Κανέλα ένα φυσικό καλλυντικό στην κουζίνα μας! Φτιάξτε Σκράμπ με Ζάχαρη και κανέλα και θαυμάστε το αποτέλεσμα!!

Φωτογραφία μέσα από την κουζίνα μου - προετοιμασία! 
Γράφει η Φωτεινή Μακρή...

Η υγεία και η ομορφιά είναι θέματα τα οποία με απασχόλησαν έντονα τα προηγούμενα χρόνια. Και κυρίως η διατήρηση τους με φυσικούς τρόπους. Δεν υπάρχουν μαγικές κρέμες και μυστικές θεραπείες  για το δέρμα. Το «είμαστε ότι τρώμε» δεν είναι ένας μύθος αλλά μια πραγματικότητα η οποία επιβεβαιώνεται στο περιβάλλον που ζούμε. Το βλέπουμε καθημερινά! Πρώτος ο Ιπποκράτης είχε πει το περίφημο: Φάρμακο σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακο σας. Εδώ συστήνουμε μόνο πράγματα τα οποία  έχουν σωστή πρακτική εφαρμογή και συμβάλλουν σε καλύτερη υγεία.
Η κανέλα  δεν αποτελεί μόνο φυσικός σύμμαχος σε θέματα υγείας αλλά και της ομορφιάς. Είναι γνωστή για τις αντιμικροβιακές ιδιότητες της ενώ  βοηθά και στην λεύκανση του δέρματος. Γεμάτη με βιταμίνες όπως: Α, C, K, B1, φώσφορο, ασβέστιο και φυλλικό οξύ διεγείρει την παραγωγή του κολλαγόνου. Το κολλαγόνο παράγεται από το ίδιο μας το σώμα κατά την διάρκεια της ζωής μας και διατηρεί την επιδερμίδα νέα και εύπλαστη.
Άν θέλουμε να έχουμε ένα καθαρό δέρμα εκτός από την σωστή διατροφή και την ενυδάτωση, σημαντικό ρόλο παίζει  η απολέπιση και με ποιόν τρόπο θα διεγείρουμε την παραγωγή του κολλαγόνου.
Σκράμπ με Ζάχαρη και κανέλα. Οδηγίες:


-         2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη.

-         ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα.

-         1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο.

Ανακατεύομαι προσεκτικά και απλώνουμε το μείγμα στο πρόσωπο. Προσοχή μακρυά από τις περιοχές των ματιών. Κάνουμε απολέπιση με κυκλικές κινήσεις, ξεπλένουμε με άφθονο νερό.  Καλή επιτυχία! 

Ζωγραφάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!