Ο Γιάννης Ματαλλιωτάκης μας μιλά για το 2o Tactical Commando Survival που θα παρακολουθείτε από το ΚΡΗΤΗ ΤV


ΓΡΑΦΕΙ Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΨΙΜΟΥΛΑΚΗ

Είναι γεγονός ότι η Κρήτη φημίζεται για τη μουσική της,τους καλλιτέχνες της,τις μαντινάδες της και την παράδοσή της...γι΄αυτό γεννήθηκαν και τα ΚΡΗΤΟΠΑΙΝΕΜΑΤΑ,για να υπηρετήσουν και να αναδείξουν όλη αυτή την ομορφιά..όμως η Κρήτη δεν έχει μόνο αυτές τις χάρες. Έχει και τη χάρη να βγάζει νέους δημιουργικούς,ευρηματικούς και χαρισματικούς..είμαστε εδώ και για 'κείνους...Ένας από αυτούς είναι σίγουρα κι ο σημερινός καλεσμένος,ο Γιάννης Ματαλλιωτάκης,ιδιοκτήτης της σχολής εκπαίδευσης TACTICAL CLOSE PROTECTION-VIP SERVICES EXTENDED DIAMOND,μία σχολή εκπαίδευσης στο τμήμα ασφαλείας.Αυτοάμυνα,αυτοπροστασία,συνοδεία υψηλών προσώπων,εκπαίδευση σωμάτων ασφαλείας. Έχοντας μεγάλη και αριστουργηματική εκπαίδευση τόσο σε Ελλάδα όσο και σε εξωτερικό, και με 20 χρόνια εμπειρία στο χώρο,έρχεται να πρωτοτυπήσει με ένα νέο σχετικά εγχείρημα το οποίο έχει απίστευτη απήχηση και έχει γίνει πια θεσμός.# SURVIVAL #
Το Crete on air και τα ΚΡΗΤΟΠΑΙΝΕΜΑΤΑ έχουν σε απόλυτη αποκλειστικότητα σαν περιοδικό το SURVIVAL για το οποίο θα μιλήσουμε ευθύς αμέσως...

-Γιάννη μου,καλησπέρα,σ' ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνεις τόσο για τη συνέντευξη όσο και για την απόλυτη αποκλειστικότητα σαν περιοδικό να παρουσιάσουμε στον κόσμο το ευρηματικό και αξιόλογο εγχείρημα σου και να ακολουθούμε κατά πόδας κάθε διαδρομή του αποκλειστικά ώστε να μένει ο κόσμος ενήμερος.

-Δήμητρά μου,εγώ ευχαριστώ για την ανάδειξη αυτού του προγράμματος και σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

-Γιάννη,είπα πριν τι ακριβώς κάνεις και ποια είναι η σχολή σου.Ο κόσμος έχει ενημερωθεί λοιπόν ότι πρόκειται για μία σχολή εκπαίδευσης στο τμήμα ασφαλείας.Σωστά;

-Σωστά.Πάνε 6 χρόνια τώρα που υπάρχει η σχολή,με μόνιμο τμήμα εκπαίδευσης στο Ηράκλειο,παράρτημα στο Ναύπλιο,τη Χίο,τη Σάμο και την Αθήνα.

-Πολύ ωραία μέχρι εδώ...οι περισσότεροι ξέρουν τη σχολή σου και την άριστη δουλειά που κάνεις...το θέμα μας όμως σήμερα είναι ένα πρόγραμμα που δημιούργησες εσύ σε αυτή τη σχολή το SURVIVAL κι έχει γίνει πια θεσμός...ας τα πάρουμε απ' την αρχή.Πώς ξεκίνησε;

-Πριν 5 χρόνια,μου ζητήθηκε να γίνει ένα camp εκπαιδευτικό...έτσι κι έγινε...από 'κει ξεκίνησαν όλα...έγινε μια επέκταση αυτού και δημιουργήθηκε το survival,το οποίο έχει σκοπό σε όλα τα σημεία που γίνεται,π.χ. Ρούβας,Επίδαυρος,Χίος,Καρδίτσα,αλλά και σε άλλα μέρη που θα ακολουθήσουν,να προβάλλει τις ομορφιές της περιοχής και της φύσης και ταυτόχρονα τα άτομα που συμμετέχουν να μπορέσουν να εκπαιδευτούν στα αντικείμενα που έχουμε βάλει σαν πρόγραμμα.

-Που είναι ποια;

-Επιβίωση σε δύσκολες συνθήκες,να προσανατολίζονται,να χειρίζονται την πυξίδα,να μαθαίνουν πρώτες βοήθειες και βοήθειες ανάγκης...πάντα σε συνεργασία με τον ερυθρό σταυρό της περιοχής που διαμένει μαζί μας,σε όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης.Επίσης τοξοβολία,καταρρίχηση,κινήσεις ομάδας,πεζοπορία και άλλα χρηστικά θέματα εκπαίδευσης.
-Πρέπει να έχει γνώσεις δηλαδή κάποιος για να 'ρθει;

-Όχι,υπάρχει κλίμακα εκπαίδευσης, από τον πιο αρχάριο ως τον πιο προχωρημένο.

-Πολύ καλό αυτό...και τι γίνεται περίπου; Δώσε μας μια εικόνα.

-2-3 διανυκτερεύσεις γίνονται σε σκηνές σε μέρος που έχουμε κρίνει κατάλληλο.Χωρίζονται τα άτομα σε ομάδες με αρχηγό ομάδας,η κάθε ομάδα λαμβάνει την ποσότητα τροφής και νερού που της αναλογεί,ο αρχηγός έχει την ευθύνη να την μοιράσει σωστά.

-Και στη συνέχεια;

-Η ομάδα αναλαμβάνει και το ψήσιμο της τροφής.Μαζί μας είναι πάντα διασώστες σε όλα τα αντικείμενα εκπαίδευσης κι ένα αυτοκίνητο του ΕΚΑΒ.Επίσης έχουμε τη στήριξη του εκάστοτε δήμου κι είμαστε υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Σωματίου Καλλιπάτειρα Ελλάδος.

-Ομολογώ πολύ εντυπωσιακό. Και εντυπωσιακό και οργανωμένο απίστευτα! Πόσα άτομα είναι συνήθως οι ομάδες;

-Από 40-50 η κάθε συμμετοχή. Φέτος αναμένουμε πολύ περισσότερα από πέρσι που ήταν η πρώτη μας φορά...Φέτος στο  SURVIVAL 2 οι συμμετοχές αναμένεται να είναι πολύ περισσότερες

-Έχεις αντιμετωπίσει κάτι σοβαρό σε κάποιο Camp;

-Όχι, μέχρι τώρα όλα έχουν κυλήσει καλώς παρά τις δύσκολες συνθήκες.

-Είναι όντως δύσκολες οι συνθήκες έτσι;

-Ναι! Σε κάθε τόπο οι συνθήκες,το κλίμα,η περιοχή διαφέρουν.Π.χ. στην Επίδαυρο συναντήσαμε φίδια, σκορπιούς,υψόμετρο,κι αυτό δυσκόλευε τα πράγματα,αλλά αυτός είναι κι ο στόχος. Να επιβιώνουμε παντού. Και ειδικά με παιδιά απ' την πόλη,να μάθουν να ζουν έτσι ή έστω και να μάθουν απλά να στήνουν μια σκηνή είναι ουσιαστικό.
-Για τι ηλικίες μιλάμε;

-Από 18 και πάνω...μέχρι όσο μπορεί κάποιος.

-Έχει αγαπηθεί πολύ...

-Ναι,είναι το 2ο survival και συνεχίζουμε...έχει γίνει θεσμός. Έχουμε προτάσεις από πολλά μέρη.

-Έχετε στήριξη και από τα ΜΜΕ.

-Ναι,δόξα το Θεό...έχουμε πλήρη τηλεοπτική κάλυψη από το ΚΡΗΤΗ ΤV.Και φυσικά από σταθμό, εφημερίδα και από σας σαν περιοδικό.

-Πρέπει να κρατούν κάτι απο αποσκευές οι συμμετέχοντες;

-Σκηνή,Σακίδιο,Μαχαιροπήρουνα,Σλίπινγκ μπάγκ,Ρουχισμό.

-Παρέχεται κάποια βεβαίωση μετά από σας;

-Φυσικά!Παρέχεται αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής σε όλα τα αντικείμενα εκπαίδευσης...επίσης παρέχονται δώρα με βάση τη βαθμολογία...όπως 3ήμερο στη Ρώμη με ξενοδοχείο και 3ήμερα στην Ελλάδα επίσης με ξενοδοχείο. Συνδυάζουν την κατασκήνωση με την εκπαίδευση κι έχουν και αξιόλογο έπαθλο.

-Μέχρι πότε θα δηλώνουν συμμετοχή;

-20 μέρες πριν κλείνουν οι συμμετοχές

-Γιάννη μου σ' ευχαριστώ πολύ...καλή επιτυχία...είσαι καινοτόμος και δημιουργικός...μας τιμάς το νησί με αυτό το πρόγραμμα που έχει πανελλαδική απήχηση..έφερες το SURVIVOR στην Κρήτη!

-Εγώ ευχαριστώ για την αμέριστη συμπαράσταση...κάθε επιτυχία σου εύχομαι!


Μαντινάδες ημέρας:


creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!