''Βολιταρίζουμε'' με ένα υπέροχο βίντεο στην πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου, στον Άγιο Νικόλαο...!!!!!

ΒΙΝΤΕΟ-ΚΕΙΜΕΝΟ:ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΩΜΑΤΑΣ
Ο Άγιος Νικόλαος κατά το παρελθόν ονομαζόταν Μαντράκι για τον λόγο ότι υπήρχαν πολλές μάντρες στην γύρω περιοχή για τα κατσίκια των χωρικών που ξεχειμώνιαζαν.

Ακόμη μία άλλη γνωστή ονομασία του Αγίου Νικολάου είναι ο Γιαλός, όπου μέχρι και σήμερα χρησιμοποιείται από πολλούς κατοίκους των γύρω χωριών.

Ο Άγιος Νικόλαος φημίζεται για την περίφημη λιμνοθάλασσα "Βουλισμένη" που κοσμεί το κέντρο της πόλης, τις θάλασσες και τις ακτές που μαζί με τον τουρισμό προσελκύουν χιλιάδες κόσμο τους θερινούς μήνες όπου κάθε χρόνο ακμάζει όλο και περισσότερο μα και για δεκάδες άλλους λόγους όπου θα τους διαπιστώσετε με την πρώτη σας επίσκεψη στην πόλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Άγιος Νικόλαος και μεμονωμένα η "Λίμνη" αναφέρονται σε πολλούς αρχαίους μύθους, ένας από αυτούς θέλουν τις θεές Αθηνά και Άρτεμη να λούζονται σε αυτή.
Ακόμη... δύο αστικοί μύθοι για την Βουλισμένη ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει πυθμένας, και ότι η Λίμνη συνδέεται με το ηφαίστειο της Σαντορίνης, καθώς κατά την τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου, τα νερά της Λίμνης φούσκωσαν και πλημμύρισαν τα περίγυρα μέρη.

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!