Πως να χάσετε 10 κιλά σε 2 μήνες !!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για diet

ΓΡΑΦΕΙ Η ΟΛΓΑ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ

Παρακάτω δίνονται μερικές συμβουλές προκείμενου ο στόχος να γίνει πραγματικότητα.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι να τηρηθεί το τρίωρο .Δηλαδή κάθε 3 ώρες θα πρέπει να καταναλώνουμε. Συνιστάται 3 κυρίως γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και 2-3 σνακ μέσα στην ημέρα (δεκατιανό, απογευματινό και ίσως προ ύπνου αλλά αυτό εξαρτάται από την δίαιτα που ακολουθεί κάποιος.) 

Η σωστή ενυδάτωση είναι επίσης σημαντικός παράγοντας προκειμένου να μειωθεί το βάρος λόγω του ότι οι κυτταρικές λειτουργίες του οργανισμού γίνονται πιο αποδοτικές και επίσης  μπορεί να επέλθει η ηλεκτρολυτική ισορροπία του οργανισμού με αποτέλεσμα τα κύτταρα να μεταφέρουν με πιο μεγάλη ταχύτητα το οξυγόνο στους ιστούς. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να καταναλωθούν τουλάχιστον 2 λίτρα υγρά την ημέρα χωρίς να έχει  υπολογιστεί το νερό που είναι δεσμευμένο στα τρόφιμα.
Θα πρέπει να καταναλώνονται γαλακτοκομικά χαμηλών σε λιπαρά και όχι εντελώς άπαχα διότι δεν περιέχουν τις λεγόμενες λιποδιαλυτές βιταμίνες οι οποίες είναι απαραίτητες για τον οργανισμό.

Θα πρέπει να καταναλώνονται φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής λόγω του ότι είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες και προστατεύουν τον οργανισμό από τυχόν οξειδώσεις.
Παρακάτω δίνεται ένα συνοπτικό διαιτολόγιο για έναν μέσο ενήλικα. Αυτό θα πρέπει να προσαρμοστεί σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε οργανισμού και τις ανάγκες του οργανισμού σε θερμίδες που πρέπει να καταναλώνει. Για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιον διαιτολόγο πτυχιούχο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης .

Πρωινό
1 ποτήρι γάλα 1,5 % ή 1 γιαούρτι 2% μαζί με 2 φρυγανιές ή 2 κράκερ
Δεκατιανό
2 φρούτα εποχής (μετρίου μεγέθους)
Μεσημεριανό
120 γραμμάρια ψάρι (κυρίως τα λιπαρά που περιέχουν ω-3 λιπαρά οξέα) ή 120 γραμμάρια κρέας (κοτόπουλο ή 90 γραμμάρια μοσχάρι)ή 60 γραμμάρια τυρί χαμηλών σε λιπαρά μαζί με 200 γραμμάρια ζυμαρικά ή 2 φέτες ψωμί του τοστ ή 2 μέτριες ολόκληρες πατάτες ή 200 γραμμάρια όσπρια  και για σαλάτα 2 φλιτζάνια του τσαγιού μαρούλι ή 1 φλιτζάνι του τσαγιού αγγούρι και 1 φλυτζάνι του τσαγιού ντομάτα ή 1 φλιτζάνι του τσαγιού φασολάκια, μελιτζάνες,ή μπάμιες.

Απογευματινό
1 φρούτο εποχής  
Βραδινό
90 γραμμάρια ψάρι (κυρίως τα λιπαρά που περιέχουν ω-3 λιπαρά οξέα) ή 90 γραμμάρια κρέας (κοτόπουλο ή 60 γραμμάρια μοσχάρι)ή 30 γραμμάρια τυρί χαμηλών σε λιπαρά μαζί με 100 γραμμάρια ζυμαρικά ή 1 φέτα ψωμί του τοστ ή 1 μέτρια ολόκληρη πατάτα ή 100 γραμμάρια όσπρια  και για σαλάτα 2 φλιτζάνια του τσαγιού μαρούλι ή 1 φλιτζάνι του τσαγιού αγγούρι και 1 φλυτζάνι του τσαγιού ντομάτα ή 1 φλιτζάνι του τσαγιού φασολάκια, μελιτζάνες ή μπάμιες.

Προ ύπνου
1 ποτήρι γάλα 1,5 % ή 1 γιαούρτι 2%

Όλγα Τσαγκαράκη
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων- Διατροφολόγων Ελλάδος

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!