ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!!

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιοσ βαλεντινοσ

ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΑΛΕΞΑΚΗ

Σήμερα είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Άλλοι θα τη γιορτάσουν με το άλλο τους μισό, άλλοι λένε πως δεν πιστεύουν σε αυτή τη γιορτή και δεν την περιμένουν για να γιορτάσουν με τον σύντροφο τους και άλλοι απλά δεν έχουν σύντροφο και θα είναι μοναχούλιδες την ημέρα των ερωτευμένων. Παρεμπίπτοντος σε εσάς τους μοναχούλιδες παιδιά, προτείνω βολτίτσα με παρέα, μη μείνετε μέσα και μου μελαγχολήσετε.!!
Για να δούμε όμως πραγματικά τι γιορτάζουμε στις 14 Φεβρουαρίου.

Να πούμε αρχικά ότι υπάρχουν πολλές απόψεις για το θέμα αυτό. 
Στην πραγματικότητα η 14η Φεβρουαρίου είναι η μέρα του θανάτου του Αγίου Βαλεντίνου στη Via Flaminia της Ρώμης.

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/valentinos-470.png


Σύμφωνα με το θρύλο που επικρατεί ο Βαλεντίνος έζησε τον 3ο αιώνα υπό την βασιλεία του αυτοκράτορα Κλαύδιου του Γοτθικού. Ο αυτοκράτορας λοιπόν αυτός είχε απαγορεύσει τους γάμους, για να μην αποσπάται η προσοχή των στρατιωτών από τον πόλεμο. Όμως ο Άγιος Βαλεντίνος παρακούοντας τις εντολές του, πάντρευε ερωτευμένα ζευγάρια στα κρυφά. Αυτό, όπως καταλαβαίνετε θεωρούνταν έγκλημα.
Έτσι όταν πια μαθεύτηκε το μυστικό, ο Άγιος Βαλεντίνος φυλακίστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο δια του λιθοβολισμού. Ο προστάτης των ερωτευμένων κατάφερε να επιζήσει από τον λιθοβολισμό αλλά δεν του χάρισαν τη ζωή, στις 14 Φεβρουαρίου του 169 μ.Χ. τον αποκεφάλισαν έξω από την πύλη της Flaminia.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’70 καθιερώθηκε η 14η Φεβρουαρίου ως η μέρα των ερωτευμένων στη χώρα μας.

Τι συμβαίνει όμως με την ορθόδοξη εκκλησία.?

Ο Άγιος Βαλεντίνος δεν αναφέρεται πουθενά στο ορθόδοξο εορτολόγιο, έτσι η εκκλησία δεν τον παραδέχεται και τον θεωρούν έναν ανύπαρκτο Άγιο. Έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες από μέρους της να ‘’πείσει’’ τη νεολαία να γιορτάζει τη μέρα των ερωτευμένων στις 13 Φεβρουαρίου των Αγίων Ακύλα και Πρισκίλλης αλλά και στις 3 Ιουλίου την ημέρα του Αγίου Υάκινθου όπου χαρακτηρίζεται ως ‘’ορθόδοξος Βαλεντίνος’’. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άγιος Υάκινθος γιορτάζεται στα Ανώγεια Ρεθύμνου με τα Υακίνθεια. Ο ναός είναι κτισμένος σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στον Ψηλορείτη.

Αγιος Υάκινθος

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/sty3.jpg


Εγώ παρόλα αυτά προτείνω, την αγάπη μας να τη δείχνουμε καθημερινά στον άνθρωπο μας χωρίς να περιμένουμε αυτή τη μέρα.
Αλλά επειδή καλό είναι να γιορτάζουμε και να ξεφεύγουμε λίγο από την καθημερινότητα, μερικές ιδέες που μπορείτε να αξιοποιήσετε είναι να αγοράσετε μία όμορφη τούρτα, ένα μπουκάλι κρασί, να ετοιμάσετε ένα δείπνο για τον άνθρωπο σας ή να βγείτε έξω για φαγητό, να αγοράσετε ένα δωράκι (ακόμα και μικρής αξίας, δεν έχει σημασία αυτό), να γράψετε μία όμορφη κάρτα με όσα νιώθετε... Και μην ξεχάσετε, ακόμα και αν δεν κάνετε τίποτα αυτό που αξίζει είναι να πείτε ένα Σ’αγαπώ από την καρδιά σας.!!
Όπως και νά' χει, ότι κι αν κάνετε σας εύχομαι να περάσετε υπέροχα.!!
Σχετική εικόνα

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!