ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ ΑΛΟΗΣ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ


ΓΡΑΦΕΙ Η Κολαϊτη Ειρήνη
Παίρνουμε το κομμένο φύλλο και πατάμε τις άκρες της τομής ώστε να πλησιάσουν όσο το δυνατόν η μια στην άλλη και έτσι να ελαχιστοποιήσουμε το δυνατόν την επιφάνεια της τομής και να βοηθήσουμε την επούλωση.
(Η αλόη βέρα έχει την ιδιότητα από την πρώτη που την κόβουμε, να εκκρίνει και να καλύπτει στο σημείο της τομής με μια ινώδη βλέννα, η οποία κατ' αρχάς προστατεύει το εσωτερικό ζελέ του φύλλου από την επαφή με τον αέρα.
Αυτή η βλέννα μετά από κάποιο σύντομο χρονικό διάστημα ξεραίνεται σχηματίζοντας ένα αδιαπέραστο από τον αέρα πλέγμα από ίνες, παίρνει ένα καφεκόκκινο χρώμα και στην ουσία επουλώνει την τομή και φυλακίζει αναλλοίωτο το ζελέ μέσα στο εσωτερικό του φύλλου, αποτρέποντας την οξείδωση).
Τυλίγουμε το φύλλο σφιχτά με διαφανή ζελατίνα κουζίνας.
Το τοποθετούμε στο ψυγείο ή το αποθηκεύουμε σε κάποιο δροσερό δωμάτιο, προσέχοντας τα αγκαθάκια του φύλλου να βλέπουν προς τα πάνω.
Τώρα το φύλλο θα διατηρηθεί αναλλοίωτο για 10 - 15 ημέρες στο δωμάτιο ή 20 - 25 ημέρες στο ψυγείο (πάντως καλό είναι να καταναλώνεται το συντομότερο). Όταν έρθει η ώρα, απλώς κόβουμε την καφεκόκκινη άκρη την πετάμε και κρατάμε το πράσινο μέρος του φύλλου από όπου εξάγουμε το ζελέ.

Πηγη: www.aloeverachangeslives.com

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!