Η Αφροδίτη και οι ερωτικές μας σχέσεις.Προβλέψεις από 7-16/9Η Αφροδίτη σε ενα γενεθλιο χαρτη συμβολιζει την εννοια της αγαπης και των θελω μας,των επιθυμιων μας μεσα στις ερωτικές σχέσεις.

 ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΑΡΙΑ ΓΙΩΤΑ-Ερευνήτρια αστροψυχολογίας

Οι επιθυμίες είναι ο βασικός πυλώνας εξέλιξης της ζωής μας. Οι επιθυμίες μας σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσουν τις πράξεις μας,που είναι προϊόν των σκέψεων μας (οδηγιών του εγκεφάλου δηλαδη).Πολλές φορές οι επιθυμίες είναι αυτες που, αν εκπληρωθούν, πιστεύουμε ότι θα μας οδηγήσουν στην ευτυχία.

Στην πραγματικότητα, οι επιθυμίες είναι σημαντικές στον κοσμο μας,λιγοι ειναι εκεινοι ομως που καραφερνουν να τις ελεγξουν.

Ο άνθρωπος που δεν μπορεί να ελέγξει τις επιθυμίες του όμως είναι δυστυχισμένος και μόνος, γιατί το μυαλό επικεντρώνεται τόσο πολύ σε αυτο που ποθεί την εκάστοτε χρονική στιγμη που γίνεται εμμονή και τελικά χάνει το νόημα του να είναι κανείς ευτυχισμένος και με άλλα πράγματα.

Οι καταστροφικές συνέπειες

Άπειρες είναι οι φορές όπου έχουμε δει ανθρώπους οι οποιοι δεν μπορούν να οργανώσουν τη ζωή τους και οι επιθυμίες τους μπορεί να είναι η ίδια η καταστροφή τους.

Ακόμη και η απλή ανάγκη για κάποιον σύντροφο μπορεί να είναι ιδιαίτερα προβληματική όταν γίνεται αυτοσκοπος και αποτελει τη μοναδικη μας ενασχοληση.

Οι σκέψεις μας μπορούν να επηρεαστούν ακόμη και από εξιδανικεύσεις όπου τελικά μας οδηγούν σε απογοητεύσεις γιατί δεν μπορούν σχεδόν ποτέ αυτές να γίνουν πραγματικότητα. 

Χαρακτηριστικές όψεις εξιδανίκευσης είναι οι συνοδοι της Αφροδίτης με τον Ερμή και τον Ήλιο, ο Διας σε δυσκολη όψη με την Αφροδίτη και οι αρνητικές όψεις του Ποσειδώνα με τα Φώτα(Ηλιο/Σεληνη) και τους προσωπικούς πλανήτες (Ερμή, Αφροδίτη, Άρη).

Σαφώς κάθε εξιδανίκευση δεν είναι κάτι απειλητικό.Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που μέσα από την εξιδανίκευση τους κατάφεραν να απελευθερωθούν από διάφορα δεσμά και να γίνουν πολύ παραγωγικοί και πετυχημένοι άνθρωποι. 

Το σίγουρο είναι όμως ότι πάρα πολλοί άνθρωποι δυστυχώς καθημερινά δεν μπορούν να διαχειριστούν  τις επιθυμίες τους (ειδικά όταν γίνονται παθη)κι αυτο τους πάει πίσω στη ζωή τους.

Αφροδίτη και επιθυμία

Η επιθυμία μας αστρολογικά σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό σχετίζεται με τον πλανητη Αφροδίτη.

Μπορεί βέβαια κάθε πλανήτης ξεχωριστά να συνδέεται με ένα αλλο είδος επιθυμίας, όπως για παράδειγμα ο Άρης που έχει να κάνει με την σεξουαλική «επιθυμία», όμως τελικά η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης των "θελω" μας μέσα στις ερωτικές μας σχέσεις.

Περιγράφει το πως αγαπάμε.

Η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης κλειδί για να μπορέσουμε να επιτύχουμε μία ισορροπημένη ζωή.

Δεν είναι τυχαίο ότι απέναντι από την Αφροδίτη υπάρχει ο Πλούτωνας στον Σκορπιό. Εξάλλου η μεγαλύτερη απόδειξη για τη ματαιότητα πολλών πραγμάτων στη ζωή μας δεν είναι άλλη από τον ίδιο το Θάνατο και πως τίποτα δεν μπορεί να μείνει ίδιο όπως ήταν στο παρελθόν.

Υγιείς και μη επιθυμίες

Δεν είναι όλες οι επιθυμίες όμως προβληματικές και δύσκολες. 

Σε αυτό μεγάλη υπόθεση παίζει καταρχάς σε ένα χάρτη που βρίσκεται η Αφροδίτη. 

Στην Παρθένο που είναι και η πτώση της η επιθυμία διαστρεβλώνεται, γίνεται υπηρεσία και κόστος για το ίδιο το άτομο, το άτομο αρνείται τις επιθυμίες του ενώ στον Κριό και στον Σκορπιό έχουμε τα άτομα που θα κάνουν τα πάντα για να μπορέσουν να εκπληρώσουν ακόμη και τις πιο ακραίες επιθυμίες τους.

Αν η Αφροδίτη στην Παρθένο είναι η υπερβολή της έλλειψης της επιθυμίας, στον Κριό και στον Σκορπιό είναι η επιθυμία που δεν έχει όριο και έλεγχο και μπορεί να κυριαρχήσει πάνω στο άτομο με αποτέλεσμα τελικά ακόμη και να αυτοκαταστραφεί.

Στον Ταύρο και στο Ζυγό μας φανερώνονται οι λογικές επιθυμίες που είναι υγιείς στον άνθρωπο.

Η μία ειναι αυτη της επιβίωσης μέσω της τροφής και των χρημάτων (Ταυρος).

Η αλλη ειναι αυτη της πνευματικοτητας και των αξιών ,της επιθυμιας για επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους(κοινωνικοποίηση-Ζυγος).

Στον Ιχθύ(σε εξαρση) πια οι επιθυμίες παίρνουν μία άλλη μορφή, αποκτούν μία ανυστερόβουλη στάση απέναντι στην αγάπη και τη δοτικοτητα.

Σαφώς μεγάλο ρόλο παίζει και ο οικος στον οποιο έχει ένα άτομο την Αφροδίτη του.

Ο οίκος αποτελεί το περιβάλλον που θα μεγαλώσει ένα άτομο, αν λοιπόν από το ζώδιο βλέπουμε τις επιθυμίες που θα έχει ένα άτομο μέσα από το βιολογικό του προφίλ, στους οίκους βλέπουμε την επιθυμία του ατόμου να υπάρξει μέσα από το περιβάλλον του. 

Σαφώς ο συνδυασμός οίκου και ζωδίου θα μπορέσει να μας βοηθήσει να βρούμε ποιες θα είναι τελικά οι βαθυτερες επιθυμίες ενός ατόμου.

Ένας άνθρωπος για παράδειγμα με την Αφροδίτη στο Σκορπιό έχει τεράστια εσωτερική ανάγκη βιολογικά να μπορέσει να μεταφέρει το γονίδιο του στις επόμενες γενιές. Αυτό βέβαια δεν το συνειδητοποιεί αλλά υπάρχει μέσα στην βιολογική – εξελικτική δυναμική του ατόμου.

Αν τώρα αυτή η δυναμική εμφανιστεί μέσα στον 10ο οίκο, έχουμε να κάνουμε με ένα άτομο που για να μπορέσει να το πετύχει αυτό θα προσπαθήσει σε ένα βαθμό να αυξήσει το κοινωνικό του κύρος.

Μάλιστα είναι αλήθεια ότι οι γυναίκες με αυτη την Αφροδιτεια οικοθεσια, προτιμούν άντρες με κοινωνικό κύρος, αυξανοντας ετσι τις πιθανότητες να μπορεσουν να αναπαραχθούν  βιολογικά.

Αν όμως αυτή η επιθυμία που υπάρχει  στη Σκορπισια Αφροδιτη χάσει τον έλεγχο, τότε μπορεί να έχουμε έναν άνθρωπο που διψά για εξουσία και αντί απλά να προσπαθήσει να επιτύχει το βιολογικό του σκοπό, να κάνει άσκοπο σεξ και να χρησιμοποιεί τελικά κάθε γυναίκα/αντρα για τους σεξουαλικούς του σκοπούς.

Οι μη υγιείς επιθυμίες φαίνονται και μέσα από Τετράγωνα/αντιθέσεις της Αφροδιτης με Δια,Κρονο,Ουρανό,Ποσειδώνα και Πλούτωνα.
Σελήνη στο ζώδιο:
Μορφή ψυχολογικής ανάγκης
Κριός
Να ξεχωρίσει/πρωτια
Ταύρος
Να νοιώθει συναισθηματικά και υλικά ασφαλής
Δίδυμοι
Επικοινωνία, πνευματική δραστηριότητα
Καρκίνος
Ασφάλεια, ισχυρή βάση
Λέων
Προβολή
Παρθένος
Προσφορά
Ζυγός
Δρω σχεσιακα
Σκορπιός
Ψάχνω εις βάθος
Τοξότης
Ανακαλύπτω 
Αιγόκερως
Διαχείριση
Υδροχόος
Επανασταση/Απελευθέρωση
Ιχθείς
Αλτρουισμος/Συναισθηματική εξιδανίκευση
Όταν έχουμε μία προβληματικη Σελήνη στο χάρτη ,ακόμη και αν έχουμε μία δυνατή Αφροδίτη ,πολύ πιθανόν η Αφροδίτη να μην είναι ικανή να εκφράσει τις σωστές επιθυμίες καθότι οι ανάγκες που θα λαμβάνονται από τη Σελήνη θα είναι λανθασμένες. Με αυτό τον τρόπο προκύπτει σύγχυση στο άτομο ανάμεσα στο πως ειναι δομημένος ο συναισθ/κος του κοσμος,πως είναι η ψυχή του (Σεληνη) και στο πως πρέπει να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του μεσω των συναισθηματων του(Αφροδιτη).

Η Σελήνη μπορεί να ξεκλειδώσει, μέσα από τις όψεις της, βαθιές ανάγκες που έχει το άτομο. Το τετράγωνο και η αντίθεση δεν θα πρέπει να το δούμε ως μία καταστροφική όψη αλλά μία εσπευσμένη ανάγκη που προσπαθούμε βεβιασμένα να καλύψουμε και επειδή γίνεται πολύ γρήγορα μας οδηγεί σε σημαντικά σφάλματα. 

Για παράδειγμα η ανάγκη για απελευθέρωση του Υδροχόου μπορεί να οδηγήσει τελικά σε οριστική ρήξη με τους ανθρώπους γύρω του και τελικά να χάσει το σημείο επαφής.

Η Αφύπνιση

Κάποια στιγμή όμως έρχεται ακόμη και για τους ανθρώπους που έχουν δύσκολη Σελήνη ή Αφροδίτη η δυνατότητα για λύτρωση εκεί που αρχιζουν να ξυπνουν από τον λήθαργο και προσπαθούν πλεον να ανακαλυψουν ποιες είναι οι σημαντικές τους ανάγκες. 

Συνήθως οι ίδιες όψεις που προκαλούν τα ζητήματα στο γενέθλιο είναι και οι ίδιες που ξυπνούν το άτομο από μία προβληματική κατάσταση.

Πολλά άτομα πέρασαν από ένα τετράγωνο ή μία αντίθεση από έναν Πλούτωνα ή έναν Ποσειδώνα και κατάφεραν μέσα από ένα δύσκολο γεγονός να αφυπνιστούν και να κατανοησουν ουσιαστικά το λάθος δρόμο που είχαν ακολουθήσει.

Πολλές φορές είναι αργά για αυτό και προσωπικά χαίρομαι τους ανθρώπους που έχουν πρόωρα στους χάρτες τους σκληρές όψεις μέσα από διελεύσεις καθότι τους δίνεται η δυνατότητα να μπορέσουν να διαχειριστούν καλύτερα την όποια αποκάλυψη τους συμβαινει. Το νεανικό μυαλό εξάλλου καταφέρνει να προσαρμοστεί και να αλλάξει πιο εύκολα από έναν μεγαλύτερο άνθρωπο. 

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι διελεύσεις σε μεγαλύτερη ηλικία δεν φέρουν μαζί τους τον αέρα της αλλαγής.Απλά τότε η διαδικασία είναι περισσότερο επίπονη για το άτομο.

Η Αφύπνιση ψυχολογικά αρχίζει να συμβαίνει με το πέρας της όψης Ακριβείας.

Προβλέψεις από 7-16/9.

Η σελήνη στον Λέοντα(απο σήμερα έως 8/9)

Η παρουσία της στον Λέοντα μας κάνει συναισθηματικά πιο γενναίους και πιο γενναιόψυχους. Υπάρχει το θάρρος στις πεποιθήσεις μας και μια αίσθηση σεβασμού και δικαιοσύνης. Από το πέρασμα της αυτό επηρεάζονται ζητήματα που αφορούν τα παιδιά, τον αθλητισμό και τον κόσμο του θεάματος ή τις διασκεδάσεις. Οι κοινωνικές δραστηριότητες και τα ερωτικά θέματα γίνονται επίσης πιο έντονα τέτοιες μέρες.

Τετράγωνο Σεληνης-Δια.

Αρνητική όψη: Το τετράγωνο της σελήνης με τον Δία σήμερα γεννά έντονα συναισθήματα από εξελίξεις και γεγονότα που αφορούν όμάδες ή μεγάλες μάζες ανθρώπων. Προβλήματα και εμπόδια δημιουργούνται στα ταξίδια, στην ανώτερη εκπαίδευση ή στις νομικές υποθέσεις. Εντάσεις και έντονες εμπειρίες από ηθικούς, θρησκευτικούς ή πολιτικούς λόγους.


Τετράγωνο Αρη-Αφροδίτης

Με την επίδραση αυτή δημιουργούνται προστριβές και εντάσεις στον ερωτικό τομέα. Εντείνονται οι σχέσεις πάθους και οι παράφορες αγάπες. Θα είναι πολύ δύσκολο να ελέγξουμε τον εαυτό και τις πράξεις μας μέσα στο παιχνίδι του έρωτα. Υπάρχει αυξημένη ζήλια, κτητικότητα και μεγάλος ανταγωνισμός, που φέρνει έντονες σκηνές στα ζευγάρια. Επικρατούν γενικά μαχητικές, απογοητευτικές και ίσως βίαιες καταστάσεις.

Τετράγωνο Αρη-Ουρανου

Αρνητική όψη:Το διάστημα αυτό προμηνύει επείγουσες καταστάσεις και κινδυνους. Μερικές φορές αυτοί οι κίνδυνοι δεν είναι εμφανείς μέχρι να παρουσιαστεί ξαφνικά μια κατάσταση, γι αυτό το καλύτερο θα είναι να πάρετε όλα τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας στα σοβαρά. Υπάρχει η τάση να αντιδράτε απερίσκεπτα και παράξενα. Προφυλαχτείτε από την φωτιά, τα εκρηκτικά, τα πυροτεχνήματα, τα αιχμηρά αντικείμενα ή όπλα, ειδικά αν νιώθετε θυμό. Αυτή η επίδραση μπορεί να φέρει μια επανάσταση και αποφάσεις που θα σπάσουν περιορισμούς, ανεξάρτητα από τις συνέπειες.


(Απο το πλανητικό σκηνικό επηρεάζονται όσοι έχουν κάποια από τις διελαυνουσες όψεις που προανέφερα στο γενέθλιο χάρτη τους (ας μην είναι η ίδια όψη,αρκεί να συμμετέχουν οι ίδιοι πλανητες).

Πχ εγω εχω γενέθλια σύνοδο Αφροδιτης/Άρη.Αυτή η όψη θα ενεργοποιηθεί από το διελαυνων τετράγωνο Αφροδιτης-Αρη που λαμβανει χωρα αυτό το διάστημα και η επιρροη της οπως την αναλυω παραπανω θα ειναι για μενα διπλα ισχυρη.Σε επόμενο άρθρο θα αναλύσω το Ηλιοσεληνιακο δίπολο στις σχέσεις.Δηλαδή πόσο σημαντικές είναι οι όψεις μεταξύ του Ηλίου του ενός και της Σελήνης του άλλου μέλους της σχεσης.)

ΠΗΓΕΣ christosarchos.gr
              astrofree.com
 Το προσωπικό blog της Κας Γιώτα⇒ https://astrologikes-analyseis.blogspot.com/2014/10/blog-post_86.html?spref=fb

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!