Κρητικος....Αύγουστος!!

Αύγουστος! Τελευταίος μήνας του καλοκαιριού (τυπικά) και ο μήνας των αδειών! Ο μήνας που προσπαθούν οι οικογένειες να ξεκλέψουν λίγο χρόνο και να ξεκουραστούν λίγες μέρες κοντά στην θάλασσα με τα παιδιά τους! Η Κρήτη είναι ένα νησί με ατελείωτες παραλίες αρκετές από τις οποίες ενδείκνυνται για οικογένειες με παιδιά, άλλες πάλι όχι!

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΛΑΪΤΗ

Αύγουστος! Τελευταίος μήνας του καλοκαιριού (τυπικά) και ο μήνας των αδειών! Ο μήνας που προσπαθούν οι οικογένειες να ξεκλέψουν λίγο χρόνο και να ξεκουραστούν λίγες μέρες κοντά στην θάλασσα με τα παιδιά τους! Η Κρήτη είναι ένα νησί με ατελείωτες παραλίες αρκετές από τις οποίες ενδείκνυνται για οικογένειες με παιδιά, άλλες πάλι όχι! Οι παραλίες που θεωρούμε ιδανικές για παιδιά καλό είναι να είναι ρηχές, ήρεμες, απάνεμες και χωρίς κύμα, να έχουν άμμο ή τουλάχιστον καθόλου πέτρες, αλλά και να βρίσκονται κοντά σε ξενοδοχεία και εστιατόρια!


Αποτέλεσμα εικόνας για παλαιοχωραΑποτέλεσμα εικόνας για φραγκοκαστελο σφακιαΑποτέλεσμα εικόνας για καλυβακι γεωργιουποληΑποτέλεσμα εικόνας για λουτρακι χανιαΑποτέλεσμα εικόνας για σταυρος χανιαΑποτέλεσμα εικόνας για χρυση ακτηΑποτέλεσμα εικόνας για στο ΜαράθιΑποτέλεσμα εικόνας για φαλασαρναΑποτέλεσμα εικόνας για ελαφονησι

Στο νότο των Χανίων, οι μικροί μας φίλοι μπορούν να πλατσουρίσουν ανέμελα στις ρηχές αμμουδιές του Φραγκοκάστελου, της Παλαιόχωρας, του Ελαφονησίου(Συμβουλή: Φροντίστε να έχετε ομπρέλες και είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και νερό) και των Φαλάσαρνων( Να τσεκάρετε πρώτα τον καιρό γιατί είναι μια παραλία εκτεθειμένη στους βόρειους ανέμους) . Στο βορρά, προστασία από τους βοριάδες προσφέρουν οι παραλίες στο Μαράθι, στη Χρυσή Ακτή, στο Σταυρό, στο Λουτράκι και στο Καλυβάκι της Γεωργιούπολης.

Αποτέλεσμα εικόνας για πάνορμος ρεθύμνουΑποτέλεσμα εικόνας για μπαλι ρεθυμνο Αποτέλεσμα εικόνας για δαμνόνι
Αποτέλεσμα εικόνας για πλακιας

Το Ρέθυμνο προσφέρει μερικές από τις ωραιότερες παραλίες για παιδιά, με γνωστότερο προορισμό τον Πλακία και τοΔαμνόνι. Στο βορρά, σίγουρη προστασία από τον κυματισμό προσφέρουν οι απάνεμες παραλίες στο Μπαλί και στο Πάνορμο.
Αποτέλεσμα εικόνας για τσουτσουρος κρητη Αποτέλεσμα εικόνας για αγια πελαγια κρητη Αποτέλεσμα εικόνας για ΚερατόκαμποςΑποτέλεσμα εικόνας για γουβες Αποτέλεσμα εικόνας για χερσονησος Αποτέλεσμα εικόνας για σταλιδα

Ο Κερατόκαμπος και ο Τσούτσουρας είναι από τις πιο αγαπημένες παραλίες των Κρητικών για οικογενειακές διακοπές όσον αφορά το νότιο Ηράκλειο. Αντίστοιχα, στο βορρά οι καλά οργανωμένες παραλίες της Αγίας Πελαγίας, στα λιμανάκια των Γουβών, της Χερσονήσου και της Σταλίδας προσφέρονται για παιδιά. .
Αποτέλεσμα εικόνας για ελούντα παραλιεςΑποτέλεσμα εικόνας για αγιος νικολαος παραλιες
Αποτέλεσμα εικόνας για μακρυγιαλος λασιθιου
Αποτέλεσμα εικόνας για κουρεμενος σητειαΑποτέλεσμα εικόνας για χιονα σητεια
Στο Λασίθι, οι παραλίες κοντά στον Άγιο Νικόλαο και στην Ελούντα θεωρούνται σχεδόν όλες ιδανικές για παιδιά, καθώς είναι καλά κρυμμένες στο μεγάλο κόλπο του Μιραμπέλου. Εξίσου κατάλληλες είναι οι παραλίες του Μακρύγιαλου, του Κουρεμένου και της Χιώνας.
Από το σημερινό άρθρο δεν θα μπορούσαν να λείπουν κάποιες μικρές συμβουλές για παιδιά και παραλία!
1.Ντύσε το παιδί σου ωραία, μην ξεχάσεις τα γυαλιά, το καπέλο και το αντηλιακό. Γιατί όχι να τα βάλει το παιδί στη δική του τσάντα; Να είναι ανεξάρτητο. Να βάλει μέσα και κάτι δικό του; Πρέπει όλα να του τα κουβαλάς εσύ;

2.Δεν χρειάζεται στην παραλία να κουβαλήσετε όλα τα παιχνίδια που έχετε στο σπίτι. Λίγα παιχνίδια θαλάσσης αρκούν. Δεν είναι απαραίτητο να κουβαλήσεις όλο το Τζάμπο στην ακτή. Άφησε το παιδί να ευχαριστηθεί την άμμο. Να βάλει τα χέρια του να φτιάξει ένα πύργο. Να χρησιμοποιήσει φύκια, κοχύλια και βοτσαλάκια.

3.Μην χρησιμοποιείτε παραπάνω από τις ξαπλώστρες που χρειάζεστε. Συνήθως κάθεστε σε μία ο καθένας και οι υπόλοιπες χρησιμεύουν για να ακουμπήσετε παιχνίδια, ρούχα, φαγητό και όλα όσα κουβαλάτε από το σπίτι. Τα είπαμε, δεν κάνουμε μετακόμιση στην παραλία. Για ένα μπανάκι πάμε!

4.Ε, θα μπει στη θάλασσα, δεν θα μπει; Κολύμπι ξέρει; Μπρατσάκια, κουλούρες και μπλούζες – σωσίβια καλά είναι, αλλά καλύτερα να κάτσεις δίπλα του και μαζί με το παιχνίδι να του μάθεις και δυο απλωτές. Ή πώς να κουνάει τα ποδαράκια. Προς Θεού!

5.Να είσαι κι εσύ μέσα στο νερό. Θα το αναφέρω κι ας είναι κλισέ. Θέλεις να γίνεις κι εσύ μια μάνα, Γιωργάκηηηη όχι στα βαθιά παιδί μου; Ε; Πες; Θες;

6.Η Θάλασσα ανοίγει την όρεξη. Το ξέρω. Πρέπει να έχεις κάτι μαζί σου να φάει το παιδί. Ένα φρούτο ή ένα μπολάκι με φαγητό. Μικρές ποσότητες. Τάισε το παιδί κάτω από την ομπρέλα σου ή αν τρώει μόνο του κάλεσε το στον ίδιο χώρο για λίγο να φάει. Προς Θεού, μην τα "μπουκώνεις" τα παιδιά. Λίγο φαγητό στην παραλία. Εκτός κι αν πίστεψες ποτέ ότι θα περιμένει 3 ώρες να βουτήξει.

7.Ο ήλιος είναι κουραστικός για τα παιδιά. Αυτά ξεχνούν να πίνουν νερό, αλλά όχι εσείς. Νερό και χυμούς χωρίς ζάχαρη για τα παιδιά στην παραλία έχει πάντα φροντίσει η καλή μαμά να έχει μαζί της.

8.Βλέπεις ότι το παιδί τρέχει επικίνδυνα προς το νερό. Σηκώνεσαι. Παρατηρείς σε ετοιμότητα. Δεν μιλάς καθόλου. Αν βάλει νερό στο κουβαδάκι και μετά γυρίσει στην κατασκευή του false alarm. Αν συνεχίσει να κινείται προς το νερό και δεν κολυμπάει καλά πηγαίνεις τρέχοντας από πίσω. Όχι. Δεν φωνάζεις όσο τρέχεις. Απλά τρέχεις κοντά του.

9.Κάποια άλλη κυρία ή κύριος που δεν έχει παιδί ξαπλώνει στην παραλία. Κάνει ηλιοθεραπεία. Διαβάζει. Κοιμάται στην παραλία. Το παιδί σου περνάει δίπλα του συνεχώς. Πετάει άμμο, πετάει νερά, τον πατάει. Κι εσύ δεν ένιωθες το ίδιο όταν δεν είχες παιδί; Δεν ήθελες κανένας να σε ενοχλεί. Εξήγησε στο παιδί ότι πρέπει να παίξει λίγο πιο μακριά ή να προσέχει να μην ενοχλεί όσους ξεκουράζονται στην ξαπλώστρα τους. Αν δεν το καταλάβει, βρες του εσύ άλλο σημείο να παίξει.

10.Το παιδί πάτησε κάτι, κάηκε στην άμμο, κάποιος του πήρε το παιχνίδι και πολύ γρήγορα βάζει τα κλάματα. Αν του φωνάξετε γιατί κλαίει, δεν θα σταματήσει έτσι δεν είναι; Το έχετε δοκιμάσει εξάλλου. Πηγαίνετε κοντά του.

11.Όχι, η παραλία δεν είναι το σωστό μέρος για να καβγαδίσετε με τον άντρα σας. Το σωστό μέρος για να λύσετε τις όποιες διαφορές με τον σύζυγό σας είναι το σπίτι σας. Η παραλία είναι το σωστό μέρος τα παιδιά σας να κάνουν φίλους. Να παίξουν μαζί. Να μοιραστούν τα παιχνίδια τους. Αν δεν τα έχετε μάθει να είναι κοινωνικά, που θα έπρεπε, βοηθήστε τα χωρίς να τα κρίνετε.

12.Το παιδί σας θέλει τσίσα. Όταν φτάσετε στην παραλία, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δείτε που βρίσκεται η πιο κοντινή τουαλέτα ή ο πιο κοντινός θάμνος. Όχι δεν τα μαθαίνουμε τα παιδιά να κατουρούν στη θάλασσα.

13.Αν το παιδί δείχνει να μην ευχαριστιέται την θάλασσα, αν δεν του αρέσει τίποτα, αν γκρινιάζει, πρέπει να φύγετε. Το ξέρω κάπως αλλιώς το είχατε σχεδιάσει, αλλά τι να κάνουμε; Το παιδί κουράστηκε και πρέπει να πάει στο σπίτι.

14.Μόλις φύγετε από την παραλία φροντίστε να μαζέψετε όσα σκουπίδια κάνατε. Ναι. Και όλα τα παιχνίδια σας. Υπάρχουν ακόμη πολλά μέρη για όμορφες οικογενειακές διακοπές στην Κρήτη εμείς αναφέραμε απλά μερικές! Ο μόνο τρόπος να μάθετε τις υπόλοιπες είναι ένα όμορφο και αναζωογονητικό ταξίδι στην πανέμορφη Κρήτη! Nα θυμάστε πως το σημαντικότερο στις οικογενειακές διακοπές είναι όλη η οικογένεια να περνάει χρόνο μαζί! Οι καλοκαιρινές αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων μας συντροφεύουν όλη μας τη ζωή! Τα παιχνίδια στη θάλασσα με τον μπαμπά, το τάπερ με το φαγητό της μαμάς κάτω από τα δέντρα, η ατέλειωτη μάχη των γονιών μας να καταφέρουν να μας βγάλουν από τη θάλασσα και εμείς να λέμε ακόμη λίγο, είναι λίγες από τις σκηνές διακοπών που μας συντροφεύουν τις μουντές Δευτέρες του φθινοπώρου.. Τα παιδιά μεγαλώνουν, πιο γρήγορα από ότι κάποιος μπορεί να φανταστεί για αυτό φροντίστε αυτό το καλοκαίρι να τους μείνει αξέχαστο! Και εσείς, χαλαρώστε, αφήστε τον freddo στο τραπεζάκι και φτιάξτε το παλάτι που πάντα ονειρευόσασταν στην άμμο, ακόμη και εσείς που ίσως δεν έχετε ακόμη παιδιά γίνετε εσείς παιδιά ακόμη και αν το βράδυ κουβαλήσετε τη μισή παραλία σε άμμο μέσα στο μαγιό σας… δεν πειράζει τη σκουπίζετε αύριο..τώρα φάτε μια τεράστια φέτα καρπούζι και πιείτε και το ζουμί!

Σας φιλω!

Υ.Γ Προσωπικά πάω να πιω το πιο τέλειο smoothies ροδακινο! Συνταγή για όποιον ζήλεψε..

Συστατικά για 2 smoothies 400γρ ώριμα ροδάκινα 200γρ γιαούρτι στραγγιστό 200ml γάλα 3 κ.σ μέλι 100γρ πάγο

Εκτέλεση Ξεπλένουμε, καθαρίζουμε, κόβουμε τα ροδάκινα Στο μπλέντερ θρυμματίζουμε πρώτα τα παγάκια και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά!

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!