπει να βεβαιωθεί ότι είναι ο κύριος του μέσου του.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό η παρουσίασή σας να αντικατοπτρίζει με ακρίβεια και να συνδέεται με την καλλιτεχνική οπτική γωνία και την ταυτότητά σας. Οι επαγγελματίες της τέχνης που εξετάζουν το έργο σας θα αναζητούν ευκαιρίες για κριτική.  Εάν δεν θέλετε τίποτα άλλο παρά το θετικό και ευχάριστο που λέγεται για το έργο σας, να αξιολογήσετε και να ελέγξετε τα πάντα. 

Τα portfolio παρουσιάσεων είναι η πιο άμεση εκπροσώπηση του ποιος είστε ως καλλιτέχνης και ως έμπορος της δουλειάς σας. Όταν πρόκειται να δημιουργήσετε την οπτική φωνή σας και την επιτυχία της εργασίας σας, δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτές τις ιδιαιτερότητες και οι απαντήσεις σας θα είναι ισχυρές.

 Οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν portfolio για να αυξήσουν τις πιθανότητες να βρουν δουλειές και να δείξουν τις δεξιότητές τους. Βοηθά επίσης τους εργοδότες να δουν τις δυνατα σημεια των καλλιτεχνών , και είναι σημαντικό γι 'αυτούς και τους εργοδότες.

Πως θα σε βοηθήσει ένα site?Θα συγκεντρώσεις εκεί την δουλειά σου,βίντεο και φωτο,demo κτλ
Θα έχεις το ημερολόγιο των εμφανίσεων σου,και έτσι το κοινό θα ενημερώνετε συνεχώς.Η άμεση αλλά με άψογο στυλ επαφή που θα έχεις με το κοινό θα ανεβάζει καθημερινά το prestige σου.


Και ναι είναι το σημαντικότερο βήμα για να ξεχωρίσεις από το κοπάδι!!!!!

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!