Ο Ήλιος και η Σελήνη στις ερωτικές μας σχέσεις.Ο ρόλος τους σε κάθε ζώδιοαστρολογια,αστροψυχολογια,αχ ψυχη μου


Επιμέλεια/Επεξεργασία κειμένου 
Μαρία Γιώτα-Μελετήτρια αστροψυχολογιας

Όταν ξεκινάμε να κάνουμε μια ανάλυση συναστρίας, είναι πολύ σημαντικό να δούμε καταρχήν ποιες είναι οι ανάγκες και οι απαιτήσεις του κάθε ατόμου. Βλέπετε, όλοι οι άνθρωποι μπορεί να έχουμε τη διάθεση να κάνουμε μία σωστή και εποικοδομητική σχέση αλλά εάν δεν υπάρχει, εκτός από τη θέληση και η δυνατότητα να μπορέσουμε να μοιραστούμε τη ζωή μας με κάποιον, τότε είναι πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να είμαστε μαζί. Γι’ αυτό πριν δειτε αν ταιριάζετε με τον σύντροφο σας, πρώτα δείτε μέσα σας, «βουτήξτε» στα νερά της ψυχής σας και δείτε τι πραγματικά είναι αυτό που μπορεί να σας καλύπτει και κυρίως τι είναι αυτό που καλύπτει τον άνθρωπο που θέλετε να έχετε δίπλα σας. Ας δούμε λοιπόν κάποια βασικά στοιχεία για να ξεδιπλώσουμε την προσωπικότητα και τις ανάγκες ενός ατόμου.

Ο Ήλιος και η Σελήνη

Ο Ήλιος και η Σελήνη αντιπροσωπεύουν ουσιαστικά το δίπολο της προσωπικότητας μας.

Αν ο Ήλιος(ο πυρήνας μας,το Εγώ μας) και η Σελήνη (ο πλανήτης που συμβολίζει τις ψυχολογικές ανάγκες μας) δεν είναι σε καλή σχέση με τον Ήλιο και τη Σελήνη ενός άλλου ατόμου, τότε σε ένα μεγάλο βαθμό οποιαδήποτε προσπάθεια για συνεννόηση και κατανόηση θα είναι αποτυχημένη.

Ο Ήλιος και η Σελήνη είναι στοιχεία στο χάρτη μας που δεν "διαπραγματευόμαστε" και δεν μπορούμε καθόλου εύκολα να παραμερίσουμε. 

Το ηλιοσεληνιακό δίπολο σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό είναι μία μορφή ταυτότητάς μας και αν κάποιος δεν την σεβαστεί μας κάνει να νιώθουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό ακυρωμένοι. 

Φανταστείτε ένα άτομο με Σελήνη στους Ιχθείς –που είναι ιδιαίτερα συναισθηματικο– να πρέπει να σχετιστεί με κάποιον που έχει, για παράδειγμα, τη Σελήνη στους Διδύμους,όπου τείνει να εκλογικευει το συναίσθημα όταν δε το καταλαβαίνει. 
Φανταστείτε από την άλλη ένα άτομο να έχει τον Ήλιο του στον Κριό και το άλλο άτομο τον Ήλιο στους Διδύμους, πόσο ωραία θα μπορέσει ο Κριός να υποστηρίξει την τάση για να γνωρίσει νέα πράγματα ο Δίδυμος και πόσο περήφανος θα νιώσει ο Κριός, έχοντας δίπλα του ένα πρόσωπο όπως ο Δίδυμος που τον αφήνει να έχει τον ηγετικό ρόλο!!

Επιπροσθετα,δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον χρυσό κανόνα για μία επιτυχημένη σχέση, που δεν είναι άλλος από το οτι πρέπει μεταξύ του ηλιοσεληνιακού διπόλου του ενός και του ηλιοσεληνιακού διπόλου του άλλου ατομου να υπάρχει έστω και μία πτολεμαϊκή όψη (τρίγωνο,εξάγωνο,συνοδος,αντίθεση,τετραγωνο). Αυτό θα βοηθήσει ωστε ακομα και μέσα από εντάσεις να υπάρχει μια ουσιαστική διαδραστικότητα στη σχεση. 

Αν δεν υπάρχει έστω και μία τετοια όψη, τότε η σχεση δε θα μακροημερευσει γιατι δεν θα υπαρχει η απαραιτητη "κολλα" για να κρατησει τα μελη της μαζι.Θα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα συσχέτισης, η διαδραστικότητα δεν θα υφίσταται, οπότε και μπορεί, αν δεν υπάρχουν πολλοί δυνατοί παράγοντες από τα ωροσκόπια ως σύνολο, να οδηγηθούν γρηγορα σε χωρισμό.

Πάντα πρέπει να θυμόμαστε ότι μια σχεση εξυπηρετεί έναν σκοπό –είτε είναι αισθηματική, είτε φιλική ή επαγγελματική. Αυτός ο σκοπός μπορεί να είναι ρομαντικός ή απλώς κάποιο υλικό ωφελος/κερδος.

Με την έλλειψη όψεων ανάμεσα στα φωτα(Ηλιος/Σεληνη) στο συναστριακο χαρτη δύο ατόμων, χάνεται αυτός ακριβώς ο κοινος σκοπός, η κινητηριος δυναμη, η θέλησή τους να ειναι μαζί.

Ο Ήλιος στα ζώδια 

Ο Ήλιος είναι πολύ σημαντικός στο χάρτη μας γιατί μας αποκαλύπτει την αίσθηση του Εγώ μας.

ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ

ΚΡΙΟ: Τα άτομα έχουν πολύ μεγάλη και παρορμητική ενέργεια. Σκοπός τους είναι να ηγηθούν σε μία σχέση ή σε μία ομάδα. Τους ενδιαφέρει να παίρνουν γρήγορες αποφάσεις και δεν θέλουν να τους περιορίζουν. Προτιμούν την πράξη από την ανάλυση και από την αναμονή. Πρόκειται για άτομα που συνήθως δεν κρατούν κακία αλλά μπορούν να έχουν ξαφνικό θυμό. Όταν είναι ερωτευμένοι εκφράζουν το εγώ τους παθιασμένα.

ΤΑΥΡΟ: Είναι άτομα σταθερά και κυρίως δεν θέλουν πολύ μεγάλες αλλαγές. Ως σκοπό τους έχουν πάντα την ηρεμία και την χαλάρωση και εκνευρίζονται από τις βιαστικές κινήσεις. Θεωρούν ότι όλα μπορούν να γίνουν στο χρόνο τους. Είναι ιδιαίτερα υπομονετικοί και αισθησιακοι. Τους ενδιαφέρουν οι σωματικές απολαύσεις. Όταν είναι ερωτευμένοι εκφράζουν το εγώ τους μέσα από πράξεις.

ΔΙΔΥΜΟΥΣ: Μεταβλητά άτομα που τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα η εναλλαγή. Σκοπός τους η ανακάλυψη, συλλογή και μεταβίβαση πληροφοριών. Προτιμούν να μην είναι αυτοί που θα πάρουν αποφάσεις αλλά θα κάνουν συνήθως το δικό τους. Βιαστικοί από τη φύση τους. Ιδιαίτερα εγκεφαλικοί, τους ενδιαφέρει πρώτα να ενθουσιαστούν και να μιλήσουν και έπειτα να μπουν στο πρακτικό κομμάτι –το οποίο και αποφεύγουν μόνιμα. Όταν είναι ερωτευμένοι εκφράζουν το εγώ τους μέσα από την ομιλία και την συνεχόμενη εναλλαγή καταστάσεων.

ΚΑΡΚΙΝΟ: Ανασφαλή άτομα αλλά και παρορμητικά. Ιδιαίτερα ευαίσθητα και ρομαντικά. Τους ενδιαφέρει η προσωπική τους και οικογενειακή τους ασφάλεια. Θα πάρουν αποφάσεις οι οποίες θα υποστηρίζουν την ασφάλειά τους και την οικογένειά τους. Είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αποφάσεις τους. Συνήθως έχουν μία ιδιαίτερα στενή σχέση με την μητέρα τους. Όταν είναι ερωτευμένοι εκφράζουν την αγάπη τους μητρικά και προστατευτικά.

ΛΕΟΝΤΑ: Ιδιαίτερα εγωιστικά και ενθουσιώδη άτομα. Είναι ρομαντικοί αλλά και εγωπαθείς. Δεν τους ενδιαφέρουν οι αλλαγές αλλά τους απασχολεί το φαίνεσθαι. Ιδιαίτερα μαγευτικοί, τους απασχολεί πολύ η εικόνα τους προς τα έξω. Έχουν την τάση να θέλουν να είναι σημαντικοί για τους γύρω τους. Θέλουν αυτοί να παίρνουν τις αποφάσεις. Την αγάπη τους σε μία σχέση θα την δείξουν με μεγαλόστομες εκφράσεις και δώρα.

ΠΑΡΘΕΝΟ: Ιδιαίτερα αναλυτικοί, με ιδιαίτερες ανασφάλειες γύρω από τον ίδιο τους τον εαυτό. Δεν ρισκάρουν εύκολα και προτιμούν τον δύσκολο δρόμο. Τους απασχολεί η τάξη και η ανάλυση των θεμάτων. Θα πάρουν αποφάσεις ύστερα από ιδιαίτερη σκέψη και θα θελήσουν να πάρουν τον τομέα της παραγωγής ή των σχέσεων με υφιστάμενους. Σε μία αισθηματική σχέση θα εκφράσουν την αγάπη τους μέσα από απλά και καθημερινά πράγματα.

ΖΥΓΟ: Αναποφάσιστοι και γοητευτικοί. Τους έλκει η ομορφιά και προσπαθούν να έχουν την αρμονία γύρω τους. Καλλιτεχνικοί και ιδιαίτερα δίκαιοι, δυσκολεύονται πάρα πολύ να πάρουν αποφάσεις και κυρίως να τις στηρίξουν. Επικοινωνιακά άτομα, ψάχνουν πάντα για κάποιον συνεργάτη. Σε μία αισθηματική σχέση θα θελήσουν κυρίως να εκφράσουν την αγάπη τους με ρομαντισμό και την επικοινωνία.

ΣΚΟΡΠΙΟ: Κρυψίνοες και απόλυτοι άνθρωποι. Θα αφήσουν την αρχηγία σε κάποιον άλλον αλλά αυτοί θα κινούν τα νήματα από πίσω. Αργούν να πάρουν αποφάσεις και βασίζονται περισσότερο στο ένστικτο και στα συναισθήματά τους παρά στη λογική. Δεν τους απασχολεί τι θα πουν οι άλλοι για αυτούς και υποτιμούν την λεκτική επικοινωνία. Στον αισθηματικό τομέα θα εκφράσουν την αγάπη τους μέσα από το sex και την απόλυτη ταυτιση.

ΤΟΞΟΤΗ: Ελεύθεροι και πνευματικοί. Άνθρωποι που θέλουν να αλλάζουν παραστάσεις και να μην βαριούνται μέσα από την καθημερινότητα. Δεν θέλουν να τους περιορίζουν και στις αποφάσεις τους είναι γρήγοροι και απόλυτοι.Είναι άτομα ευχάριστα και θέλουν έναν σύντροφο να μοιράζονται τις στιγμές τους (ή ενα φίλο-εραστη όπως οι Υδροχόοι!). Σε μία αισθηματική σχέση είναι τα άτομα τα οποία θα εκφράσουν τον έρωτά τους μέσα από τις εναλλαγές παραστασεων.

ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Ώριμοι και κατασταλαγμένοι άνθρωποι. Τους ενδιαφέρει σε έναν μεγάλο βαθμό η επιτυχία τους στο κοινωνικό σύνολο. Απαιτούν το σεβασμό και δεν κάνουν ακραίες πράξεις. Προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να έχουν ηγετική θέση ή να παίζουν κάποιο σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις. Συντηρητικοί στην καθημερινότητα τους. Σε μία σχέση θα εκφράσουν την αγάπη τους μέσα από την πίστη τους και την αφοσίωσή τους.

ΥΔΡΟΧΟΟ: Ιδιαίτεροι και επαναστάτες άνθρωποι. Είναι τα άτομα που πολλοί δύσκολα θα αποδεχτούν το συνηθισμένο και είναι ιδιαίτερα απόλυτοι στα πιστεύω τους. Ιδιαίτερα φιλικοί, τους απασχολεί περισσότερο να περνούν καλά με αγαπημένα τους πρόσωπα πάρα να αναλώνονται σε προβληματικές σχέσεις. Όταν πάρουν μία απόφαση τους είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν. Την αγάπη τους για ένα πρόσωπο την εκφράζουν με την απεριόριστη ελευθερία και εμπιστοσύνη που δίνουν στο άτομο που είναι μαζί τους.

ΙΧΘΕΙΣ: Ιδιαίτερα συναισθηματικοί, ρομαντικοί και εύθραυστοι. Συνήθως επιλέγουν να διαφύγουν από την καθημερινότητα γιατί τους είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστούν. Καλλιτεχνικές φύσεις, επιλέγουν να θυσιαστούν ή να προσφέρουν μέσα από ατομική προσπάθεια η ομάδα. Δεν είναι τα άτομα που θα πάνε καλά σε πρακτικά ζητήματα. Θα εκφράσουν την αγάπη τους μέσα από έντονη ρομαντική και συναισθηματική φόρτιση έως και εξάρτηση.

Η Σελήνη στα ζώδια 

Η Σελήνη είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στο γενεθλιο χαρτη γιατί μέσα από αυτήν κατανοούμε σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό τις ανάγκες ενός ατόμου. Όπως καταλαβαίνετε, το καθένα από τα δύο άτομα που σχετίζονται έχει διαφορετικές ανάγκες να καλύψει και αν δεν μπορούν να τις αναπληρώσουν μεταξύ τους ή βλέπουν τελείως διαφορετικά τον κόσμο, τότε τους είναι πολύ δύσκολο να παραμείνουν μαζί.

Η ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ

ΚΡΙΟ: Το άτομα ως βασικότερη ανάγκη έχουν να είναι στην Νο1 θέση. Απαιτούν από το περιβάλλον τους να είναι πάντα αυτοι μπροστά και δύσκολα δέχονται ότι κάνουν λάθος. Αν κάποιος τους συμπεριφερθεί με αγένεια ή θελήσει να τους δείξει ότι δεν είναι οι κατάλληλοι ηγέτες, είναι ικανοί να προχωρήσουν σε έντονους διαξιφισμούς.

ΤΑΥΡΟ: Η βασικότερη ανάγκη αυτής της Σελήνης είναι η οικονομική και αισθηματική ασφάλεια. Δυστυχώς, κάποιες φορές αυτά τα άτομα είναι τόσο πολύ προσκολλημένα στην ύλη που είναι ικανά να επιλέξουν έναν σύντροφο καθαρά για λόγους οικονομικής φύσεως. Παρ’ όλα αυτά πολλές είναι και οι περιπτώσεις που απαιτούν συναίσθημα, μιας και χωρίς μία βαθιά και ουσιαστική σχέση αυτά τα άτομα είναι πάντα δυστυχισμένα.

ΔΙΔΥΜΟ: Η βαθύτερη τους ανάγκη δεν είναι άλλη από την τάση τους για επικοινωνία με οποιαδήποτε τρόπο. Όσο πιο πολύ νιώθουν ότι είναι σε έναν χώρο που μπορούν να επικοινωνήσουν και να ανταλλάξουν πληροφορίες είναι πάρα πολύ ευτυχισμένοι. Η συνεχής όμως τάση τους για επικοινωνία σε επιφανειακό βαθμό μπορεί να τους κάνει λίγο ρηχούς συναισθηματικά.

ΚΑΡΚΙΝΟ: Με την Σελήνη στον Καρκίνο το πιο βασικό που χρειάζονται τα άτομα είναι ασφάλεια και προστασία. Ένα σωστό σπιτικό που θα μπορεί να τους κάνει να νιώσουν ήρεμοι είναι το κατάλληλο συστατικό για την ευτυχία τους. Επίσης καλές σχέσεις με τους γονείς και ιδιαίτερα με την μητέρα είναι απαραίτητες για να νιώσουν καλά αυτά τα πρόσωπα.

ΛΕΟΝΤΑ: Βασικότερή τους ανάγκη δεν είναι άλλη από την απόδοση θαυμασμού στο πρόσωπό τους. Όλα τα άτομα με αυτή τη Σελήνη θέλουν και αποζητούν το χειροκρότημα και βέβαια έναν καλό λόγο. Αν και δεν το δείχνουν, είναι τρομερά ευαίσθητοι στην κριτική και δεν μπορούν να αποδεχτούν την επιθετικότητα κάποιων ανθρώπων. Όσο νιώθουν ότι είναι στο κέντρο της σκηνής είναι πάρα πολύ καλά.

ΠΑΡΘΕΝΟ: Τα άτομα αυτά θέλουν πάνω από όλα να νιώσουν ότι προσφέρουν κάπου. Όσο μπορούν να προσφέρουν είναι πολύ ευτυχισμένα. Επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο για αυτούς τους ανθρώπους δεν είναι άλλο από την τάση τους να είναι κριτικοί και αναλυτικοί. Όταν μέσα από την αναλυτική τους ικανότητα νιώθουν ότι διεκπεραίωσαν ένα θέμα νιώθουν και πιο ευτυχισμένοι.

ΖΥΓΟ: Η πιο βασική τους ανάγκη δεν είναι άλλη από το να είναι μόνιμα σε μία σχέση. Αυτή τους η ανάγκη πολλές φορές είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να τους κάνει να κάνουν πολλές υποχωρήσεις για χάρη μιας σχέσεως. Παρ’ όλα αυτά είναι και αρκετά δίκαια άτομα οπότε και οποιαδήποτε μορφή αδικίας μπορεί να τους εξοργίσει.

ΣΚΟΡΠΙΟ: Τα άτομα με τη Σελήνη στον Σκορπιό έχουν την ανάγκη να βιώνουν όλα τα πράγματα γύρω τους με έναν πολύ έντονο και βαθύ τρόπο. Όσο νιώθουν ότι είναι σε ένα πολύ έντονα συναισθηματικό και ασφαλές επίπεδο νιώθουν πολύ καλά. Με το που τραβηχτούν από αυτό το κομμάτι και δουν ότι δεν μπορούν να στηριχτούν σε κάποια άτομα γίνονται πολύ επιθετικά και ακυρωτικά. Επίσης τα άτομα με Σελήνη στον Σκορπιό έχουν την τάση να θέλουν να κινούν να νήματα.

ΤΟΞΟΤΗ: Τα άτομα με τη Σελήνη στον Τοξότη θέλουν να γνωρίσουν και να ανταλλάξουν ιδέες. Θέλουν να φιλοσοφήσουν και να ταξιδέψουν. Να νιώσουν ιδιαίτερα σοφοί και πως μέσα από κάθε τους εμπειρία κατάφεραν να ανέβουν λίγο πιο ψηλά. Για ένα άτομο με Σελήνη στον Τοξότη τα άσχημα συναισθήματα και πράξεις είναι αρνητικές εκδηλώσεις και είναι άμεσα κατακριτέες. Για αυτόν το λόγο προτιμούν να έχουν δίπλα τους ιδιαίτερα θετικούς ανθρώπους.

ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Η Σελήνη στον Αιγόκερω θέλει να είναι σε μία θέση που να μπορεί να διοικεί και να είναι γενικότερα σε μία θέση εξουσίας αλλά και προσφοράς. Δεν μπορούν να νιώθουν ότι δεν είναι παραγωγικοί. Το πολύ συναίσθημα, από την άλλη, τους μπλοκάρει και καλό θα ήταν να αποφεύγεται ιδιαίτερα στην αρχή μίας σχέσης ή μίας συνεργασίας η έντονη προβολή συναισθήματος, μιας και θα το θεωρήσουν στοιχείο ανωριμότητας. Πάνω από όλα έχουν ανάγκη να νιώσουν ότι έχουν δίπλα τους έναν άνθρωπο που θα τους στηρίξει στις κοινωνικές τους βλέψεις.

ΥΔΡΟΧΟΟ: Η Σελήνη στον Υδροχόο απλώς έχει ανάγκη από ελευθερία. Όσο προσπαθείτε να την περιορίσετε τόσο πιο έντονα θα δείξει την επαναστατικότητά της και την άρνησή της να μπει σε καλούπια. Επίσης είναι μία Σελήνη που θέλει να προσφέρει σε ένα μεγάλο βαθμό στο κοινωνικό σύνολο οπότε και αναζητά τρόπους να μεγιστοποιήσει τη συμμετοχή της στα κοινωνικά και όχι μόνο δρώμενα. Πάνω από όλα η Σελήνη στον Υδροχόο θέλει να ξεχωρίζει και να νιώθει μοναδική. Στις σχέσεις της θα εκτιμήσει ιδιαίτερα μία φιλική πάνω από όλα συμπεριφορά.

ΙΧΘΕΙΣ: Η Σελήνη στους Ιχθείς θέλει να νιώσει συναίσθημα και φροντίδα. Συνήθως η βαθιά της ανάγκη είναι να θυσιαστεί για κάποιο πρόσωπο ή λόγο. Πολύ σημαντικό επίσης είναι για αυτήν να δημιουργήσει σχέσεις που θα λειτουργούν ως σημεία εξόδου από την σκληρή πραγματικότητα. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα άτομα και πολλές φορές φοβούνται να αντιμετωπίσουν άμεσα τα προβλήματά τους. Ένας σύντροφος που θα αντιμετωπίζει την καθημερινότητα θα είναι ιδιαίτερα αξιόλογος για αυτούς, χωρίς όμως να είναι επικεντρωμένος σε αυτή.

Πάμε να δούμε τώρα και την οικοθεσια για να εντοπίσουμε μεσα απο ποιο χώρο "λάμπει" ο Ήλιος και η Σελήνη μας.

ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ:

1ο Οίκο:Με τον Ήλιο στον 1ο έχουμε άτομα τα οποία θέλουν να κάνουν τη ζωή τους σύμφωνα με τα δικά τους δεδομένα. Έτσι, συνήθως είναι οι άνθρωποι που δεν κάνουν υποχωρήσεις στις βασικές απαιτήσεις του Εγώ τους, οπότε και είναι πολύ πιο δύσκολο να μπορέσουν να μπουν σε μία ισορροπημένη σχέση. 

2ο Οίκο: Πρόκειται για άτομα που έχουν μια υλιστική νοοτροπια και συνήθως εχουν και καποια βαθύτερα ζητήματα αυτοπεποίθησης οπότε και χρειάζεται από μέρους των συντρόφων τους μια συνεχής στήριξη προς αυτά, κυρίως δείχνοντας ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στις κινήσεις και στα πιστεύω τους. 

3ο Οίκο: Είναι άτομα ιδιαίτερα επικοινωνιακά οπότε και αναζητούν βασικά έναν σύντροφο που να θέλει να επικοινωνεί και κυρίως να θέλει να ανταλλάσσει ιδέες και παραστάσεις. Δεν αποκλείεται τα άτομα να προβάλλουν στις σχέσεις τους τις σχέσεις τους με τα αδέλφια τους, αν έχουν. 

4ο Οίκο:Εδώ έχουμε άτομα που κυρίως θέλουν να νιώθουν ασφάλεια. Απαιτούν, λοιπόν, από τους άλλους να είναι όσο το δυνατόν πιο προστατευτικοί και να μην δημιουργούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με το ίδιο τους το σπίτι. Συνήθως δεν τους αρέσουν οι αλλαγές. 

5ο Οίκο: Τους ενδιαφέρει πολύ σε μία σχέση να μπορούν να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους, μια σχέση που πραγματικά να τους καλύπτει και να μην είναι απλά για να περνούν την ώρα τους. Επίσης προτιμούν σχέσεις οι οποίες έχουν παιχνιδιάρικο χαρακτήρα παρά τυπικό. 

6ο Οίκο: Προσφορα.Εδώ οι άνθρωποι θέλουν μία σταθερή σχέση και σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό είναι τα άτομα που θέλουν να είναι καλά στο εργασιακό τους περιβάλλον.Οι μεταβολές στην καθημερινότητά τους, τούς ενοχλούν αφάνταστα. 

7ο Οίκο: Εδώ έχουμε άτομα που θα δώσουν μεγαλύτερη σημασία στη σχέση και στο σύντροφο. Ο σύντροφός τους θα πρέπει να μην είναι ιδιαίτερα εγωιστής ώστε να μπορεί να τους στηρίζει. Επειδή είναι αρκετά εξωστρεφή άτομα χρειάζονται αρκετή προσοχή ώστε να μην χάσουν την ταυτότητα τους μέσα από μια σχέση. 

8ο Οίκο: Αυτά τα άτομα θέλουν πάνω από όλα να ξέρουν και να νιώθουν ότι η σχέση τους είναι ιδιαίτερα σημαντική. Δεν θα μπορούσαν να είναι σε μία σχέση απλή, χωρίς έντονες συναισθηματικές εναλλαγές, επιδιώκουν να εισέλθουν όσο γίνεται στα πιο βαθιά σημεία της, και ενίοτε μέσω αυτής μεταλλάσσονται ριζικά.

9ο Οίκο:Τα άτομα με αυτόν τον Ήλιο θέλουν πάνω από όλα να νιώσουν ότι η σχέση θα μπορεί να τους ανοίξει νέους ορίζοντες. Αν νιώσουν ότι έχουν μία σχέση που τους καταπιέζει το πιο πιθανό είναι να μείνουν στο τέλος μόνοι τους. 

10ο Οίκο: Απαιτούν από τη σχέση τους να έχει ενα γοητρο.Πολλές φορές αποζητούν να εκφράζει κάποιο συγκεκριμένο ύφος ή να έχει τη μορφή μιας πολύ πετυχημένης life- style σχέσης. Μέσα από τη σχέση τους αυτοί οι άνθρωποι επιβεβαιώνονται ως προς την κοινωνική τους εικόνα.

11ο Οίκο: Εδώ τα άτομα προτιμούν η σχέση τους να είναι φιλική και ανοιχτή στις επαφές της με άλλους ανθρώπους. Τους ενδιαφέρει η συμμετοχή μαζί με το σύντροφό τους σε διάφορες εκδηλώσεις μέσα από τις οποίες και οι δύο θα μπορέσουν να εξελιχθούν. 

12ο Οίκο:Εδώ τα άτομα αγαπούν βαθιά αλλά προτιμούν μία σχέση με πολύ κλειστό χαρακτήρα. Οι σύντροφοί τους πρέπει να είναι πολύ υποστηρικτικοί και να τους δείχνουν όσο το δυνατόν περισσότερο ότι τους καταλαβαίνουν κι ότι τους νιώθουν, γιατί αυτό που τους λείπει κυρίως είναι η κατανόηση της μοναχικοτητας τους.

"Για ποιο λογο ηρθες στη ζωη μου?"

Πρεπει εδω να σημειώσουμε οτι το Ηλιοσεληνιακό δίπολο είναι αυτό που σε όψεις με αλλους πλανητες μπορεί να μας καθηλώσει σε μια σχέση για διάφορους λόγους και να μην μπορούμε να αποδεσμευτούμε από αυτήν. 

Όταν ο Κρόνος, ο Χείρωνας, ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας ή/και ο Πλούτωνας του ενος κάνουν πολύ κοντινή όψη με τον Ήλιο ή/και τη Σελήνη του αλλου (ειδικά αν είναι σύνοδος,τετράγωνο,αντιθεση) δημιουργούν δεσμούς που δύσκολα ξεπερνιούνται και πολύ δύσκολα βρίσκουν την ηρεμία τους τα άτομα που συνθέτουν αυτή τη σχέση.

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ: Με τον Πλούτωνα,το άτομο που δέχεται στο Ηλιοσεληνιακό του δίπολο αυτή την επιρροή,δύσκολα μπορεί να ξεφύγει από τη σχέση. Ο εκπρόσωπος του Πλούτωνα θα προσπαθεί μόνιμα να αναμορφώσει και να κυριαρχήσει πάνω στον άλλο. Τα άτομα με τον Πλούτωνα σε αυτή την όψη είναι πολύ δύσκολο να μπορέσουν να ξεφύγουν και να κάνουν ξανά μία ζωή που να μην έχει ανάγκη την πλουτώνια προσωπικότητα. Οι κρίσεις τις οποίες θα πρέπει να διαχειριστεί το άτομο με τον Ήλιο ή τη Σελήνη είναι τόσες που στο τέλος ίσως και να οδηγηθεί σε πράξεις που δύσκολα θα μπορούσε άλλος να φανταστεί και πολύ δύσκολα θα έκανε. Ο Πλούτωνας είναι πλανήτης που δημιουργεί παθιασμένους δεσμούς.Αν όμως διαχειριστεί αυτή την εξουσία αρνητικά, στο τέλος και τα δύο άτομα θα πληγωθούν.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ: Με τον Ποσειδώνα πάντα έχουμε την αίσθηση της εξιδανικευσης.Το άτομο που έχει τον Ποσειδώνα θολώνει το τοπίο και το αλλο ατομο χανεται μεσα στον κυκεωνα των συναισθηματων του.Δημιουργούνται συχνά απατηλες ή πολύ ρομαντικές σχέσεις που δεν μπορούν όμως να αντέξουν ένα δύσκολο χτύπημα της ζωής. Τα άτομα χάνουν λοιπόν την επαφή τους με τον έξω κόσμο και κυρίως αυτός που έχει τον Ήλιο/τη Σελήνη δεν μπορεί να δει καθαρά την εικόνα. Ο εκπρόσωπος του Ποσειδώνα χτίζει ένα πολύ καλό παραμύθι, μάλιστα κάποιες φορές και συνειδητά, το οποίο στη συνέχεια θα πιστέψει και ο ίδιος. Με αυτό τον τρόπο πάλι το ζευγάρι «φυλακίζεται» και στο τέλος το «ξεπερνά ο χρόνος». Πιο απλά να πούμε ότι αναγκαστικά στο τέλος αυτή η σχέση θα καταρρεύσει από την ίδια την άγνοια των πραγματικών συνθηκών γύρω της. 

ΟΥΡΑΝΟΣ: Φανταστείτε έναν άνθρωπο που κάθε τρεις και λίγο σας δημιουργεί ανασφάλεια και προκαλεί κρίσεις. Αυτός είναι ο ουράνιος τύπος, ο άνθρωπος δηλαδή που στη σχέση κάνει πολύ κοντινές όψεις με τον Ήλιο ή τη Σελήνη μας. Ο εκπρόσωπος του Ουρανού έρχεται και φεύγει σαν μετεωρίτης. Αν ο εκπρόσωπος του Ήλιου και της Σελήνης δεν δεχτεί να αλλάξει, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να κρατήσει αυτή η σχέση. Οι κρίσεις και τα έντονα συναισθήματα που δημιουργεί ο εκπρόσωπος του Ουρανού στην προσωπικότητα και στον συναισθηματικό κόσμο του συντρόφου του θα έχουν ως αποτέλεσμα ο δεύτερος να κουράζεται και ποτέ να μην μπορέσει ολοκληρωτικά να ικανοποιήσει τον πρώτο.Τέτοιες σχέσεις πρέπει να παραμένουν ελευθερες/ανοιχτες, μιας που ο Ουρανός ειναι μη δεσμευτικος (αν προχωρησουν σε γαμο,αυτος θα χαλασει και θα επέλθει ο χωρισμός).

ΧΕΙΡΩΝΑΣ: Συμβαινει συχνα δύο άτομα να συνάπτουν σχέση μεταξύ τους για να μπορέσει να γιατρευτεί ο ένας από τους δύο από κάποιο σημαντικό θέμα του παρελθόντος. Έτσι, το άτομο του οποίου ο Χείρωνας θα σχηματίζει δύσκολες όψεις με το ηλιοσεληνιακό δίπολο του άλλου θα έρθει ως δάσκαλος. Αυτό δεν σημαίνει ότι το γνωρίζει, ούτε οτι αυτό το μάθημά θα είναι ευχάριστο, αλλά ειναι σιγουρα μία διαδικασία που θα φέρει στον άλλο πόνο και μεσα απο τον πονο θα μεταμορφώσει σε ψυχολογικό επίπεδο τον εκπρόσωπο του ηλιοσεληνιακού δίπολου. Συνήθως,όταν το μάθημα ολοκληρώνεται, παύει και ο λόγος ύπαρξης της σχέσης οπότε τα δύο άτομα χωρίζουν. 

ΚΡΟΝΟΣ: Εδω υπαρχει πολλη κριτικη απο το Κρόνειο άτομο.Όταν ο Κρόνος του ενός ειναι σε δυσάρεστη και κλειστή όψη με τον Ήλιο ή τη Σελήνη του αλλου (τετράγωνο,αντιθεση),τοτε,αν ο εκπροσωπος του διπολου δεν εχει χτισει αυτοπεποιθηση, η δύναμη και η αυτοπεποίθηση του μειώνονται μεσα απο τη συνεχη κριτική του αλλου προσωπου, το άτομο πείθεται ότι πράγματι δεν αξίζει, φοβάται να αποδεσμευτεί και να εκφραστεί ελεύθερα, οπότε και παραμένει δίπλα σε κάποιον που δεν τον αγαπα.

«Εσύ μου θυμίζεις κάτι από τα παλιά...» 

Ο Ήλιος και η Σελήνη είναι τα σώματα που σχετίζονται και με τους γονείς μας. Ο Ηλιος ειναι ο πατερας και η Σεληνη η μητερα μας.Έτσι λοιπόν πολλές φορές κάνουμε σχέσεις με άτομα που μας τους θυμίζουν. Συνήθως αυτή η «επανάληψη» γίνεται όταν δεν έχουμε καταφέρει να εξελιχθούμε στη ζωή μας, άρα πρέπει να πάρουμε κάποιο εξελικτικό μάθημα και κατ’ επέκταση, ο «γονέας» θα έρθει με τη μορφή ενός άλλου προσώπου στη ζωή μας (του συντροφου μας), για να μας ωθήσει να αντιμετωπίσουμε κατάλοιπα από την παιδική μας ηλικία που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε ακόμα.

ΠΗΓΗ www.christosarchos.gr

          

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!