ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΙΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!Κάθε τελευταίο Σάββατο του μήνα, στην περίοδο λειτουργίας του  Αγροτικού Μουσείου (Μάιος-Οκτώβριος), o αγγειοπλάστης Ζαχαρίας Καλιακάκης από το Θραψανό –το μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής κεραμικών της Κρήτης– στήνει το εργαστήρι του στη φάμπρικα του Μουσείου, από τις 10:30'-12:30 και μοιράζεται τα μυστικά της τέχνης του με τους επισκέπτες. 

Με το εισιτήριο του Μουσείου (0-4 ευρώ), οι επισκέπτες όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων μπορούν να παρακολουθήσουν και τα εργαστήρια φτιάχνοντας τις δικές τους πήλινες δημιουργίες!

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ....
Αγροτικό Μουσείο Μενελάου ΠαρλαμάTο Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά & Συλλογή Υφαντών Θεανώς Μεταξά-Κανακάκη, που στεγάζεται σε πετρόκτιστη φάμπρικα του 19ου αι. και οίκημα (δωρεές της οικογένειας Παρλαμά), ιδρύθηκε από την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών το 1988.

Οι Συλλογές του Μουσείου είναι θεματικά διαρθρωμένες (πατητήρι,  ρακοκάζανο, φούρνος, αγροτικά εργαλεία, κρητικό σπίτι, σιδεράδικο, βαρελάδικο, μαραγκούδικο, ελαιοτριβείο, υφαντά και εργαλεία υφαντικής), με άξονα την ύπαιθρο της Κρήτης και αντικείμενα που χρονολογούνται από τον όψιμο 19ο αιώνα μέχρι τα μέσα του 20ού αι. Το 2011, μετά από μια εκτεταμένη ανακαίνιση και επέκταση (Π.Ε.Π. Κρήτης), το Μουσείο απέκτησε  πτέρυγες υφαντικής με υφαντά από τις Συλλογές της Θεανώς Μεταξά-Κανακάκη.


Πλούσιο εποπτικό υλικό και ψηφιακά μέσα προσφέρουν στον επισκέπτη επιπλέον πληροφορία και τεκμηρίωση των εκθεμάτων. Το μουσείο είναι προσβάσιμο  στα Α.Μ.Ε.Α., διαθέτει μικρό πωλητήριο, αίθουσα περιοδικών εκθέσεων και χώρους ανάπαυσης.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Γενικές πληροφορίες για την επίσκεψη στο "Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά και Συλλογή Υφαντών Θεανώς Μεταξά-Κανακάκη" ΕΔΩ


creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!