Μάλια..!!!Ένα μέρος παρεξηγημένο που αξίζει να ανακαλύψουμε!

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΛΑΪΤΗ

Μπαράκια, μεθυσμένοι τουρίστες, ποτά, μπόμπες, θόρυβος, ελευθέρων ηθών νέοι που επιδίδονται σε άσεμνες πράξεις όπου βρεθούν και όπου σταθούν, είναι οι σκέψεις που περνούν από το μυαλό των περισσοτέρων ακούγοντας τη λέξη Μάλια!

 Ένα μέρος το οποίο είναι αρκετά παρεξηγημένο, όχι γιατί τα παραπάνω δεν ισχύουν αλλά γιατί προσφέρει  πολλά παραπάνω τα οποία συχνά παραβλέπουμε ή δεν μπαίνουμε στον κόπο να ανακαλύψουμε!
Τα Μάλια βρίσκονται 34 χλμ ανατολικά του Ηρακλείου. Ο κεντρικός τους δρόμος μοιάζει να χωρίζει την πόλη στα δύο : Την παλιά από τη νέα πόλη. Κάποτε τα Μάλια ήταν γνωστά για τις πεντανόστιμες πατάτες τους, πλέον είναι μια περιοχή που ασχολείται περισσότερο με τον τουρισμό. Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια Ελληνικά και διεθνή, pubs και αμέτρητα μπαράκια.
Περπατώντας την επάνω γειτονιά βρίσκεσαι ανάμεσα από μπουκαμβίλιες, στενά δρομάκια, πετρόχτιστα σπιτάκια και παραδοσιακά ταβερνάκια. Η κάτω γειτονιά είναι γεμάτη με μέρη για διασκέδαση.
Η κεντρική παραλία των Μαλίων είναι πολυσύχναστη και οργανωμένη. Υπάρχει όμως και η παραλία «Ποταμός», μία μεγάλη(περίπου 700μ) αμμώδης παραλία, άρτια οργανωμένη , με πολύ λιγότερο κόσμο, λίγα μέτρα παραπέρα βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος των Μαλίων, το 3Ο σε μέγεθος Μινωικό ανάκτορο της Κρήτης το οποίο χτίστηκε το 1900πΧ. Σύμφωνα με το μύθο ήταν η κατοικία του αδελφού του Βασιλιά Μίνωα, Σαρπηδόνα.Την ημέρα υπάρχει μια απίστευτη ηρεμία στην περιοχή και αυτό συνεχίζεται μέχρι αργά το βράδυ. Το βράδυ ξεκινούν  οι μουσικές να παίζουν δυνατά και όλοι βγαίνουν για διασκέδαση.. οι επιλογές πολλές καλύπτουν κάθε τσέπη, ηλικιακή ομάδα, φύλο, μουσικές προτιμήσεις. Το αλκοόλ ρέει άφθονο και εκεί ορισμένοι πέφτουν στην παγίδα. Μία πόλη πρέπει να σέβεται τους επισκέπτες της και την ανθρώπινη ζωή, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.. η αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε ένα σταυροδρόμι..να κατηγορήσω τους τουρίστες που πίνουν το Βόσπορο (ορισμένους) ή τους μαγαζάτορες (πάλι ορισμένους) που ποτίζουν  τους τουρίστες οινόπνευμα σκέτο? #NOTCOOL 
Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις και από ότι είδα φέτος αυτές οι εξαιρέσεις είναι πολλές! Υπάρχουν πολλά μαγαζιά τα οποία σερβίρουν ποιοτικά φαγητά και ποτά. Είδα μαγαζάτορες οι οποίοι θέλουν ένα κόσμο ποιοτικότερο, να ανεβάσουν το επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών. Μίλησα με ανθρώπους οι οποίοι βαρέθηκαν να ακούνε ότι ο τόπος τους είναι ένας τεράστιος οίκος ανοχής.
Δεν είναι κακό να υπάρχει ένας μέρος να μπορείς να συνδυάσεις χαλάρωση και διασκέδαση. Πρέπει όμως όλοι , από τους έχοντες τουριστικές επιχειρήσεις μέχρι και εμείς που προβάλλουμε τον τόπο μας να φροντίσουμε οι επισκέπτες να έχουν μια ασφαλή διαμονή και όμορφες εμπειρίες και όχι μια παραπάνω εγγραφή στον πάροχο υγείας τους από τα ελληνικά νοσοκομεία!
Εγώ πέρασα ένα καταπληκτικό τριήμερο και είδα κόσμο καλό, ευγενικό και τουρίστες οι οποίοι υπολάμβαναν την ηρεμία . Ίσως ήταν  τόσο ήρεμα και ευχάριστα επειδή είναι ακόμη νωρίς. Ίσως όντως κάτι άλλαξε! Μακάρι να άλλαξε! Τα Μάλια είναι μία πόλη η οποία έχει πολλά να προσφέρει αρκεί να τα ανακαλύψουμε!

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!