ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ!!!(VIDEO)


Γράφει η Κολαϊτη Ειρήνη
Υπήρχαν εποχές που η σπορά, ο θερισμός, το αλώνισμα και το λίχνισμα, για να διαχωριστεί ο καρπός από το άχυρο, ήταν κομμάτι της αγροτικής ρουτίνας με στόχο την επιβίωση.
Σήμερα το αλώνισμα αναβιώνει μόνο υπό την μορφή εθίμου σε κάποια χωριά της Κρήτης, που με πολύ μεράκι βρήκαν όλα τα απαραίτητα σύνεργα και με πολύ μεγαλύτερη διάθεση στήνουν κάθε χρόνο τον βολόσυρο για να ζήσουν ξανά μια δραστηριότητα που τους συνδέει με το παρελθόν τους και δεν πρέπει να ξεχαστεί.
Το αλώνισμα όπως και πολλές άλλες αγροτικές εργασίες απαιτούσαν δυνατά αγροτικά χέρια, υπομονή και επιμονή. Με τον καιρό και την εξέλιξη της τεχνολογίας η αγροτική ζωή έγινε ευκολότερη.
Δυστυχώς δεν είμαστε από τις χώρες που είναι πρώτες στον τομέα της τεχνολογίας, ευτυχώς όμως υπάρχουν άλλες χώρες που τα καταφέρνουν καλύτερα και προμηθεύουν την αγορά με εξελιγμένα τεχνολογικά προϊόντα. Σήμερα δεν θα σας κουράσω πολύ θέλησα απλά να μοιραστώ μαζί σας κάποια ενδιαφέρον βίντεο τα οποία βρήκα στο you tube και με εντυπωσίασαν! Ελπίζω να σας αρέσουν!

Θα ξεκινήσω με ένα βίντεο το οποίο δείχνει σκηνές που τράβηξε στην Κρήτη το Institut National de l’Audiovisuel το 1959, αλλά και η British Pathé το 1964. Την επεξεργασία του έκανε η Φωτο-Κίνηση ενώ πλαισιώνεται από φωτογραφίες του Γιάννη Διαμαντάκη. (Πηγη: www.daynight.gr)


Θα συνεχίσω με βίντεο τα οποία δείχνουν διάφορα γεωργικά μηχανήματα τα οποία ελπίζουμε να δούμε και στη χώρα μας σύντομα!

Το μόνο σίγουρο είναι πώς ότι μηχάνημα και να εφευρεθεί, όσο εύκολη κ αν κάνει τη ζωή μας τουλάχιστον στα αγροτικά τα ανθρώπινα χέρια πάντα θα είναι απαραίτητα!


                                                                                   

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!