Όταν ο Mark Wiens γνώρισε και μαγεύτηκε από τις Κρητικές γεύσεις!!!ENA ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΕΤΕ!!

κρητη,φαγητο,βιντεο,Ο κορυφαίος λόγος που ήθελα να επισκεφτώ την Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, ήταν να δοκιμάσω το φαγητό. Το κρητικό φαγητό είναι γνωστό για την απίστευτη διατροφή του σε όλη τη Μεσόγειο. Παρόλο που είναι ένα νησί που περιβάλλεται από τη θάλασσα, η Κρήτη   είναι πιο γνωστή για το αρνί και το κρέας αντί για τα θαλασσινά.


Μια μέρα ενώ η γυναίκα μου και εγώ ήμασταν στα Χανιά της Κρήτης, οδηγήσαμε σε ένα τοπικό εστιατόριο στα βουνά που ονομάζεται Ντουνιάς (δεν είμαι σίγουρος για το αγγλικό όνομα). Αμέσως μόλις φτάσαμε, συναντήσαμε τον απίστευτα παθιασμένο ιδιοκτήτη και τον παρακολουθούσα να μαγειρεύει παραδοσιακό φαγητό στην κρήνη σε πήλινα δοχεία πάνω από τη φωτιά, ήξερα ότι θα ήταν μια απίστευτη εμπειρία φαγητού.

Πριν από το φαγητό, πήγα μια γρήγορη βόλτα γύρω από το αγρόκτημα, για να δούμε όλα τα προϊόντα και τα ζώα που είχαν στην ιδιοκτησία τους. Όλα τα μαγειρεμένα ήταν από το αγρόκτημα του ,από τη γη του - το κρέας, τα λαχανικά, τα φρούτα, τα καρυκεύματα, ακόμα και το κρασί. Όλα ήταν τοπικά και εποχιακά.

Μετά το περπάτημα, ζήτησα απλώς από τον ιδιοκτήτη να μου ετοιμάσει μερικά από τα αγαπημένα του πιάτα  ημέρας. Απολαύσαμε μερικά απίστευτα κρασιά, ψωμί και κατσικάκι. Όλα ήταν καθαρά νόστιμα, καρυκευμένα με κρασί και δεντρολίβανο, και γεμάτα φυσικές μεσογειακές γεύσεις. Μας σέρβιρε μερικά ακόμα κρητικά πιάτα, όλα εκπληκτικά καλά.

Το μόνο παράπονό μου ήταν ότι δεν σκοπεύαμε να μείνουμε αρκετά μακριά. Έπρεπε να φάμε και στη συνέχεια να επιστρέψουμε στην πόλη των Χανίων γιατί είχα και κάτι άλλο προγραμματισμένο εκείνη την ημέρα. Είναι το είδος του εστιατορίου που θα μπορούσατε να πάτε και να βρεθείτε για όλη την ημέρα.

Ντουνιάς - Ένα εκπληκτικό αυθεντικό εστιατόριο στην Κρήτη όπου όλα μαγειρεύονται με παραδοσιακό τρόπο... από αγνή αγάπη


creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!