Να αγαπάς το σώμα σου, έτσι όπως είναι.!!
ΓΡΑΦΕΙ Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΡΟΥΓΚΙΑΒΟΥΡΗ

Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι έχουν σοβαρό πρόβλημα σχετικά με την αυτοπεποίθηση τους. Οι περισσότεροι καθόταν στο τέρμα της τάξης, άλλοι στη θάλασσα δεν έβγαζαν την μπλούζα τους διότι φοβόταν ότι θα τους κοροιδέψουν, οι γυναίκες δεν βάζουν φορέματα και σορτσάκια γιατί νομίζουν πως είναι χοντρές. Λοιπόν, έχουν άδικο. 

Το αν έχεις παραπάνω κιλά, αν έχεις λίγο κοιλίτσα ή μπουτάκια δεν σε κάνει κακό άνθρωπο ούτε άξιο σχολιασμού! Περπάτα στο δρόμο ελεύθερος να μη σε νοιάζει τι θα πουν οι γύρω σου, κανείς δεν είναι καλύτερος από εσένα κι αυτό να το θυμάσαι. Δεν έχουμε καταλάβει το νόημα, το θέμα δεν είναι να ανταποκρίνεσαι στις προσδοκίες των άλλων μα να αρέσεις σε εσένα και να είσαι υγιής. Δεν υπάρχει "ιδανικό βάρος" κι αυτό δε σημαίνει πως ότι κι αν κάνουμε δε θα είμαστε αρκετοί. 

 Αν ήταν πράγματι ιδανικό θα παρέμενε αδιαπραγμάτευτα αναλλοίωτο κι απαράλλαχτο στο πέρασμα των χρόνων! Δε σε γέννησε η μανούλα σου για να αρέσεις στους άλλους ούτε σε ανέθρεψε γι'αυτό το σκοπό κι αυτό στο εγγυώμαι. Να μη νιώθεις το σώμα σου σαν απειλή, να το φροντίζεις. Πάψε να γίνεσαι κρίκος της αλυσίδας και όλο το ιστορικό στον υπολογιστή σου να είναι του τύπου "Πώς να χάσεις κιλά" "Εύκολες διαίτες" σαν πολύ σημασία δεν έδωσες; 

Πήγαινε μπροστά στον καθρέπτη χωρίς ρούχα, κι όταν το κάνεις δες πόση ομορφία αγνοούσες όλον αυτό τον καιρό. Όταν θα βρίσκεσαι με το ταίρι σου μην σκέφτεσαι το πως θα σε δει και να μη ντρέπεσαι. Να αλλάξεις κάτι επειδή εσύ θα το θέλεις με αγάπη, στοργή. Όπως κι αν είσαι τα πρότυπα κανονικότητας δε θα είναι ποτέ ευχαριστημένα, οπότε ας τρως πατατάκια όλη νύχτα βλέποντας την αγαπημένη σου σειρά. 

Να μη σε ενδιαφέρει το τι θα πουν, να μην τους ευχαριστείς κάθε φορά που σου λένε πως αδυνάτισες δεν είσαι υποχρεωμένος, δεν χρειάζεται να αλλάξεις σώμα τη σκέψη και τις νοοτροπίες σου αποδέξου αυτό που είσαι. Μην βλέπεις τα μοντέλα από τα περιοδικά με τα "υπέροχα" κορμιά τους και να ζηλεύεις, δεν έχουν τίποτα παραπάνω από εσένα. Μπορείς να πας στην παραλία να φλερτάρεις να κάνεις όλα εκείνα που σε έχουν πείσει πως υστερείς. Το σώμα είναι επένδυση να το αγαπάς και να το φροντίζεις επειδή σ'αρέσει και να μη το μισείς.  

Είστε πανέμορφοι και τα αξίζετε όλα.
    

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!