Ο χειμώνας έφτασε!!!Δείτε πώς θα εξοικονομείσετε έως και 70% στο κόστος θέρμανσης, χρησιμοποιώντας αντλία θερμότητας!Η Κρήτη ενδείκνυται για χρήση τους.

Γράφει η Δέσποινα Τσώπου

Ένα πολύ σημαντικό ζητούμενο για όλο το κόσμο κάθε χειμώνα, είναι αναμφισβήτητα η θέρμανση και το κόστος που επιφέρει, το οποίο δέν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο.
Η θέρμανση δέν είναι πολυτέλεια, είναι βασική ανάγκη.Γι’αυτό κάθε σπίτι, στην οποιαδήποτε ζήτηση που έχει για θέρμανση και ζεστό νερό, θέλει ένα απόλυτα αξιόπιστο σύστημα που δέν θα επιβαρύνει τη τσέπη του νοικοκυριού.
Η αντλία θερμότητας είναι πλέον μία απο τις βασικές επιλογές, στην αναζήτηση για ένα αποδοτικό σύστημα θέρμανσης, μιάς κατοικίας που επιπλέον σέβεται το περιβάλλον.Οι συντελεστές απόδοσης που προσφέρει είναι υψηλότεροι απο κάθε άλλο σύστημα θέρμανσης.
Με βάση τις τιμές μονάδων ενέργειας που ισχύουν στην Ελλάδα, η αντλία θερμότητας είναι ο πιό οικονομικός τρόπος για τη θέρμανση των κατοικιών.
Οι αντλίες θερμότητας είναι μια νέα πρόταση στο χώρο της θέρμανσης, τόσο σε οικιακό,όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, η οποία έχει καταφέρει να κεντρίσει την προσοχή του καταναλωτικού κοινού.Kατατάσσονται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας,καθώς πρακτικά αντλούν ενέργεια απο το περιβάλλον (από τον αέρα ή τη γή οπότε ονομάζονται και γεωθερμικές) και είναι αποδεδειγμένα η πιό οικονομική λύση της αγοράς.Δέν είναι ένα νέο μέσο θέρμανσης,καθώς χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες σε χώρες του εξωτερικού για τη θέρμανση αλλά και τη ψύξη (προσφέρει ψύξη με κατάλληλη μετατροπή της εγκατάστασης), όχι μόνο των σπιτιών αλλα και μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και επιχειρήσεων.
Οι αντλίες θερμότητας, αρχίζουν να γίνονται οικονομικά συμφέρουσες τα τελευταία χρόνια για δύο λόγους: Υπάρχει μείωση στη τιμή αγοράς τους και καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια, η τιμή της οποίας δεν έχει αυξηθεί υπερβολικά, όπως η τιμή του πετρελαίου.
Πρέπει να τονιστεί ότι οι αντλίες θερμότητας αποδίδουν 2 έως και 5 φορές περισσότερη θερμότητα από την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνουν. Λειτουργούν με τελείως διαφορετικό τρόπο από τα ηλεκτρικά σώματα, σόμπες, αερόθερμα κ.λπ., που είναι θερμαντικές συσκευές πολύ ηλεκτροβόρες (και "ευρω-βόρες"...) και πρέπει να αποφεύγονται.
Η Κρήτη, με τους ήπιους χειμώνες, ενδείκνυται για χρήση τους. Έτσι, με τις σημερινές τιμές πετρελαίου και ηλεκτρισμού, μια μέση κατοικία στο Ηράκλειο θα πληρώσει για τη λειτουργία της θέρμανσης σημαντικά μειωμένα ποσά σε σχέση με αυτά που θα πλήρωνε σε πετρέλαιο.
Σε εφαρμογές αντικατάστασης συμβατικού συστήματος πετρελαίου (λέβητες πετρελαίου) και κλασικών θερμαντικών σωμάτων (καλοριφέρ), που απαιτούν υψηλές θερμοκρασίες προσαγωγής ζεστού νερού χρήσης, η αντλία θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών, προσφέρει τη πλέον αποδοτική λύση, όσων αφορά το κόστος λειτουργίας και παράλληλα εγγυάται την επίτευξη έως και 80οC βαθμών κελσίου. στα ζεστά νερά χρήσης.
Οι αντλίες θερμότητας τροφοδοτούνται απο μια ανεξάντλητη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας – τον αέρα - ώστε να μπορούμε πάντα να βασιζόμαστε σε αυτές.Τα συστήματα ζεστού νερού χρήσης, μπορούν να προσφέρουν δωρεάν παροχή απο ανανεώσιμη ενέργεια με θερμοκρασία απο 55οC (με αντλία θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών) έως  και 80oC (με αντλία θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών, μειώνοντας έτσι τις δαπάνες για ενέργεια και διοξείδιο του άνθρακα CO2.Eπομένως ωφελούν όχι μόνο εμάς αλλα και το περιβάλλον.
Η εξοικονόμηση κόστους με τις αντλίες θερμότητας, υπολογίζεται από 40 έως και 70% σε σύγκριση με το πετρέλαιο θέρμανσης, ανάλογα με την εγκατάσταση και με το κλίμα της περιοχής.
Με λίγα λόγια οι αντλίες θερμότητας αποτελούν πλέον το πιό σύγχρονο και εξελιγμένο τεχνολογικά σύστημα θέρμανσης.Είναι ο ευκολότερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος, για να μειώσουμε το κόστος λειτουργίας των συστημάτων θέρμανσης , καθώς και τις εκπομπές καυσαερίων, με τη χρήση δωρεάν ενέργειας απο ανανεώσιμες πηγές όπως ο αέρας,το νερό και το έδαφος.

Πηγές:  www.neakriti.gr   www.we24.gr

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!