Μυραγάπη. Ένα καζάνι γεμάτο παράδοση!!! ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟΓΡΑΦΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΡΚΟΥΛΙΔΗ

Βρίσκεται στο χωριό Στείρωνα Μονοφατσίου 30 χιλιόμετρα έξω από το Ηράκλειο.
Προς το τέλος του χωριού στο ανηφορικό του σχολείου στην πάνω μεριά.
Το όνομα Μυραγάπη το πήρε από τους παλιούς ιδιοκτήτες του το ζεύγος Μύρος  και Αγάπη Κόρσαββα που του έδωσαν την ονομασία αυτή τα παιδιά τους. 
Λειτουργεί από το 1950. Ήταν παλιά ένα απλό καζάνι μέχρι κοντά το 1990. 

Όταν οι γιοί τους μεγάλωσαν ο Γιώργος και ο Βασίλης οι νέοι ιδιοκτήτες πλέον άρχισαν να το χτίζουν από την αρχή. Βάζοντας Παραδοσιακές Κρητικές πινελιές και να το μεγαλώσουν. Δίνοντας μια νέα πνοή, μια ευχάριστη αλλαγή που κάθε χειμώνα καλοκαίρι έχει πολλούς τουρίστες και είναι πλέον γνωστό σε όλη την Κρήτη και σε πολλά άλλα ελληνικά μέρη.

Δεν είναι πλέον ένα συνηθισμένο καζάνι, όπως τα αλλά, αλλά έχει κάτι το διαφορετικό. 

Λειτουργεί όλο το χρόνο. Και ως ταβέρνα. Με ωραία κρητικά παραδοσιακά φαγητά που μπορείς να γευτείς και την ρακή τους. 

Έχει χώρο για κρητικό χορό με μόνιμους δικούς του Παραδοσιακούς Καλλιτέχνες για να διασκεδάσεις. Κάθε  χρόνο γίνονται κρητικές εκδηλώσεις, κοπή πίτας, αρραβώνες αλλά και βαπτίσεις ακόμα. 

Από αρχιτεκτονική; Όλο πέτρα, με τζάκι, ξυλόφουρνους, και πολλά παραδοσιακά αντικείμενα όμορφα κρεμασμένα στους τοίχους αλλά και στους χώρους του.

Ένας από τους ιδιοκτήτες ξεναγεί τους καλεσμένους σε όλο το καζάνι λέγοντας την ιστορία της ρακής. Πως πρωτοήλθε στην Κρήτη, και πως παρασκευάζεται. 

Σε μια αίθουσα υπάρχουν μεγάλα βαρέλια με κρασί που βγάζουν οι ιδιοκτήτες για τους καλεσμένους. Πριν καθίσετε να φάτε, θα δοκιμάσετε το υπέροχο κρασί τους και μετά θα επιλέξετε πιο θα παραγγείλετε. Θα δοκιμάσετε και την ρακή. Αλλά θα ακούσετε και την ιστορία από τον Βασίλη τον ιδιοκτήτη. Αλλά θα ρίξετε και έναν Κρητικό χορό. 

Ας δείξουμε μερικές φωτογραφίες για να σας πείσουμε.


ΒΙΝΤΕΟ

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!