ΚΟΛΟΚΥΘΑ Ή ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ,ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ!!






ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΛΑΪΤΗ

Παρθένα νερά και μοναδικό σκηνικό σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Κρήτης
Πολύ κοντά στην Ελούντα και στη χερσόνησο της Σπιναλόγκας, υπάρχει ένα νησάκι που ονομάζεται Κολοκύθα. Ακριβώς απέναντι από το νησάκι βρίσκεται μια υπέροχη παραλία, η παραλία του Αγίου Λουκά ή της Κολοκύθας όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι.

Τα νερά είναι υπέροχα και το σκηνικό με το νησάκι της Σπιναλόγκας σε μεταφέρει σε άλλες νοσταλγικές εποχές. Οι γέρικες ελιές προσφέρουν απλόχερα τη σκιά τους και προσθέτουν και άλλες πινελιές γραφικότητας.

Η Κολοκύθα είναι ένα μέρος που αξίζει πραγματικά να επισκεφτείτε εάν βρεθείτε στην περιοχή και ειδικά εάν έχετε λίγο μεγαλύτερα παιδιά. Μπορείτε να φτάσετε είτε με τα πόδια από το εκκλησάκι του Αγίου Λουκά- μόλις πέντε λεπτά περπάτημα- είτε με τα εκδρομικά καραβάκια της γραμμής. Ιδιαίτερα η διαδρομή μέσω του Αγίου Λουκά είναι πανέμορφη και θα σας την προτείναμε ανεπιφύλακτα εάν διαθέτετε τζιπ και σας αρέσει το περπάτημα.



Τι πρέπει να γνωρίζετε
Καλό θα ήταν να αποφύγετε να επισκεφτείτε την παραλία τα μεσημέρια του Αυγούστου μιας και τα καραβάκια μεταφέρουν αρκετό κόσμο που “κρύβει” την απίστευτη ομορφιά της
Η παραλία της Κολοκύθας δεν είναι καθόλου οργανωμένη. Εάν έχετε μικρά παιδιά μαζί σας ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε πριν την επισκεφτείτε, καθώς δεν υπάρχει η στοιχειώδης υποδομή (ομπρέλες, ξαπλώστρες ή κάποια καντίνα για νερό και σνακ)

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!