Συνέντευξη-Αντώνης Μαζοκοπάκης:''Kάποιοι εχουν μπερδέψει την αξίωση με την απαξίωση"


ΓΡΑΦΕΙ Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΨΙΜΟΥΛΑΚΗ

Αγαπημένοι μου αναγνώστες τα Κρητοπαινέματα επιστρέφουν δυναμικά για τη νέα σεζόν με νέες συνεντεύξεις από αγαπημένους καλλιτέχνες και στιχουργούς .
Ποδαρικό για την νέα σεζόν μας κάνει ο Αντώνης Μαζοκοπάκης, ένας καλλιτέχνης ένας μουσικός που κατά κοινή ομολογία έχει αστείρευτο ταλέντο και η μουσική κυλάει στο αίμα του. Με καταγωγή από τον Απομαρμα του δήμου Ρουβά και με αγάπη στην κρητική μουσική από όταν άρχισε να καταλαβαίνει τον εαυτό του.

Το 2004 κέρδισε στον παγκρήτιο διαγωνισμό τραγουδιού το βραβείο του καλύτερου ερμηνευτή και το ειδικό βραβείο κοινού για το τραγούδι ¨Χρυσή Κλωστή¨ και το 2005 με το τραγούδι ¨ Κουρσάρος¨ κερδίζει το βραβείο του καλύτερου τραγουδιού και του καλύτερου ερμηνευτή.

Μέσα από τις δισκογραφικές του δουλείες, Χρυσή κλωστή -Ψαρρόχιονιάς-Ζωντανή ηχογράφηση-Κόκκινη βροχή... από τις εμφανίσεις του και από τις συνεργασίες του αποδεικνύει τι αξίζει σαν καλλιτέχνης μιας και το προφίλ του είναι αρκετά χαμηλό και δεν αρέσκετε σε τυμπανοκρουσίες.


-Αντώνη μου καλωσόρισες στα Κρητοπαινέματα.

- Καλώς σε βρήκα, σε ευχαριστώ για την πρόσκληση.

-Βρισκόμαστε σε έναν όμορφο χώρο το Αμύγδαλο μια οικογενειακή επιχειρήση.

-Ναι είναι αγαπημένος χώρος και με κόπο φτιαγμένος, με κύριο αντικείμενο την επεξεργασία και την πώληση του ξηρού καρπού και του καφέ.

- Από ποτέ θυμάσαι τον εαυτό σου να ερεθίζεται και να εθίζετε στην μουσική;

- Ειλικρινά από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. Έπαιζα μουσική με το στόμα και δεν έχανα γλέντι στο χωριό . Πήγαινα κοντά στο πάλκο για να παρατηρώ πως έπαιζαν και μετά έπαιρνα μια σκούπα και έκανα ότι έπαιζα λαγούτο.


- Ποιο ήταν το πρώτο όργανο που έπιασες ;

-Η λύρα, δικό μου όργανο, γιατί σε γλέντι είχα πιάσει το λαγούτο.

- Ξέρω ότι είσαι αυτοδίδαχτος , έμαθες μονός σου να παίζεις σωστά;

-Ναι ο πατέρας μου μου έφερνε κασέτες και τις άκουγα Προσπαθώντας να παίξω..

- Πρόλαβες της καλές εποχές που τα γλέντια ήταν στα φόρτε τους .

-Και τώρα είναι στα φόρτε τους τα γλέντια αλλά θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι τώρα τα ηνία τα χουν πάρει Οργανοπαίχτες περιορισμένης ευθύνης θα έλεγα. Ο κόσμος πια δεν επιλέγει αυτό που θέλει και δεν αφήνουν τον κόσμο ελεύθερο να αποφασίσει τι θέλει να ακούσει. Ολα έχουν να κάνουν με της δημοσιές σχέσεις πια.


- Ξέρουμε όλοι πόσες αρνητικές συνέπειες έχει αυτό στην μουσική μας.

-Κάποιοι μπερδεύουν την αξίωση με την απαξίωση και βλέπεις τώρα νεαρούς εικοσάχρονους να αυτόπαινεύονται σαν καταξιωμένοι Ενώ δεν έχω γράψει μια νότα μουσικής.Όταν θες να λέγεσαι μουσικός πρέπει να έχεις γράψει μουσική αλλιώς είσαι οργανοπαίκτης, απλά για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.

-Εσύ έχεις δικό σου χώρο που γράφεις μουσική σωστά;

-Ναι έχω δικό μου στούντιο και δική μου εταιρεία για Να μπορώ να κάνω όσο γίνεται καλύτερα τη δουλειά μου γιατί το να μπεις στο στούντιο να γράψεις δεν είναι τόσο απλό χρειάζεται πολλή ώρα και καθαρό μυαλό και αυτό είναι δύσκολο να το κάνεις πήγαινε σε κάποιο άλλο στούντιο.

-Εσύ πως κρίνεις την εξέλιξη της κρητικής μουσικής σήμερα έτσι όπως την διαμορφώνουν με διάφορα παντρέματα;

-Δεν με ενοχλούν τα παντρέματα και δεν είναι θέμα μουσικών όργανων αλλά ο τρόπος που θα τα χρησιμοποιήσεις ώστε να βγει ένα σωστό αποτέλεσμα. η κριτική μουσική είναι η μόνη Που εξελίσσεται πραγματικά και αυτό οφείλεται στην βαριά παρακαταθήκη που άφησαν οι παλιόι αλλά και που συνεχίζουν αρκετοί νέοι μουσικοι.

-Ετοιμάζεις νέα δισκογραφική δουλεία από ότι ξέρω.

-Σωστά ετοιμάζω Την πέμπτη μου.... με συμμετοχές του Βασίλη Σταυρακάκη Του Στέφανου Αναστασάκη του Μανώλη Αλεξάκη του Μιχάλη Κουνάλη του Αντώνη Μαρτάκη του Μίλτου Βαρουχάκη...όπου μέχρι τις γιορτές θα έχει κυκλοφορήσει πιστεύω.

-Με ποιο κριτήριο διαλέγεις στοίχο στη μουσική σου;

-Αυτό είναι ένα δύσκολο κομμάτι ίσως το πιο δύσκολο από όλα γιατί πρέπει να ταιριάζει με την μουσική ο στοίχος.

-Τι είναι ικανό να σε κάνει να σταματήσεις την μουσική;

-Τίποτα απολύτως.

-Είσαι παντρεμένος, έχεις οικογένεια ,παιδιά, πως καταφέρνεις να τα συνδυάζεις ;

-Όλα είναι θέμα αγάπης να αγαπάς αυτό που κάνεις. Επίσης για μένα πάντα προτεραιότητα ήταν η οικογένεια και μετά η μουσική .-Χρωστάς κάπου ένα ευχαριστώ;

-Ευχαριστώ; Φυσικά στο Μιχάλη το Φραγκιαδάκη γατί κάποτε σε ένα γλέντι έπρεπε να βρω έναν λαουτιέρη που να τραγουδάει κιόλας και δεν μπορούσα. Εγώ ήξερα όλα τα κομμάτια αλλά δεν τραγουδούσα και τότε ο Μιχάλης μου λέει: ''Αν δεν είσαι άξιος να κρατάς τη λύρα και να τραγουδάς τότε παράτησε την και αν έρθω στο γλέντι και δεν τραγουδάς θα φύγω'' ..Στην αρχή με πείραξε και είχα νευριάσει όμως κατάλαβα τι ήθελε να μου πει κι έτσι πήγα έπαιξα και τραγούδησα και από τότε τραγουδώ.

-Αντώνη μου ευχαριστώ πολύ και σου εύχομαι ότι αγαπάς να το ΄χεις.

-Κι εγώ ευχαριστώ και καλές επιτυχίες στα Κρητοπαινέματα.
ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ ΗΜΕΡΑΣ
creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!