3η ΓΙΟΡΤΗ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΒΗ ΒΙΑΝΝΟΥ..ΕΝΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΤΕ!


ΓΡΑΦΕΙ Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΟΥΡΑΤΟΓΛΟΥ ✍

Σήμερα θα ήθελα να σας προτείνω ένα καταπληκτικό τριήμερο για τον Αύγουστο. Πριν από αυτό όμως να σας πω μια ιστορία για το θέμα μας.
        
Το 1920 ένας καλόγερος επέστρεψε από την Αίγυπτο έχοντας κρυμμένο ένα φυτό από μπανάνα στον σκούφο του και το έφερε στην εύφορη κοιλάδα της περιοχής της Άρβης Βιάννου. Από τότε η ιδιαίτερη αυτή καλλιέργεια φιλοξενείται σταθερά στην περιοχή αυτή, που «έδεσε» με το τοπίο και το ημιτροπικό κλίμα και εξελίχθηκε με τον καιρό σένα πολύτιμο προϊόν για τους κάτοικους τις περιοχής.
       
Η καλλιέργεια μπανάνας στην Κρήτη καταλαμβάνει μια έκταση 800-850 στρεμμάτων, διασκορπισμένη σε διάφορες περιοχές. Όμως εκεί όπου η καλλιέργεια αυτή έχει την μεγαλύτερη δυναμική είναι στην Άρβη Βιάννου, όπου η κύρια καλλιέργεια θεωρείται η μπανάνα.
       
Με την σειρά τους ο πολιτιστικός και ναυταθλητικός σύλλογος Άρβης μαζί με τους κατοίκους θέλησαν να τιμήσουν αυτό το ‘’δώρο’’ (φρούτο) και να δημιουργήσουν την   ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΠΑΝΑΝΑΣ. 

Όπου διεξάγονται εκδηλώσεις  με κύριο θέμα την μπανάνα , όπου προσφέρονται γλυκά εδέσματα, ροφήματα και ποτά από μπανάνα. Ώστε έτσι να την προβάλλουν στην ευρύτερη περιοχής της χώρας, που οι ιδιαιτερότητες αυτού του τροπικού φρούτου είναι το μικρό της μέγεθος και η πλούσια γεύση της.

Έτσι λοιπόν στις 9-10-11 Αυγούστου θα γίνει η 3η Γιορτή  
( Φεστιβάλ ) Μπανάνας  στην Άρβη Βιάννου. Με χοροεσπερίδες, αθλήματα και άλλες δραστηριότητες όπου λαμβάνουν συμμετοχή και διάσημα πρόσωπα. Στο πρόγραμμα της 3ης Γιορτής Μπανάνας έχουν και φέτος ενταχθεί κρητικά παραδοσιακά συγκροτήματα, όπως και η ορχήστρα νέων του χωριού, με παραδοσιακά όργανα, θα πλαισιώσουν τη γιορτή.

Σαφώς και η ανάδειξη του χωριού είναι σκοπός του συλλόγου και αυτός είναι ένας λόγος που στη γιορτή υπάρχει ξεχωριστό περίπτερο όπου οι επισκέπτες βλέπουν παλιές φωτογραφίες της Άρβης

Σας περιμένουμε
Με πολλές Μπανάνες ΑΡΒΗΣ!!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΔΩ
                                                                           

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!