ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΣ: "ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΟΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ"


Φωτoγράφος : John Mitropoulos

  Είναι απλά υπέροχο να συναντάς στη ζωή σου ανθρώπους  όμορφους, όχι μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά. Είναι ακόμη πιο τέλειο όταν η  ομορφιά συναντά την ωριμότητα, τη συνέπεια , την υπομονή και την αποφασιστικότητα. Είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε με ένα πολλά υποσχόμενο νέο, 27 ετών από την Δαύλεια Βοιωτίας στην περιοχή του Παρνασσού τον Γιώργο Σταθά! Διακεκριμένος αθλητής και μοντέλο, στον οποίο έχει γίνει πρόσφατα πρόταση για να συμμετάσχει σε γνωστό ριάλιτυ επιβίωσης!

Γιώργο, τι είναι για εσένα ο αθλητισμός? Από πόσο χρονών ασχολείσαι με τον αθλητισμό?
Ο αθλητισμός για εμένα είναι τρόπος ζωής. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, μου άρεσε να τρέχω, να ακροβατώ, να βρίσκομαι συνεχώς σε μια κατάσταση εγρήγορσης. Δεν υπήρχε χειρότερη τιμωρία από το να κάθομαι ακίνητος σε μια καρέκλα. Οι γονείς μου το ονόμαζαν «το ακούραστο παιδί», οι καθηγητές μου «ADHD(η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας)», ήμουν απλώς «εγώ». Εκείνα τα χρόνια ήταν που αποφασίσαμε με την οικογένεια μου, πως ο καλύτερος τρόπος για να αποφορτίζω την ενέργεια μου ήταν ο αθλητισμός. Ξεκίνησα στην ηλικία των 8 με ποδόσφαιρο. Έπειτα μεταπήδησα στο σκι και τον στίβο. Στην εφηβική ηλικία αγάπησα το Kick Boxing, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Varna European kick-boxing Challenge 2009. Μετά από έναν τραυματισμό, μπήκα στο χώρο του fitness-σωματική διάπλαση, παίρνοντας  αρκετές πανελλαδικές διακρίσεις από το 2012 και μετά.  Ώσπου, το 2017 κατάφερα να γίνω χρυσός Μεσογειονίκης στο πρωτάθλημα της WFF.
 


  


 Φωτoγράφος : John Mitropoulos

Πώς συνδυάζεις μοντελινγκ με αθλητισμό?
Πάνω απ’ όλα έχω αθλητική παιδεία. Αθλητισμός σημαίνει συνέπεια, αποφασιστικότητα και επιμονή. Αυτό νιώθω πως με βοηθάει σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας μου. Έτσι γίνεται και με το μόντελινγκ.
Ποιά είναι η αγαπημένη σου συνεργασία με σχεδιαστή μόδας?
Φέτος την άνοιξη μου δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθώ με το μόντελινγκ. Νιώθω ευγνώμων που ο διεθνούς φήμης σχεδιαστής μόδας κ. Στρέπκος Δημήτρης με επέλεξε για να παρουσιάσω τη νέα  collection της Celebrity Skin στο23rd Athens Xclusive Designers Week.
Έχεις σκεφτεί να φύγεις για το εξωτερικό? Αν ναι ποια χώρα θα διάλεγες?
Αυτούς τους καιρούς η Ελλάδα δέχεται απανωτά χτυπήματα στην οικονομία, την παιδεία, την υγεία και τον πολιτισμό. Όμως, παλαιότερα η Ελλάδα  επένδυσε σε εμάς για να εκπαιδευτούμε και να παρέχουμε τις -όσο το δυνατόν- πιο καινοτόμες υπηρεσίες στη χώρα μας. Η οικογένεια μου με δίδαξε, όταν καταστρέφεται κάτι να καταβάλω τα μέγιστα για να το επιδιορθώσω, όχι να ψάχνω κατευθείαν για την αντικατάστασή του. Προς το παρόν θέλω να μείνω εδώ προσπαθώντας να ορθοποδήσω.  Ωστόσο, έχω σκεφτεί και το εξωτερικό σαν λύση. Αποφεύγω να αποκλείω ενδεχόμενα και καταστάσεις. Είμαστε ζωντανοί οργανισμοί με κυρίαρχο το αίσθημα  της επιβίωσης. Μια χώρα που ίσως θα μου άρεσε να ζήσω είναι η Αυστραλία, καθώς έχει πολιτισμική ποικιλομορφία, ζεστό κλίμα και μοναδικό οικοσύστημα. Μην ξεχνάμε ότι το 1.8% των κατοίκων της Αυστραλίας δηλαδή 421.000 άτομα έχουν Ελληνική καταγωγή. Εκεί, η  Ελληνική είναι η 6η πιο ομιλούμενη γλώσσα πλην της Αγγλικής.
Τι σε ελκύει σε μια γυναίκα?
Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που να με ελκύουν σε μια γυναίκα. Κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή. Η ομορφιά έχει διαφορετικές όψεις. Ότι  θεωρώ εξωτερικά όμορφο σε μια γυναίκα είναι μεταβλητό στον χρόνο. Εσωτερικά όμορφες, βρίσκω τις περίπλοκες αλλά και αυθόρμητες προσωπικότητες.
Αθλητικό πρότυπο?
Μικρός θαύμαζα  τον Πύρρο Δήμα, για το πείσμα και τη δύναμή του.
Τι θα συμβούλευες τα νέα παιδιά  που θέλουν να ασχοληθούν με το fitness?
Το fitness-σωματική διάπλαση είναι ένα τελείως διαφορετικό στυλ αθλητισμού, με μεγαλύτερο ηλικιακό φάσμα. Είναι το αποτέλεσμα χρόνιων προσπαθειών, ένας συνδυασμός σκληρής προπόνησης με αντιστάσεις και ρύθμισης της βιοχημείας του σώματος. Προτείνω υπομονή κατά την εφηβική ηλικία και επιμονή στη μετέπειτα ενήλικη ζωή. Συμβουλεύω τα νέα άτομα να γυμνάζονται 2-3 φορές την εβδομάδα και να τρέφονται υγιεινά, χωρίς υπερβολές! Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραμερίσουν τη μόρφωση –που είναι απαραίτητο να αποκτηθεί σε αυτή την ηλικία- για το fitness. Άλλωστε, ο εγκέφαλος είναι εύπλαστος μόνο στις μικρές ηλικίες, ενώ το μυϊκό σύστημα και οι ορμόνες του φύλου υπάρχουν και στη μετέπειτα ζωή.


 Φωτoγράφος : John Mitropoulos


Τα τελευταία χρόνια τα reality επιβίωσης έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη νυχτερινή ζώνη τηλεθέασης, με κορυφαίους έλληνες  αθλητ-ές/-ριες να τα επιλέγουν. Εσύ θα επέλεγες κάτι τέτοιο?
Ναι, πιστεύω ότι προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους παίχτες. Θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι τόσο διαφορετικό, να ανακαλύψω τα ψυχικά και σωματικά μου όρια και να γνωρίσω νέους  χαρακτήρες σε ένα τόσο ξεχωριστό και δύσκολο  περιβάλλον διαβίωσης.

Γράφοντας σε Κρητικό περιοδικό δεν θα μπορούσα να μη σε ρωτήσω! Έχεις επισκεφτεί την Κρήτη? Αν ναι υπάρχει κάποιο μέρος το οποίο θα θεωρούσες ιδανικό για φωτογράφηση?
Έχω έρθει στην Κρήτη τόσο για διακοπές όσο και για να λάβω μέρος σε αγώνες. Στα Χανιά ξετρελάθηκα με τα γραφικά σοκάκια της παλαιάς πόλης, το ενετικό λιμάνι και με τη λιμνοθάλασσα Μπάλου. Στο μουσείο Ηρακλείου έμεινα εκστασιασμένος με το που αντίκρισα την Κνωσό, ξαφνικά οι εικόνες από τα βιβλία ιστορίας που είχαμε στο σχολείο πήραν διάσταση και ζωντάνια. Ποτέ δε θα ξεχάσω εκείνο το ταξίδι μου, στο Ηράκλειο, που είχα την χαρά να διασχίσω με μια αθλητική ομάδα και φίλους το Φαράγγι Άρβης με τους επιβλητικούς του σμιλεμένους βράχους, ένα πραγματικό θαύμα της φύσης. Πιστεύω πως αυτό θα ήταν και ένα μοναδικό μέρος για φωτογράφιση. Όπως σας ανέφερα και προηγουμένως, στην Κρήτη έκανα και τα πρώτα μου βήματα στο fitness. Στον αγώνα Mr. Κρήτη 2013 – 2ο Greek King, που έγινε στο Ηράκλειο, κατάφερα να πάρω ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο στις κατηγορίες Junior fitness και Junior BB.

Φωτoγράφος : John Mitropoulos


Σε ευχαριστούμε πολύ! Ευχόμαστε όλα τα όνειρά σου να γίνουν πραγματικότητα!

Γράφει: η Κολαϊτη Ειρήνη
Κολαϊτη Ειρήνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!