ΚΩΣΤΗΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ  ΕΝΑΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΜΕ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ

Το έμφυτο ταλέντο του για επικοινωνία και η αγάπη του για τις ρίζες και την κρητική μουσική, τον οδήγησαν πίσω από το μικρόφωνο του KRITIFM. Από το 2004 εώς και σήμερα έχει τη δική του δίωρη εκπομπή 13.00-15.00 τις <<ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ>>

creteonair
Καλημέρα Κωστή μου.. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεντευξη

Κωστής Ξυλούρης
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!! και ευχαριστώ για την φιλοξενία στο creteonair

creteonair
Σε γνωρίσαμε μέσα από τη πολύ επιτυχημένη και γνωστή σε όλους εκπομπή σου, η οποία μετρά πλέον 14 χρόνια στον αέρα. Για μένα εκπέμπεις μια χαρά και μια τεράστια αγάπη για την κρητική  μουσική, που μου δίνεις την εντύπωση ότι βρίσκομαι σε μια μεγάλη παρέα όποτε σε ακούω. Έχεις καταφέρει να έχεις αποκτήσει χιλιάδες θαυμαστές-ακροατές. Ποιο είναι το κλειδί της επιτυχίας ?? Πως γεννήθηκε η επιθυμία μέσα σου να κάνεις ραδιόφωνο??

Κωστής Ξυλούρης
Κατ αρχάς να σε διορθώσω λίγο...η εκπομπή <<ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ>> που είναι 14 χρόνια στον αέρα, έχει περάσει από όλες τις ώρες του ραδιοφώνου. Τα τελευταία 4 χρόνια βγαίνουμε στον αέρα στη13.00, καθώς ξεκινήσαμε σαν βραδυνή εκπομπή και μετά από παρότρυνση του διευθυντή του σταθμού μας ξεκίνησα να κάνω πρωινό. Κάτι πρωτόγνωρο για μένα αφού δεν θεωρούσα τον εαυτό μου επαγγελματία ραδιοφωνικό παραγωγό. Όσο για το κλειδί της επιτυχίας ...θα σου πω ότι δεν υπάρχει κατά την άποψη μου. Μου αρέσει πολύ η μουσική αλλά ραδιόφωνο δεν ακουγα πολύ..η επαφή μου με το ραδιόφωνο έγινε εντελώς τυχαία το 2004, όπου ο υπεύθυνος του σταθμού ο κύριος Γιώργος Παττακός μου είπε <<έλα δοκίμασε.. και αν σου αρέσει ξεκινα!!..>> Έτσι λοιπόν απλά ξεκίνησε η πορεία μου στο ραδιόφωνο.Πρέπει να σου πω ότι η πρώτη μου επαφή με το μικρόφωνο ήταν απλά σαν να μην ήξερα τι να κάνω (γέλια) τι να πω.. πως να το πω..άχγος....τρακ όλα μαζί. Η πρώτη μέρα ήταν πολύ αμήχανη!! με τον καιρό όμως και με την βοήθεια του κόσμου όλα έγιναν πιο απλά. Είμαι ένας ιδιαίτερα αυθόρμητος και άμμεσος άνθρωπος και πιστεύω πως αυτό εκτίμησε ο κόσμος που με ακουγε και εξακολουθεί να με ακούει. Πρέπει να σου πω πως το μυστικό βρίσκεται εκεί..να είσαι ο εαυτός σου.. να βγάζεις το <<είναι>> σου στον αέρα.. Ο κόσμος που σε ακούει καταλαβαίνει..νιώθει.. και γίνεται ένα με την φωνή σου..πιάνεται από ένα τραγούδι και ξεχνιέται...συμμετέχει...

creteonair
Σχεδόν όλοι όσοι κάνουν ραδιόφωνο, το χαρακτηρίζουν ως ,,<<μεγάλο έρωτα>>....Αλήθεια.. ποια είναι η μαγεία που βρίσκεται πίσω από το μικρόφωνο??

Κωστής Ξυλούρης
Μαγεία και έρωτας μεγάλος όντως!!!είπες τις σωστές λέξεις..Σε αυτό θα σου απαντήσω με ένα περιστατικό που μου συνέβη.Κάποια στιγμή ενώ βρισκόμουν στο KRITIFM ήρθε μια κοπέλιά που αγαπούσε την κρητική μουσική και ανέλαβα να της μάθω την κονσόλα .. ξεκίνησε λοιπόν την εκπομπή και εγώ μαζί της βέβαια και την άφησα να δω πως θα πάει το πρώτο ημίωρο...αγχωμένη λοιπόν,, φοβισμένη θα έλεγα την άφησα να δω πως συμπεριφέρεται και στο πρώτο διάλλειμμα της λέω <<άσε τα ακουστικά, την κονσόλα, το μικρόφωνο.. και πες μου...έχεις δεσμο??>> μου λέει <<είμαι παντρεμένη και έχω και παιδιά>> την ρωτάω <<τον αγαπάς τον άντρα σου??>>  <<ναι μου λέει μα.. τι σχέση έχει αυτό??>> της λέω .. σε λίγο που θα βγεις πάλι στον αέρα θέλω να φέρεις στο μυαλό σου 2 πράγματα.. την ώρα που αγκαλιάζεις τα παιδιά σου με στοργή ζεστασιά και αγάπη όταν έιναι κρυωμένα η τρομαγμένα και την ώρα που είσαι με τον σύντροφο σου...Όταν ξαναβγείς στον αέρα αυτά θέλω να δω... η κοπελιά το έκανε αμέσως και άκουγες μια άλλη φωνη... χωρίς τρέμουλο.. χωρίς άγχος...


creteonair
Πόσο σημαντική είναι η αλληλεπίδραση που έχεις με το κοινό σου την ώρα της εκπομπής??

Κωστής Ξυλούρης

Αλληλεπίδραση?? Τώρα τι να σου πρωτοπω....Την πρώτη χρονιά που έκανα ραδιόφωνο βράδυ..κάποια στιγμή το τράβηξα λίγο παραπάνω και αντι να κλείσω την εκπομπή στις 12.00, το τράβηξα μάλλον πολύ παραπάνω εως τις 4.30 το πρωί.. κάποια στιγμή λοιπόν προσπαθώ να ανάψω ένα τσιγάρο και έχει τελειώσει ο αναπτήρας μου...απίστευτο!!! Βγαίνω λοιπόν στον αέρα και λέω <<παιδιά!! μεσα στο επόμενο ημίωρο η εκπομπή τελειώνει....>>. Ύπήρξε ένας χαμός από τηλέφωνα τύπου <<γιατί?? Τώρα που μας ξενύχτησες???>>, βγαίνω λοιπόν στο αέρα και λέω <<παιδια δεν έχω αναπτήρα να ανάψω τσιγάρο>>.. Χτυπάει το τηλέφωνο και ακούγεται μια αντρική φωνή... <<Ξυλούρη μη κλείνεις...!!πες διεύθυνση ερχομαιιιιι!!!!>>, 5:10 χτυπάει η πόρτα και τι να δω ..ένας τύπος της οικοδομής να κρατάει αναπτήρα....και μου λέει <<εγώ σε ακούω από τις 22.15 και σε μιάμιση ώρα πάω για δουλειά..εσύ θα φύγεις??..>>, κάτσαμε λοιπόν εως τις 7:00 το πρωί.. είχε κάνει 24 χιλιόμετρα για να μου φέρει τον αναπτήρα...!!!


creteonair
Έχεις πάρει συνεντεύξεις κατά καιρούς από σπουδαίους κρητικούς τραγουδιστές και τραγουδοποιούς. Έχεις ξεχωρίσει κάποια γνωριμία σου??

Κωστής Ξυλούρης
Η αλήθεια είναι ότι έχω κάνει πολλές γνωριμίες, σχεδόν με όλους τους καλλιτέχνες της κρητικής μουσικής τους οποίους γνώριζα έτσι και αλλίως.... έχω κάνει αμέτρητες συνεντεύξεις.. αλλα μου έχουν μείνει 4. Η πρώτη μου σαν ραδιοφωνικός παραγωγός με την ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΓΑΚΗ όταν έβγαλε το πρώτο της cd. Η δεύτερη είναι με τον αγαπημένο μου φίλο ΑΝΔΡΕΑ ΛΙΛΙΚΑΚΗ που λέει τους ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ, το τραγούδι που έχω σαν σήμα στην εκπομπή. Τρίτη με τον ΜΑΝΩΛΗ ΑΛΕΞΑΚΗ όπου πραγματικά ένιωσα αμήχανα, όταν είπε στον αέρα κάτι πολύ προσωπικό και τέλος με τον χωριανό μου ΑΧΙΛΛΕΑ ΔΡΑΜΟΥΝΤΑΝΗ όπου και κάναμε ένα live απίστευτο.

creteonair
Δηλώνεις ραδιοφωνικός παραγωγός, αλλα γνωρίζω πως γράφεις στίχους, και μάλιστα έχεις γράψει τους στίχους σε ένα πολύ γνωστό και αγαπημένο τραγούδι το <<ΟΝΕΙΡΟ ΗΣΟΥΝ>>, το οποίο ερμηνεύει ο Γίώργος Μυλωνάκης.

https://youtu.be/K3ABs9rH-6E?t=40
ΟΝΕΙΡΟ ΗΣΟΥΝ

Πες μου.. πως εισπράττει ένας στιχουργός την επιτυχία, δεδομένου ότι οι ερμηνευτές την εισπράττουν πιο άμμεσα από τον κοσμο??

Κωστής Ξυλούρης
Μπορεί να κάνω αυτό που κάνω, αλλά δεν δηλώνω ραδιοφωνικός παραγωγός. Ασχολούμαι με το ραδιόφωνο από όρεξη και μεράκι....οσο για το στιχουργικό κομμάτι, έχω γράψει δύο, με τελευταίο το <<ΟΝΕΙΡΟ ΗΣΟΥΝ>> και τα υπόλοιπα θα σου τα πω στην επόμενη συνέντευξη...( γέλια)
Anna Makri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!