ΗΛΙΟΣ! ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥ ΤΟΝ..ΚΙ ΟΜΩΣ 15 ΛΕΠΤΑ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΣ!Γράφει η Μαρία Τσατσαρώνη Beauty editor-Nail Artist  

Αναφερόμενοι στον ήλιο γνωρίζουμε ότι είναι ζωτικής σημασίας, με πραγματικά οφέλη στη ζωή μας. Έχει ευεργετικές συνέπειες τόσο στη διάθεση όσο και στη σύνθεση βιταμίνης D, όμως αρκούν 15 λεπτά μόνο την ημέρα ώστε να επωφεληθούμε. 

Τώρα, σίγουρα θα έχεις ακούσει για την ηλιακή ακτινοβολία και τι αυτή προκαλεί σε περίπτωση υπερέκθεσης. Αναφορικά τα δύο είδη της:
1. Η UV A, που αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας, διεισδύει στις ενδότερες στιβάδες του δέρματος και είναι υπεύθυνη για τη γήρανση του, τη δημιουργία ρυτίδων και διάφορες μελαγχρωματικές διαταραχές(πανάδες κ.α).
2. Η UV B, που συμβάλλει στο μαύρισμα όμως είναι κατά κύριο λόγο υπεύθυνη για το ηλιακό έγκαυμα. 
Τα δύο παραπάνω είδη λοιπόν χωρίς την κατάλληλη προστασία μπορούν να προκαλέσουν αλλοιώσεις στα κύτταρα που μακροπρόθεσμα μπορούν να οδηγήσουν σε καρκίνο του δέρματος.

Δείκτης προστασίας SPF

Είναι ο αριθμός που αναφέρεται στις συσκευασίες των αντηλιακών προϊόντων και πρακτικά δηλώνει πόση ώρα μπορείς να εκτεθείς στον ήλιο φορώντας το. Π.χ SPF 10 σημαίνει ότι μπορείς να μείνεις στον ήλιο δεκαπλάσια ώρα από ότι χωρίς αυτό πάντα φυσικά με συχνές επαναλήψεις. Όμως ο δείκτης από 30 και πάνω κρατά μακριά το 97% και πάνω αντίστοιχα των ακτίνων UV B.
Στις περιπτώσεις δερματικών ή άλλων παθήσεων τις καλύτερες συμβουλές θα στις δώσει ο δερματολόγος σου!

Προστάτεψε το δέρμα, τα μάτια και τα μαλλιά σου. 
Απόφυγε τις μεσημεριανές ώρες και προτίμησε όσο μπορείς τα σκιερά μέρη.
Χρησιμοποίησε αξεσουαρ όπως γυαλιά ηλίου και καπέλο.
Φόρεσε απαραιτήτως αντηλιακό πριν την έκθεση στον ήλιο, το οποίο θα φροντίσεις να εφαρμόζεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα ιδίως αφού κολυμπήσεις/σκουπιστείς/ιδρώσεις.
Χρησιμοποίησε αντηλιακό σε πρόσωπο, σώμα και μαλλιά χωρίς να ξεχνάς το λαιμό, τα χέρια, ακόμα και το κουντεπιέ του ποδιού. 
Ενυδάτωσε το δέρμα και τα μαλλιά σου κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας με κάποια κρέμα και μάσκα αντίστοιχα. 
Μην παραλείπεις την κατανάλωση νερού/χυμών/φρούτων/λαχανικών.

Δεν χρησιμοποιούμε αντηλιακό μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες! Φροντίζουμε να φοράμε και το χειμώνα γιατί εσύ μπορεί να μη βλέπεις τον ήλιο, οι ακτίνες του όμως διαπερνάνε τα σύννεφα και φτάνουν στο δέρμα μας!

Σεβασμός στον Ωκεανό 


Με μία πρόχειρη αναζήτηση θα βρεις τα κατάλληλα αντηλιακά προϊόντα για εσένα με βάση τις ανάγκες του δέρματος σου αλλά θυμήσου να προτιμήσεις τις εταιρείες εκείνες που φρόντισαν μέσω της φόρμουλας των προϊόντων τους να στηρίξουν και να προστατεύσουν όσο είναι εφικτό το υδάτινο περιβάλλον.
Προστατεύουμε τον εαυτό μας αλλά σεβόμαστε τη θαλάσσια ζωή!

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!