ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ! ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ!
Φωτογραφία: Στέφανος Ραπάνης    

Ένα σύμβολο για το παλιό Ηράκλειο – Ποιός θυμάται το τρενάκι ; - Απο τη Δέσποινα Τσώπου


Eίναι μερικές εικόνες τόσο ξεχωριστές και συνδυασμένες με όμορφα χρόνια και στιγμές της ζωής μας, που πάντα όταν τις θυμόμαστε νιώθουμε πως ταξιδεύουμε πίσω στο χρόνο.
Μία απο αυτές τις εικόνες είναι και ένα τρενάκι που ήταν τοποθετημένο παλιότερα στη περιοχή της παραλιακής, κοντά στο μικρό λιμανάκι και στη καφετέρια ΄΄Μαρίνα΄΄ και ήταν πάντα σήμα κατατεθέν για το Ηράκλειο εκείνων των χρόνων.
Σε αυτή τη περιοχή λοιπόν, εκεί που σήμερα βρίσκεται η παιδική χαρά, βρισκόταν για χρόνια πολλά το τρενάκι. Πρόκειται για το τρενάκι που βλέπουμε στη φωτογραφία και το οποίο δέσποζε για 25 χρόνια στο λιμάνι.
Το τρενάκι είχε έρθει στο Ηράκλειο από τα αμαξοστάσια του ΟΣΕ στις αρχές της δεκαετίας του '80, όταν υφυπουργός Μεταφορών ήταν ο μετέπειτα Δήμαρχος Κώστας Ασλάνης.
Στις αρχές του έτους 2009, το τρενάκι κρίθηκε "επικίνδυνο" και ζητήθηκε η απομάκρυνσή του. Είχε αρχίσει να σαπίζει, λέει, και τα παιδιά που σκαρφάλωναν πάνω του δεν ήταν ασφαλή... Το τρενάκι είχε παραλάβει τότε ο κ. Καθέρης, που ασχολείται με τις αποσύρσεις αυτοκινήτων. Πάει για "σκραπ" το τρενάκι, έγραφαν τότε οι εφημερίδες.
Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο συγχωρεμένος ο Αργυράκης από το Εθνολογικό Μουσείο Επισκοπής είχε εμφανιστεί στο λιμάνι την κατάλληλη στιγμή και είχε ζητήσει να του παραχωρηθεί το τρενάκι, ώστε να το εκθέσει και να μην γίνει παλιοσίδερα. Η αλήθεια είναι πως η παιδική χαρά ταίριαζε καλύτερα στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά αν οι χειρισμοί ήταν διαφορετικοί, ίσως και το τρενάκι να είχε σωθεί...  
Πηγή: http://www.voltarakia.gr /daily-photos/item/3879-2018-12-04-13-08-36

Κολαϊτη Ειρήνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!