Θρεπτική Αξία Του Κρασιού


Αποτέλεσμα εικόνας

ΓΡΑΦΕΙ Η ΟΛΓΑ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ

Το κόκκινο κρασί είναι ένα αλκοολούχο ποτό που παράγεται από την γνωστή διαδικασία της ζύμωσης. Οι θερμίδες του κρασιού περιέχουν περίπου 125-150 θερμίδες /ποτήρι. Μια μερίδα κρασιού περιέχει υδατάνθρακες 4,0-4,5 γραμμάρια και  περίπου 15-20 γραμμάρια  αλκοόλης. 
Επίσης, το κόκκινο κρασί περιέχει πολυφαινόλες (χημικές ενώσεις οι οποίες προέρχονται από τα στερεά συστατικά, όπως το δέρμα και οι σπόροι σταφυλιού οι οποίες είναι υπεύθυνες για την πίκρα, την στιφάδα και το χρώμα του κρασιού. Επίσης, χρησιμεύουν ως αντιοξειδωτικά καθώς  είναι αντιθρομβωτικό δηλαδή μειώνουν το κίνδυνο θρόμβωσης καθώς και την πρόληψη από καρδιαγγειακά και εγκεφαλικά επεισόδια. 
Τέλος, μειώνει την χοληστερόλη και αυξάνει την καλή χοληστερόλη. Δεν είναι τυχαίο ότι το κόκκινο κρασί δηλαδή ονομάζεται και λειτουργικό δηλαδή αλκοολούχο ποτό που φαίνεται από αρκετές μελέτες ότι δημιουργεί πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας.
 Επίσης ,το κρασί φαίνεται να επιδρά θετικά στην γήρανση και τη νόσου του Alzheimer.Στον εγκέφαλο έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την απελευθέρωση των νευροδιαβιβαστών και μειώνει την δημιουργία φλεγμονής. Βοηθάει επίσης μέσω των ουσιών που περιέχει το σταφύλι στην οστεοαρθρίτιδα και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.
Γενικά, για τους παραπάνω λόγους αν δεν συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγος υγεία συστήνεται για τους άνδρες 2 ποτηράκια κρασί την ημέρα και για τις γυναίκες 1 ποτηράκι.

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!