Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ !!


ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΑΛΕΞΑΚΗ
''ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΟΛΟΓΥΜΝΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ'' ...... Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Να παραγγείλουμε… μια φράση που ακούγεται καθημερινά από πολλούς ανθρώπους και είμαι σίγουρη πως την έχεις πει κι εσύ.
Τι συμβαίνει όμως όταν παραγγέλνουμε.? Ποιος τρέχει για να έχεις εσύ το φαγητό σου έτοιμο στην ώρα του χωρίς να έχει κρυώσει.? Ποιος κινδυνεύει στο δρόμο για να έρθει γρήγορα ώστε να μην του κάνεις παράπονα που καθυστέρησε να στο φέρει.?
Ο Ντελιβεράς….
Μιλήσαμε με μερικούς από αυτούς και μας ανέφεραν τα καθημερινά προβλήματα τους.

Δεν επέλεξα να γίνω ντελιβεράς…
Μας διαβεβαίωσαν πως κανένας δεν επέλεξε να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα. Η ανάγκη, η ανεργία και πολλά άλλα προβλήματα ανάγκασαν τους ανθρώπους αυτούς να ΄΄βγούν στο δρόμο΄΄, να δουλεύουν 12 ώρες καθισμένοι πάνω σε ένα μηχανάκι, να ανέχονται τις προσβολές από όλους μας καθώς για την οποιαδήποτε αργοπορία – που ίσως οφείλετε και στο κατάστημα – την πληρώνει αυτός και άλλα πολλά.


C:\Users\practice\Desktop\delivery2.gif


Τα προβλήματα στο δρόμο
Μας ανέφεραν χαρακτηριστικά πως υπάρχουν μέρες που αισθάνονται τυχεροί που γυρνάνε σπίτι τους σώοι. Υπάρχει μεγάλη αδιαφορία για τα μηχανάκια στο δρόμο και όταν είσαι ντελιβεράς το ζεις καθημερινά στον υπέρτατο βαθμό.
Και μιας και έχω ακούσει από πολλούς να λένε πως οι ντελιβεράδες είναι οι πιο επικίνδυνοι στο δρόμο έκανα στα παιδιά την ερώτηση αυτή.
Η απάντηση τους: αν αργήσεις έστω και λίγο αρχίζουν να μαζεύονται παραγγελίες, οι πελάτες κάνουν παράπονα ότι το φαγητό τους αργεί και τηλεφωνούν στο κατάστημα και τέλος οι παραδόσεις μας πια καταγράφονται σε συστήματα από τα οποία μπορείς να δεις την ΄΄παραγωγικότητα΄΄ του υπαλλήλου σου, άρα πολλές παραδόσεις καλός ντελιβεράς.
C:\Users\practice\Desktop\15977823_1396354680416112_9091961842442180384_n.jpg


Ο καιρός
Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Το χειμώνα χρειάζεται να φορούν όσο περισσότερα ρούχα γίνεται, αδιάβροχα, κουκούλες, κράνη, οτιδήποτε για να μην περνάει το νερό και το κρύο. Φυσικά τον εξοπλισμό δεν τον παρέχει κανένα κατάστημα οπότε είναι υποχρεωμένοι να αγοράζουν όσα χρειάζονται για την προστασία τους. Όταν βρέχει μειώνεται επίσης η ορατότητα και αυξάνονται τα ατυχήματα. Το καλοκαίρι επίσης η κατάσταση είναι δύσκολη, τα μεσημέρια η ζέστη είναι ανυπόφορη. Περνούν τουλάχιστον έξι ώρες κάτω από τον ήλιο και στο τέλος της ημέρας, όπως μας περιγράφουν, ο πονοκέφαλος είναι ανυπόφορος.

Οι πελάτες
Κάποιοι πελάτες καταλαβαίνουν την κατάσταση, κάποιοι άλλοι όμως κάνουν παράπονα επειδή άργησες, επειδή χρεώνονται οι σακούλες και οτιδήποτε τους ενοχλεί εκείνη τη στιγμή.
Όσο για τα ευτράπελα, πιστεύετε ότι επειδή ζούμε στο Ηράκλειο δεν υπάρχουν αυτά.? Λάθος.
Συγκεκριμένα μας περιέγραψαν καταστάσεις όπως:
Πήγα μία παραγγελία, χτύπησα το κουδούνι και εμφανίστηκε ένας άνδρας ολόγυμνος μπροστά μου, δεν ήξερα πώς να αντιδράσω, τελικά έκανα όσο πιο γρήγορα μπορούσα, έδωσα τα ρέστα και έφυγα κακήν κακώς.
Έχει τύχει να πάω παραγγελία και να μην παραδέχονται ότι παρήγγειλαν εκείνοι.
Πήγα παραγγελία σε έναν φοιτητή, χτυπάω το κουδούνι, τίποτα, από μέσα ακουγόταν να παίζει μουσική, λέω θα είναι μέσα και δεν θα ακούει, χτύπησα αρκετές φορές, αφού είδα ότι δεν άνοιγε κανείς είπα να πάρω τηλέφωνο. Το σήκωσε και μου είπε ότι είχε πεταχτεί στο περίπτερο γιατί δεν περίμενε να φτάσω τόσο γρήγορα. Τελικά δώσαμε ραντεβού στη Χανιώπορτα και του πήγα εκεί την παραγγελία.

Όσα και αν πούμε για το θέμα αυτό είναι λίγα μπροστά στις δυσκολίες που περνούν οι άνθρωποι αυτοί καθημερινά. Θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για λίγα χρήματα και ανέχονται όλες τις προσβολές  και την υποτίμηση από τους άλλους, καθώς όλοι την αποκαλούν μία δουλειά του ποδαριού που την κάνουν μόνο αμόρφωτοι.

Θα σας πω πως κάνετε λάθος, πολλά παιδιά που σπουδάζουν, που έχουν σπουδάσει και δεν βρίσκουν δουλειά στο αντικείμενο τους, που έχουν οικογένειες προσπαθούν να ζήσουν κάνοντας αυτή τη δουλειά. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να γίνει η ζωή τους λίγο πιο εύκολη είναι να ήμαστε πιο ευγενικοί, να καταλαβαίνουμε τι περνούν και ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ TIPS.!!!!

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!