Τα λουλούδια του Σεπτέμβρη!!!


ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΛΑΪΤΗ
Υάκινθος 
C:\Users\User\Desktop\αρχείο λήψης.jpg
Ο Υάκινθος είναι ένα λουλούδι που πήρε το όνομά του από την ελληνική μυθολογία. Συγκεκριμένα Υάκινθος λεγόταν ένας όμορφος νέος, ευνοούμενος του θεού Απόλλωνα, τον οποίο ο θεός σκότωσε κατά λάθος ρίχνοντας τον δίσκο. Κάποια άλλη εκδοχή της ιστορίας υποστηρίζει πως κάποιος άλλος θεός άλλαξε την πορεία του δίσκου για να σκοτωθεί ο Υάκινθος επειδή ζήλευε. Ο Απόλλων έσκαψε ο ίδιος τον τάφο του νεαρού Υακίνθου και από το σώμα ή το αίμα του φύτρωσε το λουλούδι. Μάλιστα η μυθολογία αναφέρει πως πάνω στα φύλλα του λουλουδιού φαίνονται τα αρχικά του ονόματος του όμορφου νέου ΥΑ ή τα γράμματα ΑΙ (που περιέχονται στο όνομά του)

Αλστρομέριες 

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλστρομέριες
Οι αλστρομέριες θεωρούνται λουλούδια της φιλίας και υπάρχει εξήγηση για αυτό. Τα πέταλα τους μεγαλώνουν ανάποδα και συγκεκριμένα τα μπουμπούκια όπως ανοίγουν τα πέταλα συστρέφονται προς τα έξω από το στέλεχος  από κάτω προς τα πάνω.  Με τον ίδιο τρόπο θεωρείται πως αναπτύσσεται και μια φιλία που φέρνει τα πάνω κάτω μέχρι να αναπτυχθεί.
Ζέρμπερα 
C:\Users\User\Desktop\αρχείο λήψης (1).jpg
Η ζέρμπερα είναι γνωστή και ως αφρικάνικη μαργαρίτα και είναι ένα φυτό πάρα πολύ δημοφιλές. Έχει καταφέρει να μας κερδίσει λόγω των πολλών αποχρώσεών της (θα τη βρείτε σε ροζ, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο αλλά και σε άλλα χρώματα) αλλά και λόγω της αντοχής της σε ανθοδοχεία στο σπίτι για αρκετό καιρό. Η χώρα με την υψηλότερη παραγωγή ζέρμπερας σε όλο τον κόσμο είναι η Ολλανδία, ενώ στην Ελλάδα η καλλιέργεια του συγκεκριμένου λουλουδιού είναι μικρή. Η ζέρμπερα είναι ένα εξαιρετικό φυτό γιατί βοηθάει επίσης στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε εσωτερικούς χώρους.
Φρέζια
C:\Users\User\Desktop\αρχείο λήψης (2).jpg
Αν και την αποκαλούν το λουλούδι του χειμώνα, η φρέζια είναι πολύ δημοφιλής και το φθινόπωρο. Είναι ένα από τα πιο αρωματικά λουλούδια και προτιμάται πολύ για γαμήλιες ανθοδέσμες. Αν λοιπόν έχετε σκοπό να παντρευτείτε τον χειμώνα σκεφτείτε αυτό το πανέμορφο αρωματικό λουλούδι που κατάγεται από τη γειτονική μας Αφρική.
Ίρις 
Αποτέλεσμα εικόνας για ιρις
Το πανέμορφο αυτό λουλούδι πήρε το όνομά του από τη θεά Ίριδα, την θεά του ουράνιου  τόξου αλλά και την αγγελιοφόρο των θεών. Η Ίρις μετέφερε μηνύματα από τον ουρανό στη γη  χρησιμοποιώντας την καμπύλη του ουράνιου τόξου. Από εκεί έμεινε και η λέξη ίρις που σημαίνει "μάτι του ουρανού".  Αυτό το όνομα δόθηκε επίσης στην κόρη των ματιών μας και σημαίνει ότι καθένας από μας κουβαλάει μαζί του ένα κομμάτι ουρανού.

Μανόλια 

Αποτέλεσμα εικόνας για μανολια
Η μανόλια είναι ένα πολύ δημοφιλές λουλούδι με καταγωγή από την Ασία αλλά και την Αφρική. Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει ο φλοιός της μανόλιας συνεισφέρει στη μείωση των αλλεργιών και του άσθματος, ενώ ερευνητές λένε πως δρα προληπτικά κατά του Αλτσχάιμερ.
Τα τριαντάφυλλα, οι ορχιδέες και τα ηλιοτρόπια είναι επίσης φθινοπωρινά φυτά που μπορείτε να βρείτε σε ποικιλία τον Σεπτέμβριο.!
C:\Users\User\Desktop\21249-810x545.jpg Αποτέλεσμα εικόνας για ορχιδεες

Αποτέλεσμα εικόνας για ηλιοτρόπια

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!