Μείνε συγκεντρωμένος σε αυτό που ζείς τώρα.


Γράφει η Φωτεινή Μακρή.
Μην αφήνεις να σε συντρίψει η συνολική εικόνα της ζωής. Μη γεμίζεις το νου σου με όλα τα κακά που μπορούν ακόμα να συμβούν. Μείνε συγκεντρωμένος στην παροντική κατάσταση και ρώτα τον εαυτό σου γιατί είναι τόσο ανυπόφορη σε βαθμό που να μη θεωρείται βιώσιμη.  Αυτοκράτωρας Μάρκος Αυρήλιος.Μια ημέρα που αρχίζει αύριο δεν μπορεί πια να γίνει καλή. Να καθιστάς ευχάριστο τον παρόντα καιρό σου έλεγε ο Θαλής και όχι άδικα. Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει εστιάσει  λανθασμένα στο αύριο. Ένα αύριο όμως που δεν ξέρουμε πως και αν θα έρθει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πρέπει να ζείς με αμέλεια.

 
ΝΕΥΡΟΣΠΑΣΤΑ ΠΟΥ ΧΕΙΡΟΝΟΜΟΥΝ!

Στο έργο του «Τα εις ευατόν»προσωπικός οδηγός διακυβέρνησης και αυτοβελτίωσης αναφέρει χαρακτηριστικά:Πέταξε τα όλα, κράτησε μόνο τούτα τα λίγα· και να θυμάσαι ακόμη ότι καθένας ζει μόνο το παρόν -τούτο το ακαριαίο· τα άλλα ή τα έχει ζήσει πια ή είναι στη σφαίρα του άδηλου. Μικρή λοιπόν η ζωή του καθενός, μικρή και η γωνίτσα της γης όπου την ζει· μικρή ακόμη και η διαρκέστερη υστεροφημία: στηρίζεται κι αυτή σε ανθρωπάκια που διαδέχονται το ένα το άλλο και που αύριο κιόλας θα πεθάνουν και δεν γνωρίζουν ούτε τον εαυτό τους,  πολύ περισσότερο εκείνον που έχει πεθάνει από καιρό.

Κενοσπουδία για πομπές, δράματα πάνω στη σκηνή,  κοπάδια και συναγελάσματα, λογχίσματα σε κορμιά, κοκκαλάκια σε σκυλάκια, μπουκιές σε δεξαμενές ψαριών, ταλαιπωρίες φορτωμένων μυρμηγκιών, ποντικάκια που τρέχουν φοβισμένα, νευρόσπαστα που χειρονομούν. Πρέπει λοιπόν να στέκεσαι [απέναντι σε] αυτά με ευμένεια και χωρίς αλαζονεία, να προσέχεις όμως πως ο καθένας αξίζει τόσο, όσο τα πράγματα που τον απασχολούν.
Zήσε λοιπόν στο παρόν με περισσή προσοχή και φροντίδα ως προς τον εσωτερικό ευατό σου για να έχεις μεγάλη αξία. Την προσωπική μας αξία δεν την παίρνουμε από ζώντα άνθρωπο ή από υλικά αγαθά. Ούτε αγοράζεται. Η επιλογή λοιπόν είναι καθαρά δική μας!

Ζωγραφάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!