ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΜΑΣΤΙΓΑΣ ΤΩΝ ΜΑΜΑΔΟΓΚΡΟΥΠ...!!!! ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ!!ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΛΑΜΠΙΑΝΑΚΗ

Με την τεχνολογία να έχει προχωρήσει τόσο και την εισβολή της στην καθημερινή ζωή μας να είναι αναπόφευκτη, φυσικά θα υπήρχαν και διάφορα παρατράγουδα. Ένα από αυτά είναι οι συμβουλευτικές σελίδες μέσω ίντερνετ , τα μαμαδογκρουπ όπως τα ονομάζουμε,  στα οποία κυρίως μητέρες συμβουλεύουν άλλες μανούλες για θέματα των παιδιών τους. Και υγείας, ναι. Κυρίως υγείας.

Καταλαβαίνουμε ότι όλα αυτά γίνονται με καλοπροαίρετο σκοπό με μόνο στόχο η μία μητέρα να βοηθήσει την άλλη για θέματα που απασχολούν τα αγγελούδια τους, αλλά ρε κορίτσια μάθετε δύο πράγματα:


Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Επομένως κανένα παιδάκι δεν είναι ίδιο με το αλλο. Ακόμα κι αν τα συμπτώματα και οι συνθήκες μοιάζουν ίδιες, ο οργανισμός απο παιδί σε παιδί διαφέρει.
Δεν είστε γιατροί επειδή κάνατε παιδιά. Μερικές ίσως είστε επειδή έχετε κάποιο πτυχίο ιατρικής σχολής. Αλλα εσείς που απλά κάνατε παιδιά κι έχετε μια εμπειρία στο θέμα ανατροφή δεν σημαίνει ότι γίνατε και ειδικές. Για να μπορείτε να δώσετε μια σωστή συμβουλή θα πρέπει να γνωρίζετε τις συνθήκες που ζει το παιδί, τα ακριβή του συμπτώματα, το ιστορικό της υγείας του, την διατροφή του κ.λ.π. Αυτά τα γνωρίζει μόνο ο γιατρός του παιδιού 

Και οι γιατροί, που σπούδασαν 8 χρόνια κι άλλα πόσα σε μεταπτυχιακά κι ότι άλλο χρειάζεται για να εξασκήσουν το επάγγελμα τους, φυσικά αγανακτούν. Αγανακτούν γιατί βλέπουν την κάθε κυράτσα να παραδίδει διαλέξεις ολόκληρες μέσω ίντερνετ και μερικές φορές να τα βάζει και με την ανίδεη μάνα του παιδιού, για κάτι που μπορεί να μην ισχύει, και που φυσικά να τους ακυρώνει σαν ειδικούς. 

Προσφάτως υπήρξε ένα ξέσπασμα της παιδιάτρου Γ.Ν. Παπαγεωργίου ( παιδίατρος και εξειδικευμένη νεογνολόγος) μέσω ίντερνετ που φανταζόμαστε τι θα έχουν δει τα μάτια της σε αυτά τα γκρουπ. Δείτε την ανάρτηση της:

“Κρατιέμαι τόσο καιρό να μη σχολιάσω αλλά δε γίνεται άλλο. Η μάστιγα των μαμαδογκρούπ είναι εκτός ελέγχου. Καταλαβαίνω την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ μαμάδων στο διαδίκτυο, την ανάγκη για κουτσομπολιό, την σύγκριση συνταγών για τα καλύτερα γιουβαρλάκια, την ανάγκη να αποδείξει η μία στην άλλη ποια θήλασε περισσότερο αλλά get a life ρε κορίτσια! Ξεκολλήστε, έχει κουρκουτιάσει το μυαλό σας όλη μέρα στην ομάδα του “χρυσού θηλασμού”, “της μαγικής παιδικής διατροφής”, “του μακρύ χαλινού”, “των εξωτικών αλλεργιών”, “των σατανικών εμβολιών”. 

Πάτε καλά; Σας δίνουν οδηγίες άγνωστοι από το διαδικτύο για τα παιδιά σας και εσείς τις ακολουθείτε ; Ξέρετε ποιος είναι αυτός ο άσχετος που σας λέει τί να κάνετε με την υγεία των παιδιών σας; Είστε τόσο ευκολόπιστες και οδηγείστε σε σοβαρές αποφάσεις για την υγεία τους κατόπιν παρότρυνσης από τηνΕυθαλία Ασχετοάσχετη και την Αμαλία Ξερόλα; Αν κάτι συμβεί από ποιον θα ζητήσετε τα ρέστα; Επειδή το παιδί της άλλης είχε “κακό” παιδίατρο που δεν ήξερε πότε εισάγουμε τα passion fruits και το παστό καγκουρό στη διατροφή του βρέφους εσύ ακούς τον γκουρού του διαδικτύου; 

Η άλλη λέει “διαβάζει πάνες” και δίνει οδηγίες στις μάνες από φωτογραφίες πάνας με κακά, για το αν έχει το παιδί αλλεργία στο γάλα και τί πρέπει να κάνει από πλευράς διατροφής. Ποια είσαι; η θείτσα η Γκολιώ που διάβαζε τα μελλούμενα στα εντόσθια των ζώων;

 Άλλη, πιο ειδική, που χαίρει σεβασμού αρχηγού φυλής, βλέπει φωτογραφίες νεογέννητων που στέλνουν οι ίδιες οι μάνες και τους λέει αν έχουν βραχύ χαλινό και που πρέπει να πάνε να τον κόψουν (σε ποιον γιατρό, με ποια μέθοδο και πότε). Η δόλια η λεχώνα που έχει φουντώσει από την ορμονική καταιγίδα και είναι έτοιμη να πέσει και στον γκρεμό, ζαλισμένη, αγχωμένη, λέει α! να αυτό είναι, το βρήκα γιατί το μωρό κλάνει συνέχεια, φταίει ο χαλινός, θα πάω να τον κόψω. Και πάει το άμοιρο το μωρό και του τον κόβει, έχει δεν έχει χαλινό. Ο παιδίατρος ΔΕ γνωρίζει, ο Παιδοχειρουργός ΔΕ γνωρίζει, ο ΩΡΛ ΔΕ γνωρίζει, η γκουρού του facebook γνωρίζει!!! 

Οδηγίες διατροφής από μάνα σε μάνα, γιατί οι γιατροί ΔΕ γνωρίζουν, η καρακατινάρα, η ανύπαρκτη, η επικίνδυνη, που αποκτά οντότητα από το διαδίκτυο, ορίζει ΤΙ ΘΑ ΤΑΪΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ, και φυσικά δε φέρει καμία ευθύνη για ότι συμβεί στο μέλλον. Δίαιτες χωρίς υδατάνθρακες, μόνο με κρέας γιατί το παιδί δε τρώει τίποτα ΑΦΟΥ ΘΗΛΑΖΕΙ ΦΟΥΛ, είναι αμαρτία η πατάτα λέει η καρακατινάρα η ανύπαρκτη, θα μάθει να τρώει πατάτα και θα κόψει το θηλασμό. Που έφτασε 18 χρονών και ο τάδε γκουρού του θηλασμού λέει δεν πειράζει που έβγαλε 32 δόντια μαζί με τους κυνόδοντες, θηλάστε φουλ το λέει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ας πάθει οστεοπόρωση και ας μη βάζει βάρος και ας σκευρώσει το δόλιο. Που το λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ότι αν θηλάζει όσο θέλει (σωστό) ΔΕΝ πρέπει να τρώει και πατάτα το κακόμοιρο? 

ΤΙ; Έδωσες δημητριακά; Τζιζ κακά, θα φουσκώσει το εντεράκι του, μη δώσεις, αποκλείεται, σου λέει η Κατίνα Ανύπαρκτου, αφού το είπε και η Μαρίκα Χατζηθηλάστρου. Και για το τέλος τα εμβόλια, θέμα αγαπημένο και ανεξάντλητο. Μάθε πρώτα ανοσολογία, μικροβιολογία, λοιμωξιολογία, δες και δεκαριά μηνιγγίτιδες και σηψαιμίες με ακρωτηριασμούς στο νοσοκομείο και μετά δώσε οδηγίες για το ποια εμβόλια και πότε. Αλλά τί περιμένεις εδώ ακούμε κάθε μέρα από μανάδες ότι πήγαν σε συναδέλφους παιδιάτρους και τους είπαν “τόσα πολλά εμβόλια έχεις κάνει στο παιδί;” Λες και τα εμβόλια τα κάνουμε όποτε θέλουμε, όσα και αν θέλουμε και καθόλου αν δε θέλουμε. Υπάρχει Επιτροπή Εμβολιασμού κυρά μου δεν κάνουμε ό,τι μας κατέβει. 

Δε λέω ότι τα ξέρω όλα, ούτε και ότι υπάρχει συνάδελφος που τα ξέρει όλα, ξέρω όμως που φτάνουν οι γνώσεις μου και παίρνω την ευθύνη των ιατρικών μου αποφάσεων σε αντίθεση με την Ουρανία Μαμαδογκουρού που σου λέει τί να κάνεις από το ίντερνετ. 

Το ποστ έχει σκοπό την αφύπνιση όσων κατά λάθος παρασύρονται, οι άλλοι, οι σκληροπυρηνικοί, οι ακραίοι δε θα μάθουν ποτέ γιατί νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εύχομαι με τις λιγότερες συνέπειες για τα παιδιά τους. 

Τα θέματα που έθιξα δεν είναι αστεία αν και η διάθεσή μου ήταν καυστική και κατά τη γνώμη μου άπτονται ελέγχου για την πιθανότητα νομικών παραβάσεων (αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος, κίνδυνος για τη δημόσια υγεία κτλ).”

Πηγη:http://www.superdad.gr/kentrika-themata/paidiatros-ksespa-gia-mamadogroup/

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!