Καθάρισμα ψυγείου!Δε νομίζω να είναι και το καλύτερό σου, έτσι;


ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ,ΣΠΙΤΙ,ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ,ΨΥΓΕΙΟ,ΒΡΩΜΙΚΟ ΨΥΓΕΙΟ


ΓΡΑΦΕΙ Η ΗΛΙΑΝΑ ΦΑΣΟΥΛΑ

Είναι μία από τις δουλειές που αναβάλλουμε πολύ συχνά γιατί νομίζουμε ότι θα μας πάρει πολλή παραπάνω ώρα από ότι στην πραγματικότητα. Κι όμως, δεν είναι έτσι!

Πάμε να καθαρίσουμε μαζί το εσωτερικό του ψυγείου βήμα- βήμα:

- Άδειασε όλα τα τρόφιμα/λαχανικά/ ταπεράκια, ό, τι υπάρχει μέσα στο ψυγείο σου. Πέταξε ό, τι έχει χαλάσει ή δεν πρόκειται να φας. Γενικότερα είναι μια καλή ευκαιρία για ξεκαθάρισμα σε αυτά που έχεις μέσα.
- Αν έχεις καιρό να καθαρίσεις το ψυγείο, βγάλε τα ράφια και τα συρτάρια του και σαπούνισέ τα. Εναλλακτικά, εάν χρειάζονται απλά ένα πέρασμα και όχι βαθύ καθάρισμα, αρχικά σκούπισέ τα και στη συνέχειά ψέκασε με τη βοήθεια ενός σπρέυ διάλυμα από νερό με λευκό ξύδι. Το λευκό ξύδι είναι ένα φυσικό απολυμαντικό και απομακρύνει με φυσικό τρόπο τις άσχημες μυρωδιές. Γενικότερα απόφυγε να χρησιμοποιήσεις χλωρίνη ή βαριά χημικά καθαριστικά καθώς το εσωτερικό του ψυγείου έρχεται σε άμεση επαφή με φρούτα και λαχανικά που καταναλώνουμε.
- Πριν τοποθετήσεις τα ράφια και τα συρτάρια στη θέση τους, πέρασε με ένα πανάκι μικροινών και ξυδόνερο όλο το εσωτερικό του ψυγείου και της πόρτας. Μην ξεχάσεις να περάσεις και τα λάστιχα του ψυγείου.
- Τοποθέτησε τα ράφια και τα συρτάρια πίσω στη θέση τους αφού τα στεγνώσεις πρώτα. Αν καθαρίσεις το ψυγείο σου με νωπό πανάκι φρόντισε να στεγνώσεις επίσης όλες τις επιφάνειες.


- Αν για κάποιο λόγο το ψυγείο σου μυρίζει άσχημα, βάλε σε ένα φλιτζανάκι λίγη σόδα η οποία θα απορροφήσει τις άσχημες μυρωδιές και φρόντισε να την ανανεώνεις τακτικά.

Βάλε στο πρόγραμμα να καθαρίζεις τακτικά το ψυγείο σου καθώς έτσι θα διευκολύνεις και θα οργανώσεις καλύτερα την κουζίνα σου.

Το ψυγείο σου είναι έτοιμο και πεντακάθαρο! 

ΠΗΓΗ: neanoikokyra.blogspot.gr

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!