ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΚΕΙ ΕΞΩ!

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΛΑΜΠΙΑΝΑΚΗ
Αλήθεια, έχετε παρατηρήσει τις σημερινές γυναίκες; Λοιπόν, εγώ προσωπικά θα έλεγα ότι είναι άξιες θαυμασμού το λιγότερο. Γιατί; Πολλοί οι λόγοι! Ας το αναλύσουμε κάπως βαθύτερα.Ας ξεκινήσουμε απο την παιδική ηλικία. Όλες μικρές πέρα από το σχολείο κάναμε τουλάχιστον και μια εξωτερική δραστηριότητα και μία ξένη γλώσσα. Έκει που δεν ξέραμε καλά καλά τα ελληνικά μαθαίναμε και τα αγγλικά. Και φυσικά σε όλα αυτά δίναμε τον καλύτερο μας εαυτό και φροντίζαμε να αποδίδουμε στο μέγιστο. Και για τον εαυτό μας αλλά και για να κάνουμε υπερήφανους τους γονείς μας.

Μετά στην εφηβεία μας ήταν εκεί που άρχιζαν οι πρώτες μας
επαναστάσεις. Που παλεύαμε να “απελευθερωθούμε” από τη συνεχή επιτήρηση των γονέων, των δασκάλων, των καθηγητών ακόμα και από τον ίδιο μας τον εαυτό. Μία απολύτως υγιής αντίδραση. Αλλά κι εκεί δεν χάναμε τον εαυτό μας. Συνεχίσαμε να αποδίδουμε για να επιτύχουμε τους στόχους μας που τότε συνήθως ήταν η πολυπόθητη είσοδος στην σχολή που θέλαμε, ένα υγιές καλοδιατηρημένο σώμα, μία όμορφη σχέση ή ακόμα και μία μακροχρόνια φιλία.

Κι εκεί ξεκινούσαν και οι σπουδές...Ίσως η πιο όμορφη αλλά και μία απο τις πιο δύσκολες περιόδους στην ζωή μιας γυναίκας. Εκεί είναι που ξεκινάνε οι καινούριες παρέες αλλα πρέπει να κρατηθούν και οι παλιές. Που ξεκινάει το κυρίως διάβασμα. Που περνάς μία φάση πανελληνίων κάθε 6 μήνες για 4, 5, 6 ή και παραπάνω χρόνια. Που ξεκινάς μία νέα ζωή σε μία ξένη πόλη, άγνωστη μεταξύ αγνώστων. Με νέα δεδομένα, νέες συνήθειες και με ένα καινούριο σπιτικό το οποίο χρειάζεται αποκλειστικά την δική σου φροντίδα. Γίνεται όμως το παλατάκι σου και η όαση σου από εκείνη την πρωτόγνωρη “ζούγκλα” που έχεις έξω να αντιμετωπίσεις. Ένα παραπάνω αν έχεις επιλέξει το εξωτερικό για τις σπουδές σου. Που εκτός από όλα αυτά, έχεις να αντιμετωπίσεις και τη καινούρια γλώσσα ,που ναι μεν μπορεί να γνωρίζεις ήδη αλλά είναι διαφορετικό να ζεις μόνο με εκείνη. Σίγουρα όμως ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ενότητα “σπουδές” είναι και τα οικονομικά σου. Κι εκεί είναι που ξεκινάς να δουλεύεις παράλληλα με τις σπουδές σου. Και τα καταφέρνεις. Γιατί δεν μπορείς να κάνεις κι αλλιώς. Γιατί το έχεις τάξει στον εαυτό σου. 


Με το θέμα σπουδές όμως κατάφερες να σκληραγωγήσεις τον εαυτό σου. Αποδεικνύεις ότι έχεις τα κότσια να σώσεις μόνη σου τον εαυτό σου, οτι μπορείς να σταθείς επάξια εκεί έξω. Πλέον και με ένα πτυχίο στα χέρια σου και ότι προυπηρεσία έχεις προλάβει να κάνεις, βγαίνεις έξω κι είσαι έτοιμη να φας τον κόσμο. Κι εκεί όμως αργά η γρήγορα τα καταφέρνεις. Πεισματάρες όπως μας έκανε η φύση μας, δεν δέχεσαι την μετριότητα κι είσαι έτοιμη να κάνεις τα πάντα γι'αυτό. Ακόμα κι αν αγανακτείς με την ελληνική πραγματικότητα φλερτάρεις την ιδέα της μετανάστευσης. Κι εκεί θα τα καταφέρεις. Επειδή έμαθες απο μικρή να μην συμβιβάζεσαι και να εκπληρώνεις τους στόχους σου.

Παράλληλα με όλα αυτά όμως συχνά ξεκινάει και το θέμα
οικογένεια στην ζωή της. Και πρέπει ξανά να τα συντονίσει όλα. Είναι σίγουρα η πιο δύσκολη φάση στη ζωή σου. Να δούμε μόνο λίγα απο αυτά. Έχεις μια εγκυμοσύνη που παραμορφώνει το σώμα σου, και κάνει τις ορμόνες σου να κάνουν πάρτυ. Πέρα από αυτα πρέπει να συνεχίζεις να φροντίζεις έναν σύζυγο κι ένα σπίτι και φυσικά να συνεχίσεις να είσαι τυπική και στη δουλεια σου. Μάλιστα , με όλα αυτά θεωρούμε και την εγκυμόσυνη ως η περίοδος χάριτος μιας γυναίκας γιατί όσο να'ναι σε προσέχουν λίγο παραπάνω. Έρχεται τελικά εκείνο το μωράκι που ανυπομονούσες να ακούσεις την ανασούλα του, το μωράκι που ανυπομονούσες να θηλάσεις, το μωράκι που ανυπομονούσες να αγκαλιάσεις και που δεν χορταίνεις να το κοιτάζεις ακόμα κι όταν εκείνο κλαίει ή κοιμάται. Έχει όμως και αυτό το τίμημα του. Αυτό σημαίνει οτι αποχαιρετάς για μερικούς μήνες το ενδεχόμενο να κοιμηθείς ενα πλήρες 8ώρο η να διαθέσεις μία ολοκληρη μέρα στο beaute σου ή ακόμα και να πας μια βόλτα για ένα μισάωρο να ξεσκάσεις. Κάνεις υπομονή ομως. 

Για αυτούς τους λόγους και για ακόμα περισσότερους είναι υπέροχο να γεννηθείς γυναίκα αλλά ακόμα πιο δύσκολο να επιβιώσεις. Ένα μεγάλο μπράβο για όλες εκείνες τις γυναικές που τα καταφέρνουν όλα, που τελειώνει η μέρα τους και το μόνο που επιθυμούν είναι μία ωρίτσα να κοιμηθούν να ξεκουράσουν λίγο τα μάτια τους. Για εκείνες που ναι μεν οι περισσότεροι δεν μπορούν να καταλάβουν την κούραση τους αλλά μπορούν μια χαρά να τις καταλάβουν όσες τα έχουν περάσει ήδη.

Είστε όλες άξιες θαυμασμού και αξίζετε την αγάπη όλου του κόσμου και τίποτα λιγότερο. Το μόνο που θέλουμε να βλέπουμε στο πρόσωπο σας είναι το πιο όμορφο σας χαμόγελο! 
creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!