«Ωμό νερό», η νέα μόδα!!! Τραγικό αλλά αληθινό!Οι περισσότερες, αν όχι όλες, οι μόδες υγείας και διατροφής ξεκίνησαν από τις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα από τη Καλιφόρνια.

Από την περιοχή αυτή και την ίδια κατηγορία ατόμων, ξεκίνησαν διατροφικοί μύθοι όπως αυτός του ωμού γάλακτος, της κατανάλωσης ούρων τα οποία υποτίθεται πως θεραπεύουν κάθε ασθένεια, ή της άρνησης των εμβολίων.

Δεν είναι περίεργο λοιπόν που από την Καλιφόρνια πάλι και ουσιαστικά από άτομα με το ίδιο προφίλ, μας έρχεται και η νέα μόδα της κατανάλωσης «ωμού νερού».


Το ωμό νερό είναι το μη φιλτραρισμένο, μη αποστειρωμένο νερό, όπως δηλαδή έρχεται από τη φύση και τις πηγές.

Οι υποστηρικτές αυτής της νέας μόδας πιστεύουν πως αν δεν φιλτραριστεί το νερό τότε αυτό είναι πιο καλό για τον άνθρωπο και το επιλέγουν τα άτομα τα οποία είναι ήδη ακραίοι στις διατροφικές τους συνήθειες.

Η ιδέα πως το ωμό νερό προσφέρει κάτι παραπάνω από το φιλτραρισμένο προκύπτει από το μύθο που λέει πως ότι είναι φυσικό είναι και καλό, ένας μύθος που εύκολα μας οδηγεί σε λάθη που μπορούν να κάνουν ζημιά στην υγεία μας, όπως έχουμε δει σε πάρα πολλές περιπτώσεις.

Δεν είναι τυχαίο που οι άνθρωποι οδηγηθήκαμε στην επεξεργασία και καθαρισμό του νερού που πίνουμε.
Το νερό, όπως βγαίνει από πηγές ή κυλά σε ποτάμια και λίμνες, έχει περάσει από πάρα πολλά μέρη, μερικά από αυτά έχουν συστατικά βλαβερά για την υγεία μας. Ακόμα και το νερό της καθαρότερης πηγής μπορεί να έχει περάσει από φυτά ή ζώα σε αποσύνθεση, από κόπρανα ή ούρα, να περιέχει άλατα, χώμα ή μέχρι και ραδιενεργά υλικά, να είναι μολυσμένο από μικρόβια, βακτήρια, και μύκητες.

Μερικά από τα παραπάνω μπορούν να προκαλέσουν από διάρροια και εμετούς μέχρι χολέρα!

Οι πρόγονοί μας δεν ήξεραν λεπτομέρειες, αλλά ήξεραν αρκετά ώστε να βράζουν το νερό πριν το πιουν και από αυτό το απλό βράσιμο ξεκίνησε η διαδικασία του καθαρισμού του νερού η οποία έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα ώστε να προστατευόμαστε από όλα τις επικίνδυνες συνέπειες του ωμού νερού.

Αλλά οι άνθρωποι καταναλώνουμε τόσα χρόνια καθαρό νερό ώστε, όπως και με τα εμβόλια, έχουμε ξεχάσει τις συνέπειες κατανάλωσης ωμού νερού.

Όλοι αυτοί λοιπόν που καταναλώνουν ωμό νερό ρισκάρουν με τη τύχη τους και την υγεία τους. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και δεν προσφέρει απολύτως τίποτα περισσότερο από το φιλτραρισμένο νερό.

Σαν να μην έφτανε το ρίσκο στην υγεία μας, υπάρχει και το μεγάλο κόστος αγοράς του ωμού νερού που φτάνει, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και τα 6 δολάρια το λίτρο!

Όπως όλες οι διατροφικές μόδες, έτσι και αυτή του ωμού νερού δεν είναι απλώς αδιάφορη σε διατροφική αξία, αλλά είναι και επικίνδυνη και ακριβή.


Θοδωρής Μαγουλάς

Αρθρογράφος - Ερευνητής-
http://ellinikahoaxes.gr

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!