Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΙΛΑ ΣΤΟ CRETEONAIR ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΨΙΜΟΥΛΑΚΗ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΨΙΜΟΥΛΑΚΗ ✍

Τα Κρητοπαινέματα έχουν την χαρά να φιλοξενούν τον πρόεδρο της Επόμεα Ηρακλείου Χρήστο Μωυσιάδη.
-Χρήστο μου καλησπέρα, χαίρομαι πολύ που είσαι στα Κρητοπαινέματα.

-Δημητρούλα, μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι μαζι σου. 

-Πες μου σε παρακαλώ για τον κόσμο που δεν γνωρίζει τι ακριβώς είναι η ΕΠΟΜΕΑ. 

-Η ΕΠΟΜΕΑ είναι επίλεκτη ομάδα ειδικών αποστολών η οποία ιδρύθηκε το 2003 και είναι ενταγμένη επιχειρησιακά στο μητρώο ειδικευμενων εθελοντων της Γ.Γ.Π.Π. με αριθμό μητρώου. Το 2014 ιδρύθηκε η ΕΠΟΜΕΑ Αιγάλεω και είναι η επικεφαλής ομάδα Νοτίου Ελλάδας και Νησων.

-Ξέρω οτι επεκτείνεται και σε χώρες του εξωτερικού.

-Ναι, είναι ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαικου οργανισμού EVOLSAR  και στην οικογένεια της συμμετέχουν εθελοντικές διασωστικές ομάδες απο Πορτογαλία - Κύπρο - Ιταλία - Μάλτα - Αγγλία - Ουγγαρία - Σερβία - Ισπανία και Γαλλία.

-Ποιός ακριβώς είναι ο σκοπός αυτης της δράσης;

-Στόχος του συλλόγου είναι η προστασία της ζωής, της υγείας και περιουσίας των πολιτών και της φύσης, η διοργάνωση αθλωπαιδιών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

-Απο όσο μελέτησα, διαπίστωσα οτι υπάρχουν συνεργασίες με αξιόλογους και σοβαρούς φορείς.

-Ναι παρέχονται εκπαιδευτικά σεμινάρια με την πολεμική αεροπορία, το πολεμικό ναυτικό, την πυροσβεστική και τον Ευρωπαικό Οργανισμό ERC.  Χαρακτηριστική είναι η άψογη συνεργασία μας με δύο απο τα μεγαλύτερα θέατρα της Αττικής, το θέατρο Πέτρου και το θέατρο Βράχων. Επίσης το θέατρο Μινωτής, το Άλσος Αιγάλεου και το γήπεδο Γεωργιος Καραισκάκης.

-Υπάρχει κι εκπαίδευση στους εθελοντές;

-Φυσικά, η εκπαίδευση διαρκεί 5 (πέντε) μήνες και παρέχει αναλυτικες γνώσεις πρώτων βοηθειών και βασικές γνώσεις σε θέματα πυρόσβεσης πυρο-προστασίας, ορεινής διάσωσης, διάσωσης σε υγρό στοιχείο, αντιμετώπισης κρίσεων, εκπαίδευσης διασωστικων σκύλων και τηλεπικοινωνιών.
-Ο οποιοσδήποτε έχει την θέληση μπορεί να μπεί στην ομάδα;

-Βεβαίως, στόχος του συλλόγου είναι να εκπαιδεύσει τους πολίτες που έχουν το αίσθημα του εθελοντισμού, να μπορούν να βοηθήσουν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και μαζικών καταστροφών. Για τον λόγο αυτόν οι εθελοντές - πολίτες εκπαιδέυονται απο τους ίδιους ανθρώπους που θα κληθούν να βοηθήσουν σε τέτοιες καταστάσεις, δηλαδή απο επαγγελματίες διασώστες της πολεμικής αεροποριας, πυροσβέστες, ιατρούς, νοσηλευτές, Ε.Κ.Α.Β καθώς και τον Ο.Α.Σ.Π, βασιζόμαστε κυρίως σε πρώτες βοήθειες, διάσωση εγκλωβισμένων, είτε ορεινά είτε σε υγρό στοιχείο, καθως και χημικές ραδιενεργές καταστροφές.

-Παρέχεται κάποια βεβαίωση μέτα την εκπαίδευση;

-Σαφώς, όταν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση παρέχουμε βεβαίωση, πιστοποιητικό εκπαίδευσης.

-Πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα προσόντα για να μπέι κάποιος στην ομάδα;

-Το βασικό χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει κάποιος είναι να έχει θέληση να βοηθήσει και να αφιερώσει χρόνο και τις γνώσεις που θα έχει αποκομίσει ώστε να βοηθήσει συνανθρώπους μας που έχουν μεγάλη ανάγκη, εθελοντικά.

-Να κάνουμε λοιπόν έκκληση σε όποιον θέλει να επικοινωνήσει μαζί μας είτε στην σελίδα της ΕΠΟΜΕΑ είτε μέσω του περιοδικού μας το οποίο είναι και χορηγός.

-Επίσης να κάνουμε έκκληση και σε άλλους ανθρώπους οι οποίοι έχουν την δυνατότητα και θέλουν να βοηθήσουν με την χορηγία τους παρέχοντας μας υλικά αγαθά που είναι απαραίτητα και χρήσιμα στην ομάδα.

-Να διευκρινίσουμε κάτι, οι εθελοντές χρειάζεται να πληρώσουν κάτι;

-Το μόνο που θα χρειαστεί να πληρώσουν ειναι τα 30 ευρώ με την εγγραφή τους το οποίο ειναι ενα ποσό εφαπαξ και τελειωτικό, δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν κάτι άλλο ποτέ. 
-Χαίρομαι πάρα πολύ πο ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την θέληση να βοηθήσουν έμπρακτα.

-Κάνουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Υπάρχει ανταπόκριση και ελπιζουμε ότι θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη.

-Να πούμε οτι ειναι η πρώτη και αποκλειστική συνέντευξη που κατάφερε το περιοδικό μας να εχει απο εσάς.

-Το περιοδικό σας ειναι γνωστό για τις δράσεις του και οτι είναι πάντα στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη. Οπότε, εγώ σας ευχαριστώ ως πρόεδρος  εκ μέρους όλων.

-Θα  είμαστε σε διαρκή επαφή ώστε  να παρουσιάζουμε τις δράσεις σας.

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!