ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ

Γιατί αφήνουμε τους άλλους να μας πληγώνουν ???
Θα πρέπει κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουμε πως οι άνθρωποι που προσπαθούν να μας μειώσουν, στην πραγματικότητα μειονεκτούν οι ίδιοι.
Από την φύση τους οι αγενείς άνθρωποι, έχουν την τάση σε κάθε περίπτωση να πιστεύουν πως είναι οι καλύτεροι.
Στην πραγματικότητα όμως, αυτό που συμβαίνει είναι ακριβώς το αντίθετο.
Μπορείτε να θυμηθείτε εκείνες τις στιγμές στην ζωή σας στις οποίες έχετε αισθανθεί άσχημα όταν κάποιος προσπαθεί να σας μειώσει ??? Αυτό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα  μιας ματιάς, μιας έκφρασης ή ενός μορφασμού.
Αν συμφωνούμε ότι κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο να συμβαίνει...τι μπορούμε να κάνουμε για να το αποτρέψουμε ??
Όσοι μας πληγώνουν δεν μας αξίζουν. Όσοι μας πληγώνουν και μας μειώνουν είναι βαθιά εγωιστές και ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους.
Η σιγή και η απομάκρυνση από τέτοιους ανθρώπους είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να αντιμετωπιστούν οι αγενείς άνθρωποι. Στην πραγματικότητα, αγνοώντας έναν αγενή, μπορεί και να είναι πιο υγειής τρόπος απο το να εμπλακεί κανείς μαζί του. Η συνεχής εμπλοκή με τέτοια άτομα μπορεί να σου κάνουν κακό, στον τρόπο σκέψης σου όσο και στην πνευματική σου υγεία. Την επόμενη φορά που θα συναντήσουμε έναν τέτοιο άνθρωπο, ας πάρουμε μια βαθιά ανάσα και ας βάλουμε μια απόσταση... Αν αγαπάμε και σεβόμαστε τον εαυτό μας δεν θα μπορέσει κανένας να μας βλάψει. Υπάρχει μια σπουδαία έννοια που λέγεται σεβασμός. Αυτή η λέξη αν υπήρχε στο λεξιλόγιο και στη ζωή όλων, δεν θα υπήρχαν φαινόμενα που υποτιμούν τον άνθρωπο. Εκείνον που δεν σέβεται και χωρίς λόγο ρίχνει την ψυχολογία του άλλου δεν αξίζει κανείς να κάθεται να τον ακούει.Anna Makri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!