ΜΑΡΙΑ ΑΥΓΟΥΛΑΔΑΚΗ - ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ


ΓΡΑΦΕΙ Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΨΙΜΟΥΛΑΚΗ

Αγαπημένοι μου αναγνώστες καλησπέρα σας...Σήμερα επιβεβαίωσα στον εαυτό μου, οτι έχω αρκετό θράσος. Πώς αλλιώς να το χαρακτήριζα το γεγονός οτι η καλεσμένη μου σήμερα είναι ΟΓΚΟΛΙΘΟΣ στις παρουσιάσεις-συνεντεύξεις κι εγώ τολμώ να εμφανιστώ μπροστά της και να πάρω για λίγο το ρόλο της; Μία γυναίκα που εκτός απο "εκνευριστικά" όμορφη (χαχαχα), απο απίστευτα καλό παιδί, απο καλή μου φίλη, απο άψογη επαγγελματίας και φτασμένη εκεί που είναι σήμερα με την αξία της, είναι και η προσωποποίηση της παράδοσης, της Κρήτης μας, του ραδιοφώνου..."Εκμεταλλευόμενη" την αγάπη που μου 'χει τολμώ… Τολμώ να την ρωτήσω και να ζητήσω απαντήσεις που είμαι απόλυτα βέβαιη οτι θα θέλατε πολύ να ακούσετε μιας και η προσωπικότητά της είναι ενδιαφέρουσα απο όλο το νησί... Απολαύστε την!-Αγαπημένη μου φίλη, σε καλωσορίζω στη στήλη μου τα ΚΡΗΤΟΠΑΙΝΕΜΑΤΑ για το καλύτερο κρητικό περιοδικό το CRETE ON AIR...

-Δημητρούλα μου, εγώ σ' ευχαριστώ τόσο για τα πολύ καλά σου λόγια όσο και για την πρόσκληση... Συγχαρητήρια στο περιοδικό και σε εσένα προσωπικά. Σας παρακολουθώ.

-Μαρία μου, για το τυπικό της διαδικασίας, μιας κι όλοι γνωρίζουν ποιά είσαι, να πούμε οτι είσαι απο τους Στόλους και είσαι διευθύντρια προγράμματος στο ΚΡΗΤΟΡΑΜΑ 97,9 και ραδιοφωνική παραγωγός στην εκπομπή ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΡΗΤΗ κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 3-5μ.μ....Όμως δεν είσαι μόνο αυτά...Έχεις ένα πλούσιο βιογραφικό που νομίζω μονοπωλείς σε αυτό...


- Δεν θεωρώ πως όλοι γνωρίζουν η τους ενδιαφέρει όλους ποια είμαι και τι έχω κάνει παρά μόνο εκείνους που παρακολουθούν τα δρώμενα γενικά. Η αλήθεια είναι πως για γυναίκα, έχω κάνει αρκετά πράγματα και σε εποχές που υπήρχε πρωτοπορία. Μετράω 17 χρόνια στο χώρο...Έχω υπάρξει διευθύντρια έκδοσης σε περιοδικό, παρουσιάστρια τηλεόρασης στην ΚΡΗΤΗ ΤV τόσο σε προσωπική εκπομπή όσο και σε εορταστικά προγράμματα, παρουσιάσεις εκδηλώσεων, ραδιόφωνο και σήμερα όπως είπες διευθύντρια προγράμματος στο ΚΡΗΤΟΡΑΜΑ 97,9 και θέλω να ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη τους την οικογένεια Κατσαμποξάκη! Είναι πολύ σοβαρή θέση αυτή όταν έχεις να κάνεις με σταθμό τέτοιου επιπέδου. Πρωτιάς. Δίνω όλη μου την ψυχή ώστε ο ακροατής να είναι ευχαριστημένος και δόξα το Θεό καθημερινά μας δίνουν συγχαρητήρια για το πρόγραμμά μας και τους παραγωγούς μας!-Δεν τα λες όλα...Γράφεις και στίχο...Έχεις κάνει συνεργασίες.


-Έχω ασχοληθεί και με το στίχο λίγο κι έχω δώσει σε αγαπημένους καλλιτέχνες. Συνεχίζω ακόμα….

-Τι απο όλα αυτά τα παραπάνω που έχεις κάνει και κάνεις αγαπάς περισσότερο και δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό;


-Αγαπώ περισσότερο, αλλά χωρίς να σημαίνει οτι δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό, το ραδιόφωνο...Το οτι αγαπάω κάτι, δε σημαίνει οτι εξαρτώμαι απο αυτό...το ίδιο μου συμβαίνει και με τους ανθρώπους..
-Μετράς πολλά χρόνια στο χώρο. Έχει υπάρξει ποτέ κάτι που να σε έχει πληγώσει πολύ και να σε κάνει να πεις τα παρατάω;

-Κάτι; Πολλά!

-Τι το τόσο σοβαρό μπορεί να σε έχει κάνει να νιώσεις έτσι;

-Κατά βάση με είχαν απασχολήσει πριν χρόνια τα κουτσομπολιά. Ένιωθα ‘’κάποια’’ μάτια στην κλειδαρότρυπά μου. Όταν όμως συνειδητοποίησα πως αυτά τα μάτια ήταν απο άτομα του χώρου κατάλαβα οτι ίσως να είχα χαλάσει χατίρια και γι' αυτό έπλαθαν σενάρια και τα μετέφεραν.

-Οπότε απο ανθρώπους του χώρου ένιωθες πικρία;

-Δήμητρα, οι άνθρωποι του χώρου έχουν τεράστια δύναμη κι επιρροή στο κοινό. Όπως εξαπλώνουν την παράδοση με την ίδια ευκολία εξαπλώνουν και την προσωπική σου ζωή χωρίς καν να τη γνωρίζουν. Παίρνουν μόνοι τους τα δικαιώματα, δώσεις δε δώσεις. Ξέρεις τώρα, σε παρέες, να πουν δυο ‘’κρυάδες’’ να περάσει η ώρα. Σαφώς και με έχουν σεβαστεί στο χώρο και έχω και καλούς φίλους αλλά με απόλυτη ειλικρίνεια και γνωρίζοντας τη βαρύτητα των όσων λέω, αναφέρομαι σε ελάχιστα άτομα. Μια γυναίκα πρέπει να τη σέβονται όπως κάνουν και στα σπίτια τους.

-Και πώς το διαχειρίστηκες όλο αυτό;


-Είχα δυο επιλογές...ή να σταματήσω να τιμώ ανθρώπους του χώρου που με έχουν κουτσομπολέψει με αποτέλεσμα να μην τους παίζω και να συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου με ‘’ελλείψεις’’ ή να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω χρόνια, να βοηθάω τη νέα γενιά, να παρουσιάζω στον κόσμο όμορφα πράγματα και μουσικές χωρίς να βάζω στη μέση τα όποια παράπονά μου. Επέλεξα το δεύτερο για ένα μόνο λόγο: Είμαι επαγγελματίας! Ξέρω ποιος έχει πει και γιατί και πάλι με χαρά τους χαιρετάω! Δεν είναι διπροσωπία αυτό ούτε σημαίνει πως δεν έχω προσωπικότητα. Απλά δεν μαυρίζω την ψυχή μου πια.  Αγαπώ όλο τον κόσμο και έχω συγχωρέσει και πολύ κόσμο για το καλό της δικής μου ψυχής. Γενικά κάνω τη δουλειά μου, γυρίζω ήρεμη σπίτι μου και κοιμάμαι χωρίς τύψεις.-Διακρίνω μια τεράστια εμπιστοσύνη μέσα από τα καλά λόγια καλλιτεχνών για τη δουλειά σου.

-Αχ, τώρα με συγκίνησες, αλήθεια. Αυτό είναι ένα κομμάτι σημαντικό για’ μένα. Με γεμίζει δύναμη. Μα είναι γνωστό πως όλα αυτά τα χρόνια έχω συνεργαστεί με όλους και στην εκπομπή μου παίζω σχεδόν τα πάντα. Με ενδιαφέρει το κοινό όλων! Να μην μείνει παραπονεμένος κανείς. Τους ευχαριστώ!

-Μαρία μου με την τηλεόραση, έχεις τελειώσει;

-Εγώ ναι...αυτή δεν ξέρω αν έχει τελειώσει με 'μένα...χαχαχα!

-Εχεις δηλαδή προτάσεις;

-Έχω και ευχαριστώ τους ανθρώπους που ακόμα πιστεύουν σε εμένα! Οι δικές μου βλέψεις για μια παραδοσιακή τηλεοπτική εκπομπή είναι διαφορετικές απο τα σημερινά δεδομένα, με τα οποία δεν μπορώ να συμβιβαστώ. Έχω κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό μου...Την απλότητα. Στην τηλεόραση θέλω να δώσω κι όχι να δείξω. Τη σέβομαι. Με κουράζει το μοτίβο των ‘’γνωστών καλεσμένων’’ και της στάνταρ επιτυχίας. Τα υπέροχα πλάνα και τα τέλεια στησίματα καρεκλών. Όλα χρειάζονται αλλά αρκούν ο καλός ήχος και η απλότητα. Αυτό θέλει η μουσική μας! Βασικό βέβαια να ξέρεις να πάρεις μια συνέντευξη με ψυχή και να δίνεις βήμα σε νέα παιδιά. Εγώ αν δεν δώσω βήμα, καλιά να κάτσω σπίτι μου…-Το θέμα μαντινάδες στο φέισμπουκ πώς το κρίνεις; Σε ενοχλεί που όλοι γράφουν; Έχει καλούς στο είδος κατά τη γνώμη σου; - Υπάρχουν πολλά άτομα που γράφουν εξαιρετικά! Δεν με χαλάει που βλέπω παντού μαντινάδες και απο τους πάντες. Το μάτι μέσα σε όλα αυτά θα πέσει στην καλή μαντινάδα...Με χαλάει η αντιγραφή, η κλοπή και η μαντινάδα χωρίς όνομα...Ας έχουμε την ευγένεια να γράφουμε ‘’αγνώστου’’ αν δεν ξέρουμε. -Ναι αλλά όσο καλός και να είναι αυτός που γράφει υπάρχουν κλίκες. Οι περισσότεροι καλλιτέχνες παίρνουν απο τους ίδιους και τους ίδιους συνέχεια γιατί είναι φίλοι, γιατί είναι απο το ίδιο χωριό κτλ κτλ. Οπότε οι καλοί αδικούνται και δεν κάνουν δισκογραφία... -Διαφωνώ και μπορώ να σου φέρω παραδείγματα τραγουδιών που έγραψαν στιχουργοί που ούτε εσύ ούτε κι εγώ τους γνωρίζαμε. Ίσως να ισχύει κι αυτό βέβαια που λες αλλά όχι λόγω κλίκας. Κάποιοι πάνε αμέσως στο γνωστό στιχουργό που θα τους φέρει επιτυχία. Γιατί να είναι κακό αυτό;;;-Γράφεις κι εσύ, να το πούμε κι αυτό...

-Κάτι λίγα σε σχέση με 'σας που γράφεται συνέχεια και τόσο όμορφα...

-Πότε γράφεις;

-Οταν νιώθω πως θα σκάσω αν δεν το κάνω...Σπάνια όμως.

-Κύριο θέμα στο στίχο της μαντινάδας σου έχεις;

-Το παράπονο κυρίως κι ο εγωισμός...

-Μαντινάδα που να σ΄ έχει σημαδέψει έχεις;

-Υπάρχει μια:

Δίνω τ΄αέρα στεναγμούς...

Τση γης αφήνω πάθη...

Και βάνω τα με όνειρα...

όσα η ζωή, μου πλάθει...

Στιγμές απόλυτης εσωτερικής μοναξιάς...

-Νιώθεις μοναξιά;

-Γενικά δε νιώθω μοναξιά...Αν και είμαι μοναχικός άνθρωπος... Πολύ συχνά ψάχνω ευκαιρίες να μείνω μόνη. Μου αρέσει. Βρίσκω τον εαυτό μου. Περνάμε καλα μαζί!-Είσαι η Μαρία Αυγουλαδάκη...Ίσως η πιο περιζήτητη νύφη. Πολλοί θα ήθελαν να μάθουν αν είσαι ερωτευμένη... -Περιζήτητη νύφη;;; Λες;;; Χαχαχα! Η αλήθεια είναι πως μου το έχουν πει πολλές φορές ότι είμαι για οικογένεια… Δεν ξέρω, αυτό βγάζω λένε. Μάλιστα μου θύμισες και ατάκα τώρα: ‘’Είσαι η νύφη που θα ήθελε κάθε πεθερά!’’ Όσο για τον έρωτα, εγω είμαι μονίμως ερωτευμένη με τα πάντα...Συμπεριφέρομαι ερωτευμένα σε όλο τον κόσμο. Ο έρωτας έχει ευγένεια, καλοσύνη, αγνότητα... -Τι προσόντα πρέπει να 'χει ο άντρας που θα τραβήξει το ενδιαφέρον της Μαρίας; -Ευγένεια… και να με προσέχει σαν τα μάτια του. -Εγω δε σε δώνωωωωω χαχαχαχαχα... -Πάντα μου το λες αυτό και μ' αρέσει...Να ξέρεις, η μάνα μου διαφωνεί! Χαχαχα! -Απ' ότι κατάλαβα διαχωρίζεις τον έρωτα με την αγάπη. -Ναι! Και τα δυο έχουν την αξία τους. Γενικά όμως χωρίς τη φλόγα του έρωτα δεν υπάρχει για’ μένα αληθινή αγάπη στην πορεία. -Με τη μουσική, είσαι ερωτευμένη ή την αγαπάς; -Απόλυτα ερωτευμένη! Η αγάπη με παραπέμπει σε συμβιβασμούς και για 'μένα η μουσική έχει ελευθερία. Ακούω όλα τα είδη μουσικής και τα 'χω μελετήσει. Αυτό με κάνει να εκτιμώ περισσότερο τη δική μας μουσική ως προς την εξέλιξή της... -3 λέξεις που καθορίζουν τη ζωή σου...Που αγαπάς περισσότερο... - Πάθος, ηρεμία και …πατάτες! Χαχαχα! Δεν μπορώ χωρίς αυτά!
-Μαρία μου, δε θέλω να κλείσω με ερώτηση...Πες μου ότι θες εσύ...

-Λένε πως ο άνθρωπος έχει την ανάγκη να πιστεύει σε κάτι για να κρατιέται στη ζωή. Θρησκείες κ.α. Θέλω να πιστεύουμε όλοι ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ! Τον ξεχνάμε κι είναι στιγμές που δεν τον αγαπάμε και για αυτό δεν περνάμε καλά.

-Σ' ευχαριστώ πολύ. Ήταν δύσκολο για 'μένα να το διαχειριστώ αυτό λόγω φιλίας. Νομίζω τα καταφέραμε. Ξέρω οτι σπάνια δέχεσαι να μιλήσεις παρ' όλο που στο ζητούν και σ' αγαπώ γιατί δε μου χάλασες χατήρι...

-Το αποφεύγω όταν δε βρίσκομαι σε δημιουργική φάση. Τα καταφέραμε βέβαια, με τέτοιες ερωτήσεις που μου 'κανες χαχαχα! Μέσα απο αυτή τη συνέντευξη μου αναπτέρωσες στιγμές και ένιωσα άνετα. Θέλω να συνεχίσεις σε οτι κάνεις. Πιστεύω σε 'σένα Δήμητρα, στο 'χω πει πολλές φορές. Μια συμβουλή μόνο: ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ...και να θυμάσαι πως εμείς που σου δίνουμε συνεντεύξεις, δε σου κάνουμε χάρη!ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ ΗΜΕΡΑΣ


creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!