Διατροφικά Μυστικά Για Μια Μακροβιότερη και Ζωή Γεμάτη Υγεία


https://s-i.huffpost.com/gen/4317834/images/n-SPICES-628x314.jpg
ΓΡΑΦΕΙ Η ΟΛΓΑ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ
Όλοι μας έχουμε ακούσει το γνωστό απόφθεγμα: Τρώγε το πρωινό σαν βασιλιάς, το μεσημεριανό σαν πρίγκιπας και το βράδυ σαν φτωχός .Το βασικό σημείο είναι να καταναλώνουμε την τροφή μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα έτσι ώστε ο μεταβολισμός να μένει σταθερός καθώς και η γλυκόζη στο αίμα.
Μην χρησιμοποιείτε τροφές πλούσιες σε λιπαρά και κρέας κυρίως κόκκινο κρέας. Προτιμήστε τα ψάρια που έχουν ω-3 λιπαρά οξέα  λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχουν και μειώνουν την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων. Επίσης, προάγουν την υγεία του εγκεφάλου.
Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε λυκοπένιο όπως ή ντομάτα και καταναλώστε τροφές  πλούσιες σε βιταμίνη Ε και Κ οι οποίες είναι λιποδιαλυτές βιταμίνες και μπορούν να αποτρέψουν την απώλεια μνήμης λόγω των αντιοξειδωτικών και του φυλλικού οξέος που περιέχουν(πχ, σπανάκι, λάχανο, κουνουπίδι, μπρόκολλο)
Καταρρίπτουμε μερικούς μύθους που αναφέρονται στο ότι απαγορεύεται να καταναλώνουμε μόνο κρέας με σαλάτα χωρίς υδατάνθρακες δηλαδή χωρίς ψωμί ή χωρίς ζυμαρικά.Τα ζυμαρικά ή η πατάτα ή το ψωμί μας δίνουν ενέργεια για συνεχίσουμε μέσα στην ημέρα μας και αποτελούν βασικά συστατικά της Μεσογειακής Διατροφής.
Οι τροφές των γευμάτων πρέπει να καταναλώνονται αργά και όχι βιαστικά διότι όταν τρώμε βιαστικά τρώμε περισσότερο και καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες σε σχέση με το αν τρώγαμε αργά. Επίσης, το να τρώει κάποιος αργά εξασφαλίζει καλύτερη πέψη των τροφών.

Η ημερήσια πρόσληψη τροφής πρέπει να είναι ίση με την κατανάλωση της φυσικής δραστηριότητας (ενέργειας που ξοδεύει) προκειμένου να διατηρηθεί ή ενδεχομένως να αποκτηθεί το υγιεινό βάρος(θερμιδικό ισοζύγιο). Αν η ημερήσια πρόσληψη τροφής είναι μεγαλύτερη από την ενέργεια που ξοδεύει κάποιος τότε έχουμε θετικό θερμιδικό ισοζύγιο.

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!