ΠΩΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ ΚΡΥΟ!ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΑΚΗ

Ακόμα και στην ηλιόλουστη Ελλάδα μας, το κρύο πολλές φορές είναι τσουχτερό και επηρεάζει πολύ έντονα το σώμα μας και το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να μείνουμε υγιείς και ευτυχείς αυτό το χειμώνα με κάποιες μικρές αλλαγές για να διατηρήσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα ισχυρό:

1. Ζάχαρη

Αποφύγετε τη ζάχαρη, ειδικά τα τεχνητά σάκχαρα όπως η ασπαρτάμη. Η ζάχαρη είναι σε όλα όσα έρχονται σε ένα πακέτο, από τις καραμέλες έως και τα "υγιή" αντικείμενα όπως οι μπάρες δημητριακών. Η ζάχαρη αποτελεί τεράστια απειλή για τον οργανισμό επειδή αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

2. Ακινησία

Ξέρουμε ότι μπορεί να έχει κρύο και σκοτάδι όταν φεύγετε από τη δουλειά, αλλά η άσκηση είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος. Προσπαθήστε να πηγαίνετε σε μια τάξη γιόγκα ή γυμναστικής, περάστε μια ώρα στο γυμναστήριο ή ακόμα και περπατήστε προς το σπίτι, αν είναι δυνατόν.

3. Άγχος

Ακούστε το σώμα σας˙ αισθάνεστε πιο εξαντλημένοι από το συνηθισμένο; Το άγχος σχετίζεται με το 99% όλων των ασθενειών. Μερικές χρήσιμες συμβουλές για τη μείωση του στρες περιλαμβάνουν το να μην λέτε ναι σε κάθε πρόσκληση, να οργανώσετε τον εαυτό σας και να προγραμματίστε τα γεύματά σας.

4. Ποτά

Ένα ποτήρι κρασί μια φορά στο τόσο δεν βλάπτει, αλλά η βαριά χρήση αλκοόλ καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το αλκοόλ αφυδατώνει το σώμα, καθιστώντας το ανοσοποιητικό σας σύστημα αδύναμο και πιο ευάλωτο στις ασθένειες. Η καφεΐνη είναι επίσης ένοχος!

5. Μεταλλαγμένα τρόφιμα

Αποφύγετε τα τρόφιμα που περιέχονται σε συσκευασία. Αυτά τα φαγητά είναι γεμάτα σάκχαρα και λευκούς υδατάνθρακες, που κάνουν το σώμα μας να λειτουργήσει σκληρότερα από ό,τι είναι απαραίτητο, καταστέλλοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

6. Αρνητισμός

Αλλάζοντας απλώς την οπτική μας στη ζωή, μπορούμε να αποφύγουμε να αρρωστήσουμε. Αν έχετε μια δύσκολη μέρα, σκεφτείτε μόνο τα θετικά πράγματα στη ζωή σας και επικεντρωθείτε σε αυτά. Όσο περισσότερο σκέφτεστε θετικές σκέψεις, τόσο πιο ευτυχισμένο θα είναι το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

7. Λίγος ύπνος

Είναι πάντα σημαντικό να «ανακτούμε» την ομορφιά μας στον ύπνο, αλλά ακόμα πιο σημαντικό κατά τη διάρκεια της εποχής του κρυολογήματος και της γρίπης. Θέστε στόχο να κοιμάστε τουλάχιστον οκτώ έως δέκα ώρες.


Πηγή : Nuga Best Hellas

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!