Συμβουλές Για Την Διατροφή Του Παιδιού-Tί πρέπει να κάνουν οι γονείς!


Αποτέλεσμα εικόνας για good food for kids

ΓΡΑΦΕΙ Η ΟΛΓΑ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ

1)Να μαγειρεύετε στο σπίτι και να αφήνετε τα παιδιά να συμμετέχουν στην διαδικασία του μαγειρέματος . Τρώτε όλοι μαζί στο τραπέζι και όχι μπροστά στην τηλεόραση γιατί το παιδί "ξεχνιέται'' με αποτέλεσμα να καταναλώνει περισσότερη ποσότητα του φαγητού χωρίς να πεινάει ή ενώ έχει ήδη χορτάσει.

2) Το παιδί μην  το "αναγκάζεται" να τρώει όταν δεν πεινάει .Το παιδί θα πρέπει να τρώει όταν  νιώθει πραγματική πείνα.

3)Να ελέγχετε τις ποσότητες που καταναλώνει το παιδί Ακόμα και αν δεν αδειάσει το πιάτο του μην το πιέσετε  αν δεν πεινάει να καταναλώσει παραπάνω ποσότητα φαγητού.

4)Τα τρόφιμα πρέπει να καταναλώνονται αργά και όχι βιαστικά  διότι το καλό και αργό μάσημα διευκολύνει την πέψη

5)Να μάθει το παιδί  να εξοικειώνεται με το να καταναλώνει φρούτα και λαχανικά (4-5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα)

6)Μην καταναλώνετε κατά την ώρα του φαγητού αναψυκτικά ή υγρά διότι επιβραδύνουν την διαδικασία της πέψης.

7) Μην απαγορεύετε τελείως από την διατροφή των παιδιών τις λιχουδιές και τα γλυκά. Απλά, ας περιορίσετε την ποσότητα και την συχνότητα κατανάλωσης τους. Τα γλυκά είναι ιδανικότερο να καταναλώνονται ως σνακ αλλά προτιμότερο το πρωί διότι μέχρι το βράδυ θα έχει  αρχίσει ήδη η διαδικασία της πέψης και το παιδί μέχρι το βράδυ δεν θα το έχει ''αφομοιώσει'' ο οργανισμός του.

8) Φροντίστε τα παιδιά σας να καταναλώνουν ένα σωστό πρωινό (π.χ γάλα με δημητριακά, ή φρυγανιές με μέλι ή  ρυζόγαλο ή μπάρα δημητριακών ή γιαούρτι με μέλι και φρυγανιές ,ή τυρί χαμηλών σε λιπαρά μαζί με φρυγανιές)

9)Αποφύγετε να τρώνε τα παιδιά κόκκινο κρέας περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα. Επιλέξτε το ψάρι ή το κοτόπουλο ή την γαλοπούλα.

10)Εισάγετε στις διατροφικές συνήθειες των παιδιών γευστικά και υγιεινά σνακ κατά την διάρκεια της ημέρας (π.χ 1 κομμάτι κέικ με καστανή ζάχαρη ή φρούτα,ή μπάρες δημητριακών, κουλούρι ή τοστ) 

11) Μην αυτοσχεδιάζετε τις διατροφές των παιδιών διότι η παιδική διατροφή αποτελεί το "πολύτιμο λίθο" για την συνέχιση της  πορείας της ζωής του παιδιού καθώς το παιδί βρίσκεται στην ανάπτυξη. Είναι προτιμότερο να συμβουλευτείτε έναν ειδικό διατροφολόγο-διαιτολόγο πτυχιούχο ανώτερης-ανώτατης εκπαίδευσης(Α.Τ.Ε.Ι-Α.Ε.Ι) που θα ασχοληθεί ξεχωριστά για κάθε παιδί με την διατροφή του αφού οι ενεργειακές του ανάγκες είναι διαφορετικές από παιδί σε παιδί. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να  μάθει να τρώει σωστά το παιδί και ύστερα να ελέγξουμε το βάρος του κάτι το οποίο αποτελεί δευτερεύον παράγοντα καθώς το μέλημα μας είναι να επιβραδύνουμε τον ρυθμό αύξησης του βάρους του παιδιού.

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!