6 σημαντικές συμβουλές υγιεινής για το σχολείο και το σπίτι

Τώρα πια κάθε «μικρός κατεργάρης» έχει επιστρέψει στον πάγκο του για άλλη μία δύσκολη χρονιά γεμάτη διάβασμα, πολλές δραστηριότητες αλλά και... ιώσεις, τις λεγόμενες «ασθένειες του θρανίου». Για εμάς τους γονείς, το μεγάλο άγχος είναι η υγεία των παιδιών μας, και ιδιαίτερα των μικρότερων που είναι πιο ευπαθή, και φέρνουν ιώσεις από τον παιδικό σταθμό ή το νηπιαγωγείο.
Πλένετε συχνά τα χέρια του παιδιού σας. Είναι μια συνήθεια που θα το προφυλάξει από πολλές πιθανές «περιπέτειες» (ιώσεις, κλπ.).

Ενισχύστε τη φυσική άμυνα του οργανισμού του με ένα υγιεινό διατροφολόγιο, που να περιλαμβάνει πολλά φρούτα και λαχανικά πλούσια σε Βιταμίνη C (όπως πορτοκάλια, μπρόκολο). Είναι καλό να επιλέγουμε -όταν μπορούμε- φρούτα και λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας και εξίσου σημαντικό, είναι να πλένονται τα σκεύη φαγητού και νερού με απορρυπαντικά από συστατικά φυτικής προέλευσης, που δεν αφήνουν βλαβερά κατάλοιπα

Αν αρρωστήσει ή το περιτριγυρίζει κάποια ίωση, αποφύγετε να το στείλετε στο σχολείο ώστε να μην κολλήσει τα άλλα παιδιά ή ακόμη και να επιδεινωθεί η κατάστασή του.
Αερίζετε συχνά το δωμάτιο του και βάλτε ένα σκεύος με νερό πάνω στο καλοριφέρ, ώστε να λειτουργήσει σαν υγραντήρας και να μην είναι ξηρή η ατμόσφαιρα. Χρησιμοποιήστε για τον καθαρισμό του γραφείου αλλά και όλων των επιφανειών που έρχονται σε επαφή τα παιδιά
creteonair
Υγρά Γενικού Καθαρισμού
Υγρά για το πλύσιμο παιχνιδιών & επιφανειών τα οποία είναι: χωρίς επιβλαβείς αναθυμιάσεις, χωρίς αμμωνία, γλυκόλη και γλυκολαιθέρα. Δεν αφήνουν βλαβερά κατάλοιπα, δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον, βιοδιασπώμενα.

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!